Slik lurte jeg alle til å tro at jeg var på eksklusiv utenlandsferie!

Selv forlot jeg aldri min egen hjemby!


annonse: Nordic Choice Hotels

Nylig kom jeg hjem fra ferie. Uka før avreise spurte jeg følgerne mine på Instagram hvor de trodde jeg skulle dra! Svarene varierte fra “New York” til destinasjoner i Norge. Etterhvert som oppdateringene fortsatte var majoriteten sikre på at jeg var på ferie et varmt sted, med badebasseng og fargerike sommerklær. Tropiske drinker, kult interiør og spennende mat! Følgerne skrev om egne reiser i kommentarfeltet og det ble delt mye inspirerende kunnskap. Flere var sikre på at jeg var i Tokyo eller Thailand. Selv ikke min egen familie visste min egentlige lokasjon.

Etter fem dager med regnbuefargede grønnsaksnudler, blomsterfylte bad og Pokémon-brus ble jeg nødt til å fortelle sannheten! Egentlig pakket jeg bagen hjemme med badedrakt og sommerlige antrekk. Dro inn til Oslo og sjekket inn på Clarion The Hub drøye 45 minutter hjemmefra. Flyvinduet var utsikten fra toppen av Oslo og et do-sete, resten av ferien har ikke bestått av en eneste løgn! Bare en god dose selvbruning og kreativitet.

Fakecation

Du trenger ikke nødvendigvis reise langt hjemmefra for å oppdage nye steder å spise, ting å finne på, ha en anledning for å pynte seg eller få tatt de fine Instagrambildene. Jeg har blitt bevisst på hvor mye CO2-utslipp en lang flytur faktisk har, og derfor blitt mere nysgjerrig på hvilke opplevelser man kan mate sjelen med her hjemme, eller andre steder i Norden. Det skremte meg at statsministeren vår gikk ut i media i sommer og sa at nordmenn burde fly til Thailand helt uten flyskam, når hun selv vet at en slik flyreise tilsvarer daglig bilkjøring i ett helt år.

Jeg er enig i at vi ikke skal skamme oss. For akkurat det gagner ingen. Men jeg synes vi alle skal bli bevisste på vårt personlige totale klima avtrykk. Kortreist kan være helt topp på mange måter! Det å oppleve nye kulturer er uten tvil berikende, men vi skal ikke kimse av mulighetene rundt oss heller. Så får de langreiste feriene være en luksus, istedenfor en selvfølge, kanskje?

En ting jeg titt og ofte oppfordrer til er å av-følge kontoer i sosiale medier som gir et lite stikk i magen. Vi trenger ikke fylle feeden vår med dårlig selvfølelse bare fordi “alle følger h*n”. Det som trigger den dårlige selvfølelsen hos deg, er ikke nødvendigvis det samme hos meg. En ting jeg har vist med dette stuntet er at det er innmari enkelt å fake ting på Instagram! Flere enn du tror ordner på utseendet sitt, krymper midjen eller pynter på huden sin. Eller promoterer en livsstil de egentlig ikke lever! Det har ikke jeg gjort, men jeg lot mange tro jeg var på andre siden av jordkloden, mens jeg var i Oslo. Ikke stol blindt på alt du ser, gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden!

Når det er sagt har jeg hatt det fantastisk på min såkalte #fakecation i egen by. Selvom det var litt kaldt å lufte flamingoen på Sørenga! Jeg setter pris på mine rause følgere som ikke arresterte meg for å lure dem, men syntes ferien belyste viktige poenger. Jeg håper du nyter din neste ferietur, uansett hvor ferden måtte gå!

Tusen takk Nordic Choice Hotels som jeg har gjort dette i samarbeid sammen med, som hver eneste dag gjør en real innsats for miljø, bærekraft og inkludering.