Plant lady is the new cat lady!

Noen trender er bedre enn andre.


Foto: Kristine Slyngstad


Grønne planter for eksempel, er en av dem! Ikke bare lager de frisk luft og gjør rommet vakkert. De hjelper også på den mentale helsa i vintermørket! Min egen interesse for planter startet da jeg flyttet inn i huset mitt og ufrivillig adopterte et forlatt paraplytre! Det hadde vokst ut av potten sin, mistet alle bladene og var generelt i begredelig forfatning.

Min eneste innsats besto av å gi planten en større potte og vanne den. Sånn i ny og ne. På veldig kort tid ble denne triste veksten transformert til en oase. En grønn liten regnskog midt i stua. Og jeg? Jeg var helten, som med minimums innsats plutselig fikk applaus fra fjern og nær (dette er selvsagt en skikkelig overdrivelse, men slik føltes det) for mine grønne fingre. En spruteflaske med vann og en vannkanne var altså alt som skulle til, for å bli mamma. Plante-mamma! Et ansvar jeg ikke trodde jeg var klar for, men mestret med glans.
grønne planter
Siden den gang har flere titalls grønne venner flyttet inn sammen med meg. Ikke alle har overlevd, men de fleste lever sine glansdager i sus og dus! Og kanskje er det nettopp derfor at plantetrenden som har herjet lenge, bare ser ut til å vokse. Vi bytter stiklinger, og litt av en plante lever videre hos en venn eller nabo. Vi holder noe i live, som instinktivt gir oss mestringsfølelse i livet. Det er ingen hemmelighet at å omgi seg med naturen gir glede i hjertet og ro i sjela, og når det kan kombineres med interiør? Ja, da er vi frelst.

(Originalt postet i interiørmagasinet Rom123)