Nå er det på tide å please seg sjæl.

Noen tanker om tjuenitten


Komme seg ut mere, sette ambisiøse mål, spise sunt – idéene om et bedre liv kommer på løpende bånd i starten av året. Men hvem trenger egentlig å bli fortalt hva de skal gjøre og ikke (på noe som helst tidspunkt), når den personen som til enhver tid vet hva som er best for deg – er deg sjæl?

Det er når energien sklir ut, at vanene man trives med sklir ut. Så istedenfor å sette regler for hva jeg skal spise, eller hvor mye jeg skal trene – har jeg brukt de første ukene (det har vel gått noen uker nå?) av året på å helle finne tilbake til den energien hvor jeg klarer å ta de beste valgene for meg selv. Det høres kanskje banalt ut, men jeg trenger ikke en indre kritiker eller enda flere oppgaver jeg kan feile i. Men overskudd til å ha lyst – og til å ikke ta snarveier istedenfor de valgene jeg vet er best.

Hvordan man finner den gode “flytsonen” er personlig veien dit er ulik for alle. Kanskje du trenger å sove masse (det gjorde jeg!), reise og oppleve noe nytt helt på egenhånd, sette av tid til å spise masse mat og ha det gøy med venner, være “egoistisk” med tiden og fokusere krefter på jobb slik at det ikke henger over deg, eller sette deg ned og lage liste over alt du har fått til eller er stolt av?Magien er å å bli sin egen venn istedenfor sin egen kritiker. Begge vil at du skal lykkes, men metodene for hvordan den ene prøver å få deg dit er helt ulikt fra den andre. Og før eller siden vil du tydeligere klare å skille dem fra hverandre.

Langs veien kommer du til å finne ut av hva som bidrar til at du kommer i flyt og ikke. Og selvom andre mennesker ikke nødvendigvis mener noe vondt med det; du kommer til å få tilbud om prosjekter, relasjoner eller andre gester som kan virke positive – men som ikke bidrar. Det er en kunst å si nei og det er en kunst  lære seg hva og når en bør takke nei . Vi er er oppdratt i et samfunn som gjør at vi føler vi må please andre. Men nå er tiden her for å please seg selv.

Godt – forsinket – nyttår!

8 kommentarer
  1. Hei! Min kommentar og mine spørsmål står stikk i strid med innlegget ditt om å elske seg selv og gjøre det man vil. Hahah! Men jeg er nysgjerrig og har flere spørsmål, så here goes:
   Hvordan går det med oppussing av kjøkkenet? Du fikk jo gulv og pakker fra ikea for en stund siden nå. Hadde det ikke vært deilig å fått det på plass?
   Og et baderom. Hvor er det tenkt at det skal være?
   Jeg begynte å følge deg pga oppussingsperosjektet, men det har ikke vært mye oppussing i det siste. Ikke at du ikke er rå dama å følge i seg selv, for det er du.

   1. Det er helt i orden – hehe! Kjøkken er øverst på planen men ble nødt til å sette livet i førstesetet en stund! Håper å få det på plass nå på vår-parten 🙂

    Badet er et litt mere avansert prosjekt da det ikke egentlig er noen logisk plassering av det i huset originalt. Så det blir ikke et eget påbygg etterhvert! <3

  2. Hei fine deg🙂
   Jeg kjenner meg såå igjen i de tingene du setter ord på.. det er nesten litt skummelt:)
   Du gir i allefall meg litt energi gjennom dine sosiale medier.
   Når du først startet denne bloggen ga du meg indirekte et spark bak. Jeg så at det faktisk var mulig å komme seg opp igjen etter et brudd, miste jobben jeg var glad i, flytte for meg selv og bare det å bare være meg selv!
   Jeg tenkte at jeg ville være like sprudlende og tøff som deg!
   Det ble nok et vendepunkt for meg, selv om jeg ikke når deg opp til knærne en gang😂

   Takk for at du hjalp meg da, og takk for at du får meg til å smile når ting er mørkt og det føles ut som jeg er vakumpakket🙂😂
   Du trenger bare å være deg selv🙂

   Nå skal vi møte våren snart og sørge for at energien, livet og good times vil strømme på😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg