Små ting teller!

Grønne tanker uten pekefinger


Har du noen gang vært så ivrig på et prosjekt at du bare  gjennomføre det med en gang, og det føles helt uaktuelt å vente til butikken åpner imorgen? Sånn har jeg det ofte. Så da maler jeg stolene med restemaling funnet på loftet, eller bygger ny magasin-hylle av resteplank. Denne utålmodigheten gjør at jeg både sparer penger og blir flink til å gjenbruke! En god gammeldags vinn-vinn situasjon for både Kirsebærhagen og kloden. Ofte kan miljøfokus handle om hvilke ting vi IKKE burde gjøre; ikke bidra til overforbruk, sløse strøm eller kaste mat. Men tjuenitten-energien min tillater ikke strenge pekefingre.

Her mener jeg at små ting i hverdagen teller mest. Jeg har flaks fordi jeg elsker å handle brukt, likevel ønsker jeg meg iblant noe helt nytt! Da er det fint å tenke “kan det jeg ønsker meg nå, brukes på flere måter”? Her har jeg dekket på frokostbord med asjetter som til middag brukes som serveringsfat. Koppene i terracotta er like fine til de blomstrete asjettene i skapet. Kjøkkenhåndkler istedenfor servietter føles mere ekslusivt, gjør det lett å endre stil og sparer verden for søppel.

Kan de hverdagslige tingene dine være dekorative også? Jeg liker å ha fremme bøker og bytte plass på grønne planter. Ved å ta med hjernen på shopping og være kreativ hjemme, blir det færre bomkjøp og mindre sløsing. Velger du holdbare materialer blir det mindre utskiftning. Jeg har bestemt meg for å invitere på byttekveld snart med vin og venninner. Hva er ditt miljø-statement i år?

5 kommentarer
  1. Er imponert hvor vakkert og delikat rom du skaper med så enkle virkemidler, liker også tanken på å tenke igjennom hva man trenger før man kjøper og om alle tingene vi har kan ha flere bruksområder.
   Er også lei av å forbruke og er det noe jeg trenger kjøpes kvalitet med tanke på at det skal vare lengst mulig.
   Elsker å bruke tiden på å skape evige verdier, som å dyrke jorden som år etter år gir sunne og friske produkter som mat til mennesker og dyr.

  2. Jeg ser at du ikke liker menn. Faktisk så misliker du menn så mye at du ringte til en avis og ba dem intervjue deg, så du kunne spre hat, eddik og piss. Nå er det slik lillemor, at det er lett å være tøff i avisen. Det er lett å pisse på menn i en avis, fordi det er ingen menn i nærheten som stopper deg. Men du bør være klar over at hvis du prøvde å si noe av det du sa i avisen til meg direkte, så slenger jeg pikken min rundt halsen din og drar deg igang som en gressklipper. Hva med å vise litt respekt som de som har bygget hele jævla samfunnet du lever i og nyter godt av? De som sørger for at du faktisk har mat og at du kan leve trygt i et trygt land. Værsågod, ikke noe å takke for. Makan til respektløshet har jeg ikke sett siden 1996. Du er veldig, veldig bortskjemt. Hils foreldrene dine fra meg og si at de bør skamme seg. De ødela ungene sine.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg