5 ting du IKKE visste om meg!

..Med mindre du er mammaen min (mamma, finn på noe annet!)


Jeg tenkte det ville være morsomt å dele noen funfacts om meg selv, som du antagelig ikke visste fra før. Kan ikke skryte av noen store talenter, men noen random fakta av meget personlig karakter har jeg klart å dra frem fra bakerst i skapet.

#1

Jeg har hjerteformet livmor.

Men det skal visst ikke ha så mye å si, annet enn at den ser litt annerledes ut. Men dersom jeg vil ha hormonspiral i fremtiden må jeg ha to stykker for å ikke bli gravid. En i hver “bøy” av hjertet.

#2

Jeg begynte å bruke vintage klær som 10 åring.

Mamma var redd jeg skulle bli mobbet da jeg ville gå i tantes gamle kjole i sjette klasse, men la selvfølgelig ingen føringer. Jeg har alltid elsket å eksprimentere med vintage, farger og tekstiler – og aldri blitt mobbet på skolen for det.

#3

Jeg plystrer kun innover.

Det er aldri noen som har bemerket det, for jeg er ganske flink. I den perioden man lærte seg å plystre syntes jeg innover var enklest, og fortsatte derfor å øve på innover-plystring istedenfor utover.

#4

Jeg er utdannet motekonsulent.

Etter videregående skulle “alle” studere, men jeg visste ikke hva jeg ville bli. Dessuten fristet det veldig med fulltids lønn! Derfor jobbet jeg fulltid og studerte noe på kveldstid jeg visste jeg ville ha enten glede, eller nytte av uansett. Tada – god råd og smart samtidig!

#5

Jeg har ekstrem tannlegeskrekk.

Nå går jeg bare til en tannlege hvor jeg får lystgass og kan sveve på en annen planet under besøket. Barndommen min er preget av mange skrekkhistorier fra skoletannlegen. Jeg betaler med glede litt ekstra for å møte en sympatisk tannlege med rettigheter til å dope meg ned.

Var det gøy med en sånn post? Jeg kan godt lage flere personlige innlegg!

Forskjellen – dyre og billige hudprodukter!

La oss snakke litt hud.


I denne verdenen av sosiale medier synes jeg hele tiden at jeg ser reklame for dyre hudpleieprodukter, syrebehandlinger og skinrollers. Men det er ingen som snakker om huden innenfra! For en stund siden skrev jeg denne veldig ærlige posten, om hvordan jeg opplevde at huden på magisk vis ble bedre når jeg klarte å roe meg ned. Og det står jeg fortsatt ved at er en viktig ingrediens for sunn og fin hud.

For to måneder siden hadde jeg lite penger når jeg skulle ut å kjøpe hudprodukter. Siden jeg ikke egentlig hadde råd til å spandere 600,- på de produktene jeg pleier å bruke kjøpte jeg heller noe av det billigste på Vita. En parfymefri dagkrem og nattkrem til 100,- per boks. Huden min har faktisk ikke vært finere på hvertfall to år! Hvorfor? Kan egentlig ikke se for meg at det er på grunn av produktene. Noen idéer:

– Jobbmessig har jeg færre oppgaver enn tidligere

– Jeg har slått meg til ro med å tjene litt mindre en stund

– Solen skinner og det gir en mye bedre energi løpet av dagen

– Jeg beveger meg oftere og er mere ute i hagen

– Selvom jeg stort sett har spist pasta/pizza de siste ukene har jeg NULL dårlig samvittighet

– Jeg har brukt mere tid på venner

– Når jeg ikke har tid til familie eller venner, unner jeg meg selv å ikke ha dårlig samvittighet

Forstår du hvor jeg vil? Jeg forstår hvor frustrerende det er når huden er helt KLIKKORAMA og at dette kanskje høres ut som bullshit. Men fra en som har gått på masse antibiotika kurer, brukt skinroller og dyre hudprodukter; det mentale har mye å si. Den perioden hvor jeg var “flink pike” og trente fire ganger i uka, spiste bare sunt, renset huden med dyre produkter og tok steambadstu hver uke – er den perioden hvor huden var på sitt jævligste. Fordi jeg stresset sånn med å gjøre alt rett.

Jeg sier ikke at produkter er bortkastet, i ny og ne kan den grønne dagkremen fra Vichy redde meg. Og får ikke huden nok fukt om natten (og en skikkelig fuktmaske i ny og ne) blir det fort litt drama nedover kjeven. Jeg legger meg aldri til å sove med sminke, aldri. Men før du tømmer lommeboka etter å ha lest en eller annen bloggpost: utsiden er ikke nødvendigvis der problemet ligger.

Jeg bygget garderobe uten å bruke en krone!

Walk in closet av gjenbrukte materialer


De første ukene i oppussingskaos “bodde” jeg i en plastkasse som måtte lukkes mellom hver gang jeg hentet noe, for å ikke støve ned. Siden den gang har det skjedd mye! Garderoben min er stort sett ferdig og endelig har jeg kunne pakke frem alle skattene. For selvom jeg elsker å tusle rundt sminkefri i en løs skjorte, er jeg ganske jentete også. Klærne og skoene mine får mye kjærlighet. Neste uke skal jeg vise frem noen vintage favoritter, men idag er det selve garderoben som er i fokus!

Ved siden av soverommet (som jeg har skrevet om her) ligger altså garderoben, som er den andre rommet i huset som faktisk er ferdig. Før-bilder skal du få se senere, akkurat idag vil jeg bare vise frem hvordan jeg har fått det så fint uten å kjøpe noe som helst nytt! Ja – absolutt alt jeg har brukt for å bygge garderoben er brukt og stort sett alle materialene har jeg jeg funnet gratis (bortsett fra maling, sparkel og skruer).

Det første møbelet jeg pusset opp for garderoben var kommoden (steg for steg her). En eldgammel sak som ble ny etter et strøk maling og fine knotter! Kanskje har noen i familien noe gammelt i en kjeller eller på loftet? Ellers selges slike til rundt hundrelappen på loppemarkeder de neste helgene.

En favoritt detalj er denne skohyllen som veldig enkelt er en lang, gammel planke skrudd fast i veggen. Planken er en “rest” fra annen oppussing og en god løsning for deg med skråtak! Den tar ikke opp plass og er dekorativ samtidig. Praktisk å ha skoene foran seg når man velger antrekk.

Denne fine bysten låner jeg av en venninne, til den dagen hun har stor nok leilighet til å få den tilbake! Først og fremst er det kult å ha hatter, smykker og belter på display. Men det er også en genial måte å oppbevare de på – samtidig som de er tilgjengelig.

Innerst langs hele langsiden av veggen har jeg en hylle hvor mesteparten av klærne ligger brettet. Denne hyllen er laget av bare gjenbrukte materialer funnet i hus og hage. Føttene er rester av tømmerpanel som huset originalt er bygget av, selve hyllene er rester fra et sted jeg måtte rive opp gulvet! Og imellom har jeg lagt gammel murstein for å skille hyllene.

Foran hyllen er et heng, laget av en lang trestokk (jeg fant min ute, du kan kjøpe en billig på byggern!). Den er enkelt og greit hengt opp med kroker og gammeldags hyssing. Dette for å bevare en rustikk look! Som du sikkert legger merke til er alle detaljene hos meg i gull. Dette går igjen i hengerne. En lifehack er å kjøpe tynne hengere, du får plass til uendelig mye mere. Mine er fra Clas Ohlson og er antagelig den største investeringen jeg har gjort i garderoben (og det sier litt, for de er absolutt ikke kostbare).

Garderoben min har sjel, er praktisk og miljøvennlig. For ikke å nevne budsjettvennlig!

Noen idéer du kan kopiere kanskje? <3

 

Søndagsturen som endte i knas!

No happy ending..


På søndag var det ekstremt digg vårvær de aller fleste steder. Jeg brukte kvelden på en tur til havet med M (han søte med fregner). Vi kastet fiskesprett, og så på glitrende steiner i solnedgangen. Jeg ante fred og ingen fare, helt til det begynte å bli mørkt og turen gikk hjemover.

Synes du det er digg at snøen forsvinner? Det synes jeg. Men med bar asfalt følger det også med en skikkelig ulempe. For når jeg mister mobilen i bakken pleier jo snøen å ta den imot som en myk pute (kall meg en evig kløne, because it’s true..). Men denne dagen var det asfalten som lå der nede, og skulle omfavne mobilen min med åpne armer. Vi hoppet indianderhopp oppover bakken da den falt ut av lomma, og det hele endte i knus og knas *cryyy*!

Mobilen gikk i bakken og nå har den kronisk epileptisk anfall 💔 R.I.P min elskede Samsung Note 8 💔 It's been real! 🙏

Posted by Kirsebærhagen on Tuesday, April 17, 2018

Nå har den fått et kronisk tilfelle av epilepsi og er nok ikke til å redde.. Heldigvis er alle filene mine lagret i skyen og ny mobil er på vei! Likevel skikkelig surt, for jeg har blitt sååå glad i den og det føles så unødvendig. Jeg blir så personlig tilknyttet mobilen min!

Vel, selvom søndagsturen endte i knas var det en av de beste helgene på lenge. Når sola skinner kjenner jeg hvordan det er å LEVE igjen, endelig er vinterdvalen over!

 

 

Grønn shopping med et stort minus!

Klesbytting er en genial måte å “shoppe” på!


Og da den lokale caféen skulle arrangere klesbyttedag tenkte jeg meg ikke om to ganger før jeg trykket “attending”. Det viktigste for min del var ikke å få meg noe nytt, men å delta for å vise at jeg digger sånne tiltak. Jo flere som deltar og får arrangementet til “å rulle” jo enklere er det for arrangørene å gjøre slikt oftere! Men én ting opplevde jeg som et skikkelig minus, jeg ble faktisk litt sur.

Jeg fikk nemlig ikke levere inn alle klærne mine! Jeg skal involvere deg litt i opplegget. På en slik byttedag kan alle ta med seg hele, pene klær som andre vil ha glede av. Man bytter inn klærne mot kuponger, og kupongene kan brukes til å velge seg ut “nye” plagg. Genialt, sant?

Hver person kan bytte til seg 7 kuponger. Likevel tok jeg med meg noen ekstra klær og startet samtalen i skranken med å si at “jeg vet jeg bare får 7 kuponger altså, men jeg tenkte likevel at kanskje noen andre vil ha større glede av disse kjolene og skoene enn meg“. Men da fikk jeg “nei” til svar, fordi de mente at de bare kunne ta imot den samme mengden klær som de leverte ut. Hva ble resultatet? Jo, at ikke alle fikk brukt opp kupongene sine fordi utvalget i “butikken” var for dårlig. Det sier seg jo selv at når man kan levere barneklær, leker og klær for voksne går ikke “kabalen” helt opp uansett.

Jeg gikk da altså hjem med en bag full av fine klær og sko, som jeg gjerne ville gi bort til noen som trengte dem. Vel, det var uansett et superbra tiltak og arrangement. Jeg kommer til å delta neste gang også! Og jeg fikk med meg en liten skatt hjem, en nydelig “bestemor kjole”. Da jeg plukket den med meg kom en jente løpende bort og sa “ååå, så gøy at du tar den – den har vært bestemor sin og det er så gøy å se at den skal få nytt liv!“.

Arrangeres noe slikt der du bor oppfordrer jeg deg til å dra, dagens samfunn trenger mere grønn shopping!

Videoen jeg la ut som tok helt av!

..And when I’m the subject

Here’s the reaction you can expect:


View this post on Instagram

Meg når jeg leser kommentarer av folk som "blir provosert" av hvordan jeg SER UT på internett (bla bortover) 😂 MAN, YOU GOT TOO LITTLE ON YOUR MIND! 🍒

A post shared by Christina Fraas (@kirsebaerhagen) on

Noen ganger leser jeg kommentarer folk legger igjen på videoer jeg har laget, og jeg blir så overrasket over hva folk finner på å bry seg om! Det er veldig sjeldent (les: aldri) jeg legger ut en video som handler om utseendet mitt. Likevel er det hvordan jeg SER UT, noen klarer å “bli provosert” av. Og en ting som går igjen er mine helt naturlige, usminkede, naturlig mørke øyebryn som får tyn! Er det sånn at det ikke er lov å være naturlig lengre? Nei, vet du hva. Sånne ting kan jeg ikke bry meg om. Da synger jeg “FUCK YOUUU” og danser videre, ass.

Hadde ikke forventet at denne videoen skulle få så masse oppmerksomhet på Insta; tusen takk for at dere heier og roper “fuck you” i kor med meg <3 hahaha!

 

 

Endelig har jeg fått meg en slik!

Mitt lille musikk-alter!


Endelig har jeg fått meg en slik! En LP-spiller altså. Helt siden jeg flyttet hjemmefra har jeg hatt lyst på det, men aldri kjøpt meg en. Men når jeg og M var i London før jul fant jeg denne unicorn-koffert-vinyl-spilleren og døde litt. Selvfølgelig måtte den bli med hjem!

Det er ikke så ofte jeg bare mååå dele steder i huset som IKKE er ferdig, men akkurat dette hjørnet gjør meg så himla glad. Så da deler jeg selvom det mangler en stor hylle. Selvom forsterkeren og høytalerene selvfølgelig skal plasseres på en mye mere nøytral måte. Og selvom stikkontakter og ledninger tyter ut overalt. For selvom det utseendemessig er kaotisk, er fortsatt lyden KNALLBRA!

Nå har jeg altså fått koblet macen min trådløst til anlegget slik at jeg streamer musikk fra Spotify. Platespilleren er også koblet opp og det eneste tekniske som gjenstår er en apple-TV slik at jeg kan sende Netflix rett opp på lerretet med god lyd, uten kabler. En liten DAB radio har jeg også fått meg! Den tar jeg med meg rundt omkring når jeg pusser opp eller rydder.

Jeg hører på musikk hele tiden og det er skikkelig viktig for livskvaliteten min. Hittil er ikke vinylsamlingen min stor, men den er noe å skryte av likevel: Amy Winehouse, Kanye West og en SIGNERT plate av The Wombats! Ahhhh, det er så stas altså! På neste lønn skal jeg kjøpe en av Lana Del Rey. Nå skal jeg la platene rulle mens jeg drikker kaffe og ser ut på utsikten. God lørdag til deg!

Allergisk mot stress

Trodde du uren hud var forbehold fjortisperioden? Det trodde jeg også!


 Men det var ikke før jeg var over 20 år at min problemhud slo seg skikkelig vrang. Jeg husker første gang det ble ille. Sånn skikkelig ille. På den tiden jobbet jeg med det store eventet Vixen Blog Awards. Innspurten opp mot arrangementet var veldig stressende, i tillegg hadde jeg nettopp flyttet inn i ny leilighet med ny kjæreste. Samtidig som jeg ville prestere på jobben var jeg besatt av innredning og flytteprosess, alt skulle være perfekt – og det skulle skje NÅ!

I denne noe intense perioden ble huden min som allerede har akne-tendenser i hverdagen, et (u)rent mareritt. Store, underjordiske byller langs hele kjeven og hakepartiet. Ikke bare var det rødt og stygt, det gjorde ekstremt vondt også! Ingenting kunne skjule det og jeg forsøkte alt; detox med fruktjuice og urtetabletter, dyrere hudpleieprodukter og steambadstu flere ganger i uken.

Til slutt tenkte jeg «helvete heller» og bestemte meg for å gå helt sminkeløs i minst to uker! «Noe jeg legger på huden min må jo forårsake dette?» tenkte jeg. Jeg skjemtes hver gang jeg så meg selv i speilet på toalettet, men bet tennene sammen i håp om bedring. Men ingenting skjedde.

Den samme høsten skulle jeg en langhelg til Paris med min daværende flamme. Men hvor fin føler man seg på feriebildene, når man ser seg selv som en kvinnelig Quasimodo? Det føles som i går at jeg desperat løp inn på MAC og sa til make-up artisten som jobbet der «vær så snill å gjør meg pen, så skal jeg kjøpe alt du bruker!». Ut kom jeg med heldekkende produkter og ny leppestift.

//Bildene er fra årets usminket-utgave av Det Nye, selvom jeg fortsatt sliter med huden er den mye bedre nå.

HVA HJALP? IKKE DET JEG TRODDE HVERTFALL!

Sminke skal ikke være nødvendig for selvtillit! Men etter måneder med «kamp» mot eget ansikt var det en sann lettelse å få lov å føle seg «fin». Siden jeg tenkte at ytre påvirkninger måtte være grunn til kviseproblemene, innstilte jeg meg på forverring da jeg gikk fra sminkefri til full Kylie Jenner coverage på en helg. Men til min forbauselse; på tross av at huden ikke lengre fikk puste, ble den faktisk bedre. Hvorfor? Fordi jeg endelig sluttet å «obsesse» over problemhuden min.

Av alle de tingene jeg stresset med at skulle være perfekt, var det nå litt mindre fokus på én av dem. Og selvom jeg nå 4-5 år senere fortsatt sliter med uren hud, så går jeg uten foundation med hodet hevet! Kroppen er merkelig og kompleks. Hudproblemer kan komme av alt fra ytre påvirkninger, allergier, til hormoner og stress. Husk: ikke alt skyldes det som foregår på utsiden!

Enklere sagt enn gjort; å godta seg selv, slik man er – akkurat nå! Det har gjort utrolig mye for selvfølelsen min. Dersom huden min nå «eksploderer» skjønner jeg at det er på tide å jekke ned stressnivået et par hakk. Mirakelkurene har ikke gjort jobben for meg. En god natts søvn og en jentekveld derimot – hjelper i massevis. Jeg skulle gjerne hatt oppskriften til perfekt hud, men huden har oppført seg bedre etter jeg sluttet å lete. Rart, det der!

Sosial nedtur?

Føler du deg deppa eller tappet, etter påsken?


Fridagene er for mange et race av sosiale events. Familieselskaper, felles skiturer, hyttetur med venner og masse kos og skravling! Ikke noe galt i det, tvert imot. Man skal kose seg når man kan, og har man noen rundt seg man digger blir fridagene som oftest ekstra bra. Men jeg er kanskje ikke den eneste som kjente litt på det når jeg kom hjem igjen?

Dagene har vært så fine og jeg har hatt bra mennesker rundt meg hele tiden! Idet jeg kom inn døra hjemme ble plutselig bare litt.. Paff? Å sette igang med egne prosjekter på egenhånd ble liksom litt tyngre enn vanlig og utover dagen kom “knekken“. Egentlig føler jeg at påsken har gitt masse hvile, sol og påfyll! Men det er vel kanskje ikke slik at en “sosial nedtur” trenger å være noe negativt, dersom man er bevisst på det?

Kan du kjenne deg igjen? Jeg elsker å være alene hjemme, og har sett frem til å ha kvalitetstid med meg selv igjen. På egenhånd blir jeg mest kreativ, og det er en skikkelig god følelse! Derfor er det ekstra kjipt når den sosiale nedturen kommer krypende. For det handler ikke egentlig om å være deppa. Bare ufrivillig sliten. Nesten litt som en  lett feber, som drar meg ned på sofaen og holder meg der når jeg helst skulle ha blomstret!

Før ville jeg blitt veldig stressa over å ikke ha masse energi og prøvd å gjøre mest mulig likevel. Heldigvis har jeg lært at; en liten knekk etter mye sosialt går fortere over om man lar seg selv slappe av, fysisk og mentalt. Så istede har jeg spist en rolig frokost, ryddet litt, hørt litt på podcast, skrevet litt og sett litt på en serie. Også vet jeg at hverdagen og hodet er back in action veldig snart!

Påfyll, fyll og vitamin innsprøytning!

Easter recap!


Har du hatt en fin påske eller? Jeg tenker at “å ha det fint” ikke nødvendigvis trenger å bety hyttetur eller masse sosiale greier. Noen ganger er det like digg å ha fritid til å sove ut og se på Netflix. Men for min del ble det en sosial påske, og det har vært digg! Først og fremst har jeg vært i Trysil med to av mine beste venninner. I “gamledager” var vi alltid i bakken, på afterski og ute på kvelden. Nå var vi stort sett i bakken, på afterski og sovna med heftig matkoma i sofaen innen klokka 22. Digg å komme hjem uthvilt!

En god miks av søvn, mat, party og latter. For ikke å nevne sol i fleisen! Herregud, det var etterlengtet med en liten innsprøytning av god gammaldags D-vitamin i solveggen. Nå kommer våren og det gleder kroppen seg skikkelig til!