We at the hotel, motel, Kidnapper-Inn!

LIVET I EN VAN


En liten oppdatering on the road! Jeg la ut et bilde fra roadtrip-vanen og fikk mange spørsmål om den. Herregud så enkelt og digg det er å bare bo i en van langs veien, ta dagene som de kommer og bare leve livet som happy-hippies! Vi var åpne for å telte langs strender eller ta inn en natt på hotell, men vanen er perfekt å campe i. Vi har hittil sovet midt i Købehavn sentrum OG langs kysten helt uten problem!

Egentlig skulle vi leie en sånn gammel volkswagen hippievan med påmalte blomster og hele pakka! Men den ble ikke klar i tide. Så vi endte opp med å leie det jeg vil betegne som en kidnapper-van fra appen nabobil. Altså, man er ikke pålagt å kidnappe noen selvom man kjører en stor, hvit, varebil med sotede ruter. Men det er litt sånn vi følte oss! Så da satt vi på Cassidy ft. R. Kelly – Hotel og sang for full hals “We at the hotel, motel, Kidnapper Inn!“. Fordi, ja – dette er jo vårt hotell i en uke..

Bilen er altså helt genial, den har et innebygget platå baki! Vi har slengt inn doble madrasser og pakket alle tingene i kasser under, slik at det aldri blir rotete og vi finner tingene våre når vi trenger dem. So far, so good!

Har du vært på roadtrip før? Elsker virkelig denne turen og tar gjerne tips til eventyr som må oppleves!

BITCH DON’T KILL MY VIBE!

Hva tenkte du på når du tok på deg det der?


Jeg er ikke jenta som alltid går i en sort kjole og nøytralt tilbehør. Det er helt innafor at mange jenter jakter samme stil og skjønnsideal, det skal ingen arrestere dem for. Alle skal få kle seg slik de selv ønsker. Er du ikke enig? Personlig har jeg har alltid digget farger, vintage og unikt tilbehør; som jeg bærer med stolthet. Men nå begynner jeg å lure på, er det slik jenters rett til å kle oss som vi vil gir menn rett til å aktivt oppsøke oss for å spre negativitet? Ifølge et utall menn er det nemlig ikke rom for å gå i noe annet enn «uniformen» på fest

«Hva tenkte du på når du tok på deg det der?» eller«hvordan tør du å gå sånn?» er spørsmål jeg har fått en rekke ganger. Det er enkelt å skille uskyldig dumskap fra et kritisk tonefall, likevel får jeg ofte høre at «herregud, han prøvde sikkert bare å flørte!». Den typen unnskyldninger for å ikke klare å oppføre seg i offentlighet, kjenner jeg at i 2018 burde være passé. Mamma lærte meg i ganske tidlig alder at dersom jeg ikke har noe pent å si, er det bedre å holde munn. Hvor er mødrene til disse guttene egentlig?

En uetablert sannhet for mange menn på byen er at “har hun hatt, kan jeg ta den“. Under finnes det en hattesveis som ikke bør se dagens sollys, eventuelt kveldens discolys. Jeg er på fest for å ha det gøy, ikke bruke all tid på å hente hatten min fra tilfeldige hoder i baren som ler høyt mens de spør om jeg “har kledd meg ut som politi” eller om jeg gikk egentlig skulle på kostymefest. Bare la meg drikke ølen min da, please.

“Hvorfor har du på deg det der, egentlig?». Her om dagen var jeg ute da noen prikker meg på skulderen på dansegulvet. Jeg snur meg og en fyr prøver å si meg noe, jeg må rope “hæ, hva sier du?” flere ganger, gå vekk fra veninnene mine og komme nærmere. “Hva har du på deg? En østeuropeisk folkedrakt?” sier han. “Nei, jeg har på meg en kjole?” svarer jeg. Deretter var han ikke videre pratsom og huket tydeligvis tak i meg for å skape en slags usikkerhet idet han snudde seg tilbake. Antrekket mitt så definitivt ikke ut som noen østeuropeisk folkedrakt, selvom jeg tror det kunne vært jævlig fett. Måtte jeg virkelig komme bort til deg på et bråkete dansegulv, for at du skulle slenge kommentarer til meg og deretter himle med øynene? Jeg har ikke tid til det!

Heldigvis er jeg sikker i meg selv og kler meg slik jeg vil fordi jeg digger å være meg sjæl! Men kjære gutter: det er ikke en selvfølge at alle unge, fremmede jenter du møter er like trygge på egen stil og utseende. Og jeg synes vi skal få lov til å være bossy-ass-bitches og kle oss ulikt mengden, skape mangfold og rocke dansegulvet uten spørsmål som “har du kledd deg ut idag?” og andre nedlatende kommentarer!

Jeg opplever veldig sjelden, faktisk så godt som aldri (!) at jenter er kjipe, vi gir hverandre komplimenter på do og fine kommentarer. Til alle gutter som tror at det å slenge en negativ kommentar vil gjøre meg søkende, underdanig og nyskjerrig på deg: BRENN, STIKK OG DØ!

Det er faen ikke sånn du får oppmerksomheten min.

FOTO: Kristine Slyngstad

30 roadtrip spørsmål!

ROADQUIZ


Vi er on the road på vei til København, og siden jeg ikke har lappen får jeg andre oppgaver. Som musikk, snacks og annen underholdning! Haha. Her er 30 spørsmål det er gøy å stille hverandre på roadtrip eller hyttetur.


1. Hvis du kunne reist hvor som helst i verden, hvor skulle det vært?
2. Hva vil du kalle ditt første (eller neste) barn?
3. Hva er dine topp 3 favoritt filmer?
4. Hva er det BESTE måltidet du har spist?
5. Hva var det faget du likte best på skolen?
6. Pepsi eller Cola? Sprite eller 7-up?
7. Hvis du kunne leve av hva som helst, hva ville du gjort?
8. Hvem inspirerer deg?
9. Hvis du fant en tusenlapp på gata, hva hadde du gjort med den?
10. Hvilket husarbeid (rydde, støvsuge osv) liker du MINST?


11. Hva er du mest stolt av i livet?
12. Hva er du mest redd for?
13. Når var ditt første kyss? Og fortell om det.
14. Hva er det første du gjør når du står opp?
15. Hvis du kunne reise tilbake i tid på ferie, hvilken tid skulle det vært?
16. Hvilken person (levende, død, kjendis) ville du hatt en samtale med?
17. Hvilken sang blir du aldri lei av?
18. Hva er ditt favoritt tv-spill?
19. Ville du helst hatt et hus ved stranden, i byen eller på landet?
20. Hvis du kunne fått i “gave” å være dødsgod i hvilken som helst sport, hvilken hadde du valgt?


22. Hva er ditt favoritt godteri?
23. Hvilken trend fra nåtid/vår tid tror du vi kommer til å le av senere?
24. Liker du best tidlige morgener eller sene kvelder?
25. Har du noen skjulte talenter?
26. Ville du helst utforsket verdensrommet, eller den dypeste delen av havet?
27. Hvor ser du deg selv om 5 år?
28. Hva drømte du om å bli når du ble stor, da du var liten?
29. Når du slapper av, vil du helst lese bok eller et magasin?
30. Hvilken teknologisk dings vil du ikke leve foruten?

Hvis du kjeder deg kan du godt svare på spørsmålene i kommentarfeltet også. GOD TUR!

Ny blogg og kirsebærlogo!

STOR STAS!


Akkurat nå gjør jeg meg klar til å dure løs på et skikkelig eventyr – roadtrip mot Sverige og videre til København! Først ville jeg stikke innom her og vise frem den nye bloggen min. Først var jeg veldig skeptisk til å flytte til blogg.no, men nå synes jeg faktisk at denne bloggsiden har blitt ganske fin. Med brede bilder og helt ordinært design. Slik jeg liker det! 

Det vil ikke være noen store forskjeller for deg som leser, annet enn at jeg har gjort en opprydning i menyer og kanskje føler meg motivert til å dele ennå mere. For noen uker siden lette jeg også etter noen som kunne hjelpe meg med ny logo til Kirsebærhagen. Og ser du hvor fin den har bitt? Den ligger øverst i profilbildet ved headeren!

Discokuler er veldig MEG: da jeg flyttet inn i den gamle leiligheten min kjøpte jeg en gigantisk som jeg hang i den klassiske bygårds-rosetten. Rundt omkring har jeg små, store, svarte og blanke. Når jeg var på visning i Kirsebærhagen og skulle gå derfra, så jeg plutselig at det hang en liten discokule i dørkarmen. Ment to be! Derfor er den nye logoen to disco cherrys! Det er dyktige Oda som har laget den, du kan sjekke ut siden hennes her.

Gleder meg til å vise dere enda mere av huset, prosjektene, hagen og alt som skal skje igjennom sommeren! <3

FOTO: Kristine Slyngstad

 

En enkel start på kortreist mat!

HOMEGROWN


Hei fra Kirsebærhagen! Har du hatt noen fine fridager? Her er det sånn tullete idyllisk om dagen. Jeg kvier meg faktisk nesten for å legge ut ting på Instagram, fordi det ser ut som jeg lager et “perfekt bilde” av idyllen. Men sannheten er at blomstene har blomstret, det er varmt hele tiden og det er generelt ikke kødd at dagene har vært så perfekte som de kunne blitt.

Jeg håper du kjenner meg godt nok til at jeg også er ærlig om de såre og uperfekte dagene. Men akkurat nå nyter jeg barbeint-livet til det fulle.

På lørdag kom mamma innom med verdens kuleste overraskelse til meg.Jeg hadde nemlig sendt henne et bilde av masse urter og salater jeg hadde kjøpt for å plante. Så kom hun innom og hadde kjøpt et drivhustelt til hagen min! SMELT. Vi søsknene bygget jo drivhus til mamma på hennes 60-årsdag og hun vet at jeg i fremtiden drømmer om det samme. Og i mellomtiden har jeg da altså fått meg en light versjon, som jeg er såååå fornøyd med.

Det lille drivhuset er i perfekt størrelse til å stå rundt en pall, og tok omtrent ti minutter å sette opp. Interiøret plukket jeg fra en haug materialer som skulle på dynga og alle plantene er fra matbutikken! HVOR ENKELT, liksom? Allerede blomstrer oreganoen som om det var skoleball i 10-klasse og salaten vokser opp rett etter jeg har kuttet den ned.

Kort oppsummert: god stemning.

Norsk festivalsommer – her er hele spillelista!

Reklame | Telenor Yng

Time to feel alive!


Tidligere i uken skrev jeg dette innlegget om min beste musikkopplevelse, samt noen tips og triks for å forberede seg til festivalsommeren. Og hvordan forbereder man seg egentlig best? Svaret handler selvfølgelig om musikk. Lag en spilleliste bestående av “top 5 songs” fra hele line-upen! Sett listen på shuffle play fra og med idag, og finn noen nye favoritter før konsertene begynner.

Flaks for deg har jeg allerede laget en liste, med godbiter du får høre på Øyafestivalen, Slottsfjell, Bergenfest, Piknik i parken (pip) og Palmesus. Listen finner du her! Med Music Freedom fra Telenor Yng kan du streame så mye musikk du bare vil fra mobilen uten å bruke av din inkluderte data (gjelder streaming fra Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer og Google Music). Det er digg i disse dager, hvor sommermusikken går non-stop på øret uansett hvor jeg er.

Skal du på festival eller konsert i sommer? Hva er din beste musikkopplevelse? Noen av mine aller beste minner er fra festivaler opp igjennom årene, med gode venner, sol, masse dansing og kald øl.

Jeg skal på Slottsfjell og gleder meg så mye!

Dagen jeg har drømt om i 7 år!

DREAM COME TRUE


Som liten gledet jeg meg til å bli voksen, slik at jeg kunne legge meg når jeg ville og tjene penger som jeg kunne bruke på gøy! En downside med å faktisk bli voksen, er å innse at pengene må gå til regninger og at man ofte har lyst til å legge seg tidlig. MEN jeg har alltid behold den barnslige gleden i meg. Og denne uken gjorde jeg et STORT valg som jeg bare kan forsvare med; jeg er voksen og kan gjøre som jeg vil!

Jeg har nemlig kjøpt meg et bilde fra Pushwagner *crying emoji*. Helt siden jeg bodde i den bittelille leiligheten på Majorstua har jeg visst at EN DAG skal jeg tusle inn på galleriet på Aker Brygge og kjøpe meg en stor jævla Pushwagner. Og den dagen skal være symbol på alt jeg har fått til. Alle perioder med dårlig råd jeg har klart meg igjennom, lange kvelder foran macen, stressutslett av litt for store utfordringer, oppturer og nedturer.

En Pushwagner skulle være mitt symbol på å ha oppnådd med kreativitet og pågangsmot, å klare LITT MERE enn å bare klare meg! Det å kjøpe kunst er liksom ikke det samme som å kjøpe en absolutt nødvendighet. Det er en luksus – det er å ha anledning til å mate sjelen– ikke bare magen.

Og som dere sikkert vet; jeg er jo ikke stinn av gryn! Da hadde jeg hatt KJØKKEN og BAD. Hahaha! Men nå var det faktisk sånn at Pushwagner himself gikk bort (altså døde), og jeg tenkte at prisene antagelig ville øke. Med andre ord – det var nå eller aldri! Og da kom den barnslige GLEDEN-AV-Å-BESTEMME-SELV følelsen frem i meg og jeg slo til. Med pengene jeg skulle bruke på å flislegge badet. Fordi – hvem trenger bad når man har realisert en drøm? Jeg skal klare å spare opp til bad.

For når jeg kikker opp på bildet mitt, mens jeg sitter og jobber? Ja, da før jeg guts til å gønne på ENDA hardere!

Hidden rainbow – lag det hjemme!

REGNBUEHÅR


Jeg får ofte spørsmål om jeg farger håret selv eller hos frisøren. Når jeg er usikker går jeg gjerne til en ekspert, men de kuleste fargene er ganske enkle å fikse hjemme. Duse pasteller eller sterke sommerfarger? Her er det opp til deg å finne en favorittkombinasjon og dette kan varieres i det uendelige!

1) BLEK
Det er en fordel at håret er så lyst som mulig, men bare i den delen av håret du ønsker regnbuefarger. Vær forsiktig dersom du bleker det selv. Jeg bruker blekemiddel fra Colorista!

2) FARG
Velg favorittfargene dine og påfør i seksjoner. Dekk hver del (eller “etasje”, du trenger ikke dekke hver hårdel) med plitfolie slik at de ikke smitter av på hverandre. Hvor stor del av håret du vil farge velger du helt selv.

3) SKYLL
Etter 10-15 minutter kan du skylle håret og nyte følelsen av å være en ekte enhjørning! Disse fargene koster kr 99 per krukke, og kan blandes ut i balsam om du ønsker pasteller istedenfor knallfarger.

TIPS: Hårfargene “directions” erskånsomme og kommer i 38 ulike farger, jeg pleier å handle mine på Bobbis i Skippergata i Oslo eller på eBay.

4) FIKS
Fullfør looken med en blomsterkrans på festival eller naturlig messyness. Det fine med en såkalt “Hidden Rainbow” er at du fra en dag til en annen kan bestemme selv hvor fargerik du vil være!

Verdens enkleste måte å plante tomater på?

Fra cherrytomat til tomatplante!


Igår postet jeg et lite plante-stunt på insta og fikk mange tips og kommentarer på hvordan lykkes. Min mamma viste meg nemlig her om dagen at hun hadde fått tomatspirer, bare ved å kutte en cherrytomat i to og legge dem i jord med frøene ned. Med god fuktig jord og litt plast over, kom det spirer etter bare noen dager i vinduskarmen! Nå venter jeg i spenning.

Flere sier at dette kommer til å funke, men at med disse tipsene kunne jeg gjort det ennå enklere:

  • Ved å kutte tomatene i skiver istedenfor på midten vil det være enklere for spiren å komme opp
  • Plastboksen druer kommer i er perfekte å dyrke spirer i fordi de har hull i bunnen og lokk på toppen
  • Med en gang de har begynt å spire/få blader bør de settes ut slik at insekter hjelper med pollinering

Ellers har jeg fått tilbakemelding fra flere som har lykkes i å få masse tomater på denne måten. Hurra! Satser på suksess i Kirsebærhagen og holder deg oppdatert..Nå har jeg fått ryddet plantebenken ute og skal bruke kvelden på å plante masse urter fra matbutikken i store potter.. Jeg har aldri hatt grønne fingre men tror man kan øve seg frem til å få til det meste. Sommertid er så fint!

 

 

How I do: ett minutt til sminke om morgenen!

God mandags morgen!


Fy søren pollen har gitt meg en skikkelig knock out de siste ukene. Men det skal ikke stoppe meg fra å være en knock out! Ååå, den var tørr – men jeg holder meg aldri for god for et dårlig ordspill. Idag vil jeg vise deg hvordan jeg sminker meg på bare ett minutt om morgenen!

Instagram florerer av tutorials men jeg synes alle bruker så mye tid, produkter og har så mye skills når de viser hvordan de sminker seg. Om du er en av dem – u go girl!Men jeg har ikke tålmodighet eller lyst til å ha en tidskrevende hverdagsrutine. Likevel føler jeg meg litt mere oppegående og våken etter disse fire stegene.

1. Smører ansiktet med serum etterfulgt av en nøytral hudkrem, og lar det trekke inn mens jeg lager + drikker en stooor kopp kaffe.

2. Påfører en BB-cream som lar huden puste, samtidig som den jevner ut hudtonen – og gir kinnene og nesetippen litt peachy rouge.

3. På øyelokkene bruker jeg den samme paletten som i kinnene (blush & glow fra Isadora). Den lyse highlighteren helt innerst og litt av den mørkeste blushen i globalen.

4. Røp leppestift er en sikker vinner når jeg skal være en ladyboss, og maskara skipper jeg any day of the week – for den havner bare under øynene uansett.

Smil, og lag deg en fin dag!