I don’t speak French, adieu!

Paris og verdens fineste Airbnb


Det siste året har jeg sett en av mine alle beste venninner, Nathalie – alt for lite! Så når vi først kunne ta fri samtidig bestemte vi oss for å ta igjen med skikkelig kvalitetstid. Så vi spontanbooket en tur til Paris! Istedenfor å bo på hotell leide vi en skikkelig søt leilighet hvor vi kan føle oss litt mere hjemme. Hittil har jeg kun positive erfaringer med Airbnb og inget unntak denne gangen.

Nathalie bor i det rosa soverommet som har et eget baderom med dusj innenfor (helt nydelig hvordan hun som bor her har laget det!) og jeg sover på hemsen over kjøkkenet. Fordi – du vet – jeg ELSKER hemser. Dessuten har hemsen mitt et sjarmerende lite kontor. Akkurat nå får jeg bare vist frem kjøkkenet og stuen, fordi Nathalie ligger og sover, og jeg vil ikke vekke henne for å ta bilder av dusjen. 

Jeg elsker dette gulvet! Og alle detaljene her er så gjennomførte. Det er tydelig at hun som bor her har en tanke bak alt, det ser dessuten ut i bokhyllene som at hun reiser endel. Jeg gjetter at mye av interiøret er skatter fra reise. Det er en hårfin balanse mellom å føle seg HJEMME og å føle seg HJEMME HOS NOEN, haha skjønner du hva jeg mener? Her føler vi oss hjemme. Ikke for mye private ting fremme. Og plass til klærne våre i skapet.

Nå har jeg drukket en hel kanne te og skal komme meg ut og gripe dagen! Aurevoir!

Superdeal eller supersvindel?

Reklame | Telenor Yng

Jeg er en gudinne i shopping på nett.


Det må jeg bare få lov til å si. Det har vært netter hvor jeg har hatt på vekkeklokke, for å sjekke om jeg har blitt bydd ut av en auksjon på eBay hvor motstanderen er i en annen tidssone!

Hvorfor jeg handler på nett er det tre veldig gode grunner til:

  • Man får tak i unike ting som ikke nødvendigvis alle man kjenner har.
  • Mye kan man få tak i det man ønsker seg til en bedre pris om man leter litt.
  • Og sist men ikke minst; det er verdens beste følelse å scrolle etter skatter liggende i senga med hånden i en pose chips. La oss bare være ærlige om det!

Har jeg forsvart meg godt nok nå? Skjønner du at jeg ikke er ei gammal bestemor som ikke vet bedre? Fint. Da skal jeg innrømme at jeg tidligere i vår ble svindlet på internett når jeg skulle kjøpe nye løpesko! Som vi alle vet er det mange nettbutikker som fører Nike og de er alltid billigere i USA. Jeg googlet meg frem til modellen jeg ville ha og fant flere nettbutikker som hadde dem. Denne hadde litt billigere frakt enn de andre butikkene og alt så helt stuerent ut. 

Resultatet var at jeg etter noen dager hadde blitt trukket dobbel sum for skoene, som dessuten aldri kom. Det kom ingen bekreftelse på epost, nettbutikken er sporløst forsvunnet og betalingsinformasjonen inne i nettbanken gir heller ikke noe særlig informasjon. Noen falske nettbutikker er enkle å spotte, men flere og flere fremstår skikkelig legit.

Det florerer av falske nettbutikker og nye popper opp hele tiden. Her er en sjekkliste som er grei å tenke på før du handler.

  1. Hvis du ikke finner noen kontaktinformasjon til nettbutikken utenom et kontaktskjema, bør du være skeptisk. De er nemlig pålagt å oppgi geografisk adresse, e-post og organisasjonsnummer.
  2. Gjør et raskt søk på andres erfaringer, er nettbutikken seriøs kommer du forhåpentligvis over en god omtale. Eller kanskje noen advarer deg mot den?
  3. Dersom du ikke er helt sikker på om nettbutikken er trygg – aldri betal på forskudd. Velg faktura eller betal med et kredittkort. Skulle du bli svindlet er det enklere å håndtere.
  4. forbrukertilsynet.no ligger det en milelang liste over falske nettbutikker – sjekk den! 
  5. Sjekk ut Sikker ID fra Telenor, better safe than sorry!

Har du noen gang bekymret deg for at dine personlige data misbrukes eller spres av andre? Har du Sikker ID mottar du varslinger med en gang vi finner dine personopplysninger på avveie, og du får hjelp ved misbruk. 

Forsikringen sikrer deg hjelp dersom du er blitt utsatt for ID-tyveri, slik at du får advokatbistand og økonomisk kompensasjon ved misbruk og svindel. I tillegg får du hjelp om noen har lagt ut et bilde av deg uten ditt samtykke, eller har laget en falsk profil med dine opplysninger.

ID-tyveriforsikringen dekker deg selv, ektefelle/samboer og alle barn under 20 år som bor på samme adresse. Kampanje! Vi spanderer Sikker ID i 3 måneder. Kampanjen gjelder alle mobilabonnement (inkludert utgåtte). Når kampanjeperioden nærmer seg slutten mottar du en SMS om du vil videreføre Sikker ID. Tjenesten koster 49,-/mnd etter prøveperioden. Har du abonnementet Trygg er tjenesten alltid inkludert.

Sommerens beste festival?

GOOD VIBES ONLY


Foto: Kristine Slyngstad

Det er vanskelig å si hva som har vært sommerens beste opplevelse på festival, men denne helgen trumfer høyt! Aldri før har jeg vært på Sommerøya – og jeg vet ikke helt hvorfor. Selvom dette var niende året for festivalen var det mitt jomfruår. Jeg tror de andre festivalene skriker så høyt, at jeg ikke egentlig har bitt meg merke i denne!


Hele byen har denne helgen vært fylt med folk på vei til enten den ene eller andre siden av byen for å feste. Findings festivalen på Bislett var samtidig som Sommerøya i Ekebergparken. Misforstå meg rett – jeg har tidligere hatt det veldig gøy på Findings men ser på det mere som en partyhelg enn en festival. Oppe i skogholtet på Ekeberg derimot fikk jeg den ekte festivalfølelsen med store gressletter å danse på, sen solnedgang, foodtrucks og happypeople. For ikke å nevne mangel på fjortisfyll og frustrerende betalingsløsninger. Generelt superbra opplegg med mat, toaletter og barkøer. That shit matters!

Som vanlig rullet jeg i glitter og danset skamløst inn i natten. Herregud for en digg kveld dette var! En av de bedre. Masse plass til å danse fritt og mye bra musikk. Masse kule folk med kul stil også – hehe. Det gjør meg glad når folk (ikke bare jeg!) tråkker utenfor den klassiske uniformen i klesveien. Dersom du kan ha det gøy med klubbmusikk, kunst, rause og fargerike mennesker – ville du trivdes som faen her. 

Nå må jeg bruke de neste dagene på å innse at festivalsommeren faktisk er over. Ååååhh. Skal sørge for å implementere mere glitter, morningsraves og frisk luft i hverdagen min denne høsten. Så kanskje det går bra likevel. Takk for i år Sommerøya – sees definitivt neste år!

Før/etter – total makeover av stua!

Reklame | Södahl og A Simple Mess

En fornyelse uten ommøblering!


God ettermiddag fra sofakroken! Med musikken på fullt volum har jeg løpt barbeint inn og ut av hagen for å plukke villblomster og bringebær. Nå var det nemlig på tide å style sofaen for deilige sensommerkvelder med bok og rosé i glasset. Selvom vi er på vei inn i en ny sesong er jeg ikke klar for å kalle det høst-styling, men med en miks av dype plommefarger og lyse tekstiler tror jeg overgangen blir sømløs.

FØR:

ETTER:


Flere planter og blomster er synonymt med mere liv og hygge spør du meg! Jeg mikser gjerne små smørblomster og grønne bregner fra hagen med potteplanter og en falsk peon. Mamma blir stresset og vil ofte rydde i putekaoset mitt, men å stupe ned i ti myke puter i ulike farger er noe av det beste jeg vet.
 

Gammelrosa og plomme! Merket “A Simple Mess” treffer meg midt i sjela, denne lille lysestaken med tilhørende keramikkblomster kunne like gjerne vært skatter arvet av mormor, funnet på loppemarked eller stått i hylla på en trendy interiørbutikk. Det er liksom ikke mulig å skille om det er nytt eller gammelt, derfor er de også enkle å bruke til mye.
 


Men favoritten er nok disse vasene (fra samme merke), de er som skapt for små villblomster og vekster. Jeg kjøper stort sett grønne planter til hjemmet mitt, skal noe stå i vase – plukker jeg det. Og det er noe veldig sjarmerende med små håndplukket hvitveis, smørblomst eller hundekjeks. Her synes jeg de kommer til sin rett uten at det skal mye til!
 

Selvom putene er ulike er de valgt med omhu. Fargene går fra rust, dyp gul og “nude” over til dyp lilla og grått. Alle putene er i ulike teksturer; mønstret, glatt, med struktur og fløyel. Og den miksen elsker jeg! Da kan jeg variere med pledd og duk etter humør, mens putene fortsatt passer like godt inn. Alle tekstilene i sofaen er fra Södahl, og putene kommer med myyyk pute og putetrekk til samlet pris. Digg!

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker maleriet mitt! Men likevel har jeg lekt meg litt med annen deko på veggen fordi jeg DØDE litt av vegg-piecen fra A Simple Mess med sirkler. Hallo, finnes sånt? Jeg kombinerte den med et sjarmerende speil med gulldetaljer, som faktisk er produsert litt skjevt – skikkelig vakkert og gammeldags. Rammen under kan man putte tørkede blomster i og det “diamantformede” speilet er med å skape liv i rommet. For å ta igjen fargene i vegg-piecen brukte jeg to knagger til oppheng – fordi hvorfor ikke? Alt på veggen er fra merket “A Simple Mess“.

Potten med skål og vasene i flaskegrønt og blått er også nye. En liten gren med rips, noen revebjeller og noe grønt – suksess! Elsker å ta med litt av hagen inn og mikse nye og gamle vaser. Nå skal jeg lese videre i Lena Dunhams “Ikke en sånn jente!” og drikke vinen før den blir varm. Anbefales!

video:Stylingstue_video_1
Likte du dette innlegget? 🙂
Legg gjerne igjen en kommentar om du vil at jeg skal lage flere innlegg om styling og interiør!

When the hjemmekontor is superduper extra!

En dag i badehuset


Jeg tyner sommeren til det ytterste og lukker ørene når folk sier “sommeren er over” bare fordi det er kjøligere om natten. Badetemperaturen har ikke rukket å synke ennå! Stranden er mindre crowded. Man får endelig sove om natten igjen. Og selvom hverdagen er tilbake er det fortsatt august, folkens. Akkurat som om sommerdagene ikke kan nytes fordi man har begynt å jobbe igjen? Når høsten virkelig setter inn støtet vil jeg være glad for å ha benyttet meg av de siste solstrålene på himmelen.

Idag har jeg hatt kontor i naboens badehus. Det er virkelig en luksus med å jobbe frilans altså – og jeg tar det ikke forgitt! Det gjør ting litt ekstra komfortabelt å kunne gjøre jobben sin hvor som helst ifra. Det er en stor drøm å eie et badehus – og det som er litt surt å tenke på er følgende:

Hun som eide Kirsebærhagen før meg eide også dette badehuset, det hørte til tomten. Men en gang på nittitallet hadde hun dårlig råd og solgte det til naboen. Tenk, det kunne ha vært mitt!

Men igjen, hadde et badehus hørt til Kirsebærhagen hadde jeg nok aldri hatt råd og eventyret mitt her ville aldri blitt en realitet. Også er jeg jo så heldig å få låne badehuset når naboen er på ferie. Så egentlig bør jeg være fornøyd med at badehuset ble solgt den gangen..

Her har jeg sittet og skrevet artikler idag, og når solen har stått på skikkelig har jeg hoppet i havet. Saltvann er som en magisk medisin for kroppen og sjela mi. Har sagt det før og sier det igjen; havet er det skumleste og fineste jeg vet! Det er noen mineraler i naturlig saltvann som tilfører liv. Jeg misunner de som isbader og klarer å holde det gående hele året. 

Denne uken har jeg ekstremt mye jobb, men har en liten fantasi om å pakke meg inn i soveposen og sove en natt i badehuset. Før jeg må levere det tilbake. Tenk å våkne til utsikt rett ut i havgapet? Det får være motivasjonen min til å stå på litt ekstra! 

Mine topp 10 podcaster!

Dette lytter jeg til i sommer!


Det er lenge siden jeg fant ut at lydbok-app var genialt, men de siste månedene har jeg hørt mest på podcast. For det første er det så mye å velge i, enten om jeg ønsker å lære noe eller pur underholdning. Også er det gratis. Dessuten er det deilig å forholde seg til episoder. Jeg liker at det alltid kommer nye episoder. 

Foto: Kristine Slyngstad

Men i sommer har jo mange av podcastene tatt sommerferie! Hallo, det er jo nå jeg hungrer etter endeløse timer med underholdning? Greit, jeg forstår dere som lager podcast også vil ligge i en blomstereng å spise is. Det er vel rett og rimelig. Likevel fantaserer jeg tilbake til da jeg kunne binge-lytte til en av pod’ene som nå er mine favoritter. Sukk! Episodene tok liksom aldri slutt. Om du er i samme situasjon, kanskje du finner en ny favoritt blant mine?

1. KONSPIRASJONSPODDEN
Min absolutte favoritt! Bjørn Henning og Fredrik tar for seg en konspirasjonsteori per episode. Man blir grundig tatt igjennom historien, hva det konspireres om, faktabaserte argumenter for/imot, funfacts og til slutt en personlig (og noen ganger humoristisk) konklusjon. Det er så spennende!

2. IDA MED HJERTET I HÅNDEN
Jeg var litt skeptisk til en pod om kjærlighetssorg og forhold, men Ida er så sykt ekte og ærlig i denne podcasten. Hun sliter fortsatt med at hun ble dumpa for noen måneder siden og snakker med kjente gjester uten å legge noe i mellom. Det er sårt og ekte, relaterbart og lærerikt – ikke kleint. Anbefales absolutt.

3. TRUECRIMEPODDEN
Ikke hør på denne om du bor alene i et hjemsøkt hus, midt i skogen. Slik som jeg gjør! Hahaha. Hver episode tar for seg en av de værste morderne i historien. Sammenlignet med andre “mord podcaster” liker jeg at denne går rett på sak og ikke bruker evigheter på å bygge opp til det grusomme poenget. NB: grotesk.

4. POWER LADIES
Denne er det min gode kollega Yrja som står bak – men det er ikke derfor jeg anbefaler den! Power Ladies er en intervjupod hvor du i hver episode blir kjent med en rå dame som har skapt seg et liv av noe hun brenner for. Gøy og lærerikt å høre om kule damers guts og karrierevei, denne hører jeg på om morgenen. 

5. FROM THE HEART CONVERSATIONS WITH YOGAGIRL
Jeg har fulgt yogagirl på Insta i hundre år, ved første blikk virker hun kanskje som “just another yoga girl” men hun har alltid hatt captions og en måte å tenke på som er fantastisk ydmyk, reflektert og fri. Derfor begynte jeg å høre på pod’en hennes. Til å være en kjempestor internasjonal Influencer er hun jordnær og en som gjør at jeg “har trua”.

6. SKURK TIL KAFFEN
Måtte ta med denne, verdens kuleste konsept! Kenneth reiser rundt i Norge og tar en kaffe med landets største skurker! Her får vi historiene til en raner, en torpedo, en kidnapper – and the list goes on. Aner ikke hvordan han får disse menneskene til å snakke så frisinnet, men jeg tar gjerne “en skurk til kaffen”!

7. JONAS OG HENRIK
Du kjenner de kanskje fra YouTube eller NRK, jeg kjenner de faktisk fra barndommen! Jonas og Henrik er gøy tvers igjennom. Dette er en typisk moro-podcast om alt og ingenting. Veldig lite selvhøytidelig, masse barnslig humor og to boys som byr på seg selv. Jeg setter den på når jeg trenger å smile.

8. BRA DAMER
Tittelen sier det meste, hver episode er et intervju med en bra dame. Jeg må påpeke at luksusen med denne podcasten – som forøvrig hostes av Guri Solberg – er at den har vært skikkelig lenge! Med andre ord kan man scrolle seg igjennom alle favorittdamene sine og velge og vrake. Favorittepisoden min var den med Cess!

9. MY DAD WROTE A PORNO
Når du absolutt ikke vil lære noen ting, men underholdes. Tre venner samles, fordi pappaen til han ene har skrevet en erotisk bok. Det er akkurat så pinlig som det høres ut som. I hver episode leser de et nytt kapittel i boken, tolker den, gjør brutalt narr av den og ler seg ihjel. Det er faktisk sykt morsomt.

10. SERIAL
Dette var den første podcastserien jeg hørte på og jeg ble hekta! Flere podcaster tar for seg sanne krimhistorier/uløste drapssaker, men denne forteller ikke bare en historie. Sarah som hoster podcasten dypdykker inn i detaljene av dette mordet, snakker med alle involverte og belyser mange nye aspekter av saken som ikke har kommer frem tidligere! Fy fader. Tror kanskje jeg må høre den på nytt.

Gleder meg til høsten med nye episoder og sesonger..

Har du tips til en bra podcast?