Video: tre ting du må vite når du skal male møbler!

Nytt liv til gamle møbler


Du har sikkert sett at stuebordet mitt er omringet av fargerike pinnestoler? Disse stolene fikk jeg gratis av mamma og lignende stoler finner du billig på loppis! Og loppemarked sesongen er rett rundt svingen. Jeg elsker å fikse ting sjøl og er nok ikke den eneste. Kanskje har du noen egne prosjekter i loppen?

Ta med deg disse tipsene når du skal male gamle tremøbler. De funker hver gang!

DIY: Fargerike pinnestoler!

Jeg elsker å fikse ting sjøl og er nok ikke den eneste! 🍒 Kanskje du har noen prosjekter på gang?? 😄 Gamle pinnestoler får masse sjarm med et strøk maling, ta med deg disse tipsene, funker hver gang ✔️

Posted by Kirsebærhagen on Monday, March 26, 2018

Ps: tagg meg gjerne på insta hvis du legger ut noen diy’s!

 

Off to the mountains!

Happy monday!


Har du tatt deg påskeferie ennå? Dersom du jobber håper jeg du har digg kaffe i koppen og nok søvn innabords. Snart er det røde dager og litt påskefri for de aller fleste. Jeg jobbet masse i helgen, slik at jeg kan ta påskeferie allerede idag (kiler i magen!). Bagen er pakket og den gule påskejakka er på!

Jeg tenker ofte at “å dra på hytta” ikke er nødvendig, fordi jeg bor jo på hytta. Så godt som! Men det er digg å komme seg opp på fjellet iblant og det begynner å bli lenge siden jeg hadde en skikkelig påsketur. I fjor jobbet jeg for Telenor på lan-party og året før var det bypåske som gjaldt! Så nå gleder jeg meg stort til å dra til et av mine favvo steder i hele verden.. Nemlig *trommevirvel* tryyyysil.

Først skal jeg bare stå her å sole meg litt, mens jeg lurer på hvorfor jeg ikke er Sponsa av Solo! Deretter bærer turen til bussterminalen hvor jeg møter jentene. Åååå, jeg gleder meg! Mange av de aller beste minnene mine i livet er fra hyttetur med jentene. Vi har det så sinnsykt gøy sammen. Og min happyplace er utvilsomt i bakken med sol på nesa og brett på beina. Jeg gir lyd fra meg fra fjellet og etterpå idag poster jeg en oppussingsvideo, følg med!

Værsyk, humørsyk eller bare drittlei?

Coulda, woulda, shoulda!


Den siste uka har viljen min og kroppen ikke spilt helt på lag. Inne i hodet mitt har jeg en liste over ting jeg brenner skikkelig for å gjøre, men når jeg først har fritid til å gjøre dem stopper det opp! Selvom jeg er lei all klagingen på snøværet, må jeg likevel tenke – kanskje jeg er skikkelig værsjuk? En annen teori er at jeg er hormonell (som man tross alt er i ny og ne). Og en tredje teori er en kombinasjon av begge. Og jeg tror vi konkluderer med den.

Her er listen over de tingene jeg skulle, burde, ville blitt ferdig med men fortsatt ikke kan krysse av:

 • Gå på plantasjen og handle nye grønne planter til stua
 • Lage planteheng i vinduet på soverommet mitt
 • Rydde frem alle ringene mine, hvorfor har jeg sluttet å bruke ringer?
 • Ferdigstille et strategidokument jeg hungrer etter å bli ferdig med (low key nerd)
 • Avtale med pappa en dag å legge kjøkkengulvet mitt (gleder meg jo sååå mye!)
 • Male kontorstolen min, har en møkkadeilig ny maling stående klar!
 • Besøke mamma og pappa for å si hei + ta et bad (hjerte)
 • Vaske og bytte på sengen, tenker på det hver dag
 • Trene hjemme, på senteret, gjøre yoga – bare trene!
 • Teste de nye trådløse øreproppene mine

Hmmm.. Nå som jeg lister det opp ser jeg at det kanskje stopper opp fordi listen kunne fortsatt i det uendelige! Jeg får prøve meg på den berømte taktikken: ett steg av gangen. Gaaahhh. Godt jeg har skrevet en artikkel i denne utgaven av Det Nye som antagelig ingen trenger mere enn meg akkurat nå. “Allergisk mot stress“. En tekst om hvordan det indre påvirker det ytre, for det er faktisk slik at å stresse enda mere over de tingene man ikke har gjort, bidrar til? Helt riktig. Enda mere stress. Og der gjør verken godt for kropp eller sinn.

Så istedenfor å prøve å gjøre 14 ting samtidig akkurat nå, gjør jeg dette:

Mater sjelen min med noen episoder av en serie på HBO, en oppskjært appelsin og en digg maske på fleisen. Dessuten har jeg ikke vært helt ubrukelig den siste uken selvom det er lett å bare se på tingene jeg ikke gjorde. Lager du noensinne en liste over de tingene du HAR GJORT, når du føler du ikke strekker til? Ikke jeg heller! Men det skal jeg gjøre nå:

 • Jeg har skrudd sammen to store kommoder på soverommet mitt (se her!)
 • Jeg har lest meg opp på hvordan det nye gulvet mitt skal legges
 • Endelig har jeg ryddet vekk langbordet fra bursdagen min
 • Jeg har støvsugd og vasket hjemme
 • På søndag lagde jeg pinnekjøtt for første gang!
 • Jeg har tatt vare på meg selv, ved å tegne, sove fulle netter, spise sunn mat og ha fritid.

Listen var kanskje ikke like lang som ikke-lista. Men vet du hva? Lang nok!

Somewhere over the rainbow..

En fargerik sneakpeek!


Åh, god mandag folkens. Klokken nærmer seg seks og jeg har sittet på kontoret fra før 8 idag. Så tidlig pleier ikke denne hippien å være på plass, men idag har det vært deadline-bonanza. Ikke mindre enn 5 saker har jeg levert til neste utgave av Det Nye (so proud!) og tema er FESTIVAL. Selvom snøen laver ned ute har jeg farget håret i regnbuefarger allerede, og det er nettopp fordi jeg har laget en sommerlig tutorial til utgaven som kommer om en måneds tid! Se så fint!

Litt malplassert å ta sommerlige selfies med ti minus ute, men det ga en liten boost også! Jeg satt varmen på fullt, prøvde sommerklær og fikk en anledning til å bruke sommerkronen! Enn sålenge får vi nyte godene av det kalde været, som å stå på ski, drikke kakao og høre på podcast INNE (med meget god samvittighet). Jeg har blitt hekta på konspirasjonspodden (det eeeeer så spennende!) og brukte hele helgen på å høre på den, mens jeg fargela i tegneboka mi.

Les: hvorfor har jeg ikke prøvd dette før?

Og for deg som ikke har vinteren helt oppe i halsen ennå, husk videoen/saken jeg skrev: 5 apper som gjør skituren bedre! Kanskje du kan få glede av noen av dem? Nå skal jeg reise hele veien hjem til Kirsebærhagen og planlegge morgendagen. Det blir en hektisk start på uka, men jeg synes det er bedre å starte med innspurten – enn å avslutte med den.

Stay awesome!

Her er mitt hjemmetreningsprogram!

Her er mitt treningsprogram som trener hele kroppen, rett fra stua!


Tidligere skrev jeg dette innlegget om hvordan lage sin egen hjemmegym på budsjett. Det aller meste av mitt utstyr er pent brukt fra FINN og kostet halvparten av nypris! Jeg liker å kjøre såkalt «supersett», det vil si at jeg kjører to øvelser om hverandre, før jeg tar en liten pause og starter på to nye. Here we go!

Kettlebellsving trener både bein, rumpe og rygg. Hold kettlebellen med begge hender, bena i skulderbreddes avstand og støt eksplosivt fra hofta. Det er denne bevegelsen som løfter kettlebellen, ikke armmusklene. La kettlebellen svinge ned igjen, og gjenta.

 • Kettlebellsving 30 sekunder x 3 sett
 • Klassiske push-ups 10 stykk x 3 sett

Du kan komme deg i aktivitet uten at det koster mye! Mange basisøvelser kan gjøres på matte med egen kroppsvekt. Sideplanke tar skikkelig i mage og kjernemuskulaturen. Matten kostet meg 100,- på FINN

 • Thrusters (knebøy med press) 12 reps x 3 sett
 • Sideplanke (løft arm/ben om du klarer) 30-60 sekunder x 1 per side

Kettlebellen funker til roing også! Her må kjernen holdes stabil. Fokuser på at bevegelsen skal skapes av skulderbladene og ikke bare albuene. Min er 16 kg og koster 800,- ny, jeg fikk min for 400,- i perfekt stand!

 • Bulgarske utfall 10 reps x 2 sett per ben
 • Ro med kettlebell 10 reps x 3 sett

Ribbeveggen har fått et strøk maling og ser skikkelig kul ut. Her er det så mange muligheter, en killer er benvev for å trene magen! En ribbevegg koster fort 2000,-, men følger du med på FINN kan du spare mange hundre.

 • Båten med rotasjon 20 sekunder x 3 sett
 • Benhev i ribbevegg 10 reps x 3 sett

Jeg kjøpte forresten også et par piggsko/joggesko med pigger “brukt”. De var helt ubrukte men vedkommende hadde kjøpt feil størrelse! Jeg har ikke fått ut fingeren og testet de ennå men nå gleder jeg meg SKIKKELIG til følelsen av å komme igang.

Feministfrykt og 8 grunner til at vi fortsatt trenger kvinnedagen!

Når jeg kom ut av mammas livmor ropte jeg “girlpower”.


Det å være feminist, er egentlig for de fleste av oss den største selvfølge. Likevel er ordet “feminist” skremmende for mange, fordi det igjennom årenes løp har endt opp med å assosieres med hårete, brølende, kvinnelige mannshatere. Men egentlig betyr det jo bare å være for like rettigheter mellom kjønnene. Og den saken er vi vel alle enige i?

Jeg tror mange unge/millennials tenker at kvinnedagen ikke er så viktig lengre, fordi vi er så innmari privilegerte. Vi ser ikke de store forskjellene som tidligere generasjoner levde i, med egne øyne. Tenk deg det, at bare for noen tiår siden var det utenkelig at du som kvinne skulle kunne blir det du ville. Vi har kommet utrolig langt!

Jeg har vokst opp med skolegang, fått lov til å gå de retningene jeg har ønsket i arbeidslivet. Mine foreldre har lært meg å respektere alle mennesker, det har ikke engang vært et tema at noen potensielt er verdt noe mere enn andre eller at mulighetene skulle være ulike! Den dag idag går jeg mere i snekkerbukse enn i kjole og får i ny og ne kommentarer som “jøss, fikk du til alt det der uten en mann?” eller “så kult å se at en jente er handy!“.  Jeg forstår det er godt ment, men klarer ikke dy meg likevel.

Jeg pleier bare å svare:

“Ja, rart det der. At jeg klarte å sage over den planken. Man pleier jo å gjøre det med penisen. Ikke sant?”

Men det at vi er faen så privligerte har ikke kommet gratis og flere steder i verden er likestillingen der vi var for 100 år siden. Selv i Norge er det mange kamper som ikke er ferdig kjempet. Bare se på de siste månedene med #metoo! Det forteller mye om jenters verdi og hvor mange står i forhold til å respektere kvinnekroppen.

Her er forøvrig 8 andre grunner til at kvinnedagen fortsatt er viktig: 

 • Flere menn mener fortsatt at det er jenters ansvar at vi ikke skal bli voldtatt når vi går ute.
 • Mange millioner jenter blir fortsatt “giftet bort” av andre grunner en fri vilje og kjærlighet.
 • Jeg har mottatt titalls av uoppfordrede dickpicks det siste året, mine mannlige venner har derimot aldri mottatt uoppfordrede “pussy-pics“.
 • Vi er så privilegerte i Norge at abort er et gratis, fritt valg. Mens flere steder blir abort gjennomført ulovlig, utrygt og med døden til følge.
 • Facebook gruppa “Mannegruppa Ottar” har fortsatt 60.000 følgere. Altfor mange synes at “boys will be boys” er legitim grunn til å dra sexistiske, grove og truende “spøker” på internett.
 • Sykehus (selv i Norge) må årlig behandle jenter som er kjønnslemlestet. Omskjæringene foregår ofte hjemme og er smertefulle, utrygge og kan ende skikkelig ille.
 • Her i Norge har alle barn rett til skolegang, uavhengig av kjønn. Sånn er det ikke alle steder i verden, du kan jo gjette hvem det er som er underrepresentert.
 • Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn i samme bransjer og stillinger.

Jeg feirer at jeg får lov til å ha en stemme, være akkurat så feminin og maskulin jeg vil, jobbe med de tingene jeg vil jobbe med og føler meg respektert for den jeg har valgt å være. Samtidig er dette en viktig dag for de “heldigviste av oss” å huske på at ikke alle er like heldige. Og vi hadde ikke vært så heldige dersom ingen hadde hatt fokus på disse sakene før vår tid!

Ps: alle menn som leser dette; det er ikke skummelt å si at man er feminist som mann. Det er sexy.

Hjemmegym på budsjett for under 2000 kroner?

Jeg er en av dem som har prøvd det meste. Yoga, gruppetimer, fitnessboksing for jenter og dansing. Men en eller annen gang faller jeg av lasset.


Kjenner du deg igjen? Instruktøren jeg likte slutta, studioet ble for langt unna det nye kontoret – unnskyldningene mine er helt legit! Likevel vil jeg ha en god treningsrutine. Derfor bestemte jeg meg for å lage et fleksibelt hjemmegym i Kirsebærhagen, som skal kunne bistå med mye: bevegelighetstrening når jeg har sittet for lenge foran skjermen (det skjer litt for ofte), en real svettefest før jobben og et sted jeg kan få fyre løs når jeg er frustrert!

Mental og fysisk trening i ett? Noen dager er det digg å bare dælje løs på boksesekken med høy musikk. Det kan være en økt i seg selv, eller en god oppvarming før hjemmetreningsprogrammet. Jeg deler mitt med dere senere. Jeg ga 600,- for denne boksesekken, nypris er det dobbelte!

Man trenger ikke mye eller fancy utstyr for å trene hele kroppen! Det meste kan du finne like bra brukt til en rimeligere penge. En kettlebell kan brukes til masse, har du i tillegg ei matte kan du gjøre en hel del med egen kroppsvekt. Mitt valg falt på en god gammeldags ribbevegg (så awesome, så retro!). Finn deg et hjørne hjemme, søk utstyr på FINN-appen og lag din egen kick-ass-hjemmegym! Jeg har endt opp med dette utstyret i mitt lille treningshjørne:

 • Boksesekk og rosa boksehansker
 • Ribbevegg malt med rester av gulvmaling
 • En kettlebell på 16 kilo
 • “Benk” laget av planke, som kan festes til ribbeveggen
 • En vektstang hvor jeg etterhvert kan supplere mere vekt
 • Små strikker for motstand
 • Yogamatten som enkelt kan rulles sammen

Ingen av disse tingene tar stor plass og man trenger virkelig ikke et helt rom.

I kategorien «sport og friluftsliv» i FINN-appen ligger utstyr til både innendørs og utendørs bruk. Jeg har spart langt over halvparten av nypris ved å kjøpe brukt! En håndvekt eller kettlebell kan fungere både til overkropp, underkropp og mageøvelser. En matte er alltid lurt å ha tilgjengelig. Har du en bosuball eller en ribbevegg er gymmen din så godt som proff! Sett sammen ditt eget program eller få hjelp av en PT.

Forresten, tusen takk til dere som hjalp meg på Snapchat rundt hvilket utstyr jeg burde skaffe! Det ble ikke en power rack som mange av dere foreslo, men jeg er helt sikker på at du kan finne det brukt også.

Folkens, la oss bekjempe kroppspress med litt mere kropp da?

Dette er en ting jeg har hatt lyst til å si snakke om lenge!


Old news: verden er syk. På samme måte som at slengbuksa er tilbake, har stor rumpe og fyldige lepper blitt kroppstrender. KROPPSTRENDER! Jeg vet ikke om jeg skal LOL’e eller grine. Men sånn er det jo. På åtti-tallet var det solbrune kropper med svære tits som var trendy, og på nitti-tallet var det “heroin chic” som var tingen (altså syltynn som Kate Moss).

Og som en motreaksjon på vandrende Restylane-reklamer og silikonrumpa til Sophie Elise, har nå jenter med andre kroppsfasonger inntatt Instagram for fullt! Det er stort sett jenter med mere kjøtt på beinet som lager inspirasjonskontoer hvor de viser frem valker, cellulitter og undertøy i større størrelser. Vi har jo godt av flere skjønnhetsidealer og det er viktig å se at både store, små og alle midt i mellom er vakre! *I support this message*

Men for faen i helvete. Nå synes jeg dette også har gått for langt! For er ikke egentlig målet med alle disse inspirasjonsbildene med tilhørende “motivational quotes” å bekjempe kroppspress? Jeg er IKKE Instagram-politiet som roper høyt til alle som har fiksa på seg sjæl, legger ut bilde i bikini eller er stolt over treningsinnsatsen. Men når du lager en konto, i stor grad for å kle av deg – for å kalle det bekjempelse av kroppspress (ofte pakket inn som #kroppspositivitet). Blir ikke det i samme kategori som at Donald Trump vil bekjempe skoleskytinger med å utstyre lærere med våpen?

Jeg vet ikke helt hvor naturlig jeg synes det er, å ha ukentlige naken/undertøys-photoshoots for en Instagramkonto, hvor man ruller rundt i snøen uten klær eller rister puppene sine for fjortende gang. Jeg følger flere av disse kontoene, for jeg blir GLAD av å se ulike vakre jenter. Men jeg ender opp med å føle meg veldig splittet. For uansett om denne trenden skaper mangfold, er den fortsatt med å la fokuset ligge feil sted. Jeg blir fryktelig frustrert av å skrive om dette, for jeg forstår at intensjonen er god! Men gjør vi virkelig unge jenter i sosiale medier en tjeneste, ved å være enda mere unaturlig nakne?

La oss heller involvere alle kropper, i naturlige settinger? Eksempelvis har jeg tilgode å se en “pluz size” modell (hater btw det utrykket!) på forsiden av et magasin; UTEN at artikkelen om vedkommende inni magasinet handler om hvordan det er å være “pluz size”. Really? Come on! Verden må snart ha kommet til et punkt hvor det ikke er spennende å snakke om lengre. Samtidig som jeg synes det er lov å føle seg sexy i badedrakt tror jeg definitivt ikke på at enda mere kropp, skal være med å gjøre jenter mindre bevisst på at kroppen er det viktigste.

Jeg vet ikke om du la merke til det, men jeg kledde på meg ekstra mye (for å bekjempe kroppspress) i dette innlegget.

Gylden helg, blå mandag!

Opposites attract!


Har du noen gang hatt en så hektisk uke, at når fredag kommer er den så himla velkommen at hele deg går inn i en gigantisk overtenning? Ja? For det hadde nemlig jeg på fredag. Hver eneste dag i forrige uke gjorde jeg jobb på dagen og skrudde Ikea/preppet til bursdagsfest på kveldstid. “Godbiten” var at jeg ikke skulle jobbe hele helgen og bare ha det gøy med venner.

Fredag begynte med kick-off på jobb; vi hadde besøk av Snapchat Norge og til din/min glede fikk jeg klaget litt på den nye oppdateringen. Hahaha. Jeg la ut en snap om dette og fikk svar av nesten alle som følger meg med “hurra“, “bra” og “hils fra meg og si jeg hater den nye oppdateringen“. Etter faglig påfyll spiste vi digg mat, drakk vin og skravlet i flere timer. Etterpå dro jeg hjem til Mateo som nettopp hadde kommet hjem fra jobb. La oss si; jeg var på et litt annet energinivå enn han var! Så mens han laget sen middag gikk skravla mi i hundre, jeg falt ned fra kjøkkenbenken, hadde latterkrampe og var antagelig en skikkelig pain-in-the-ass. Er ikke det lov iblant da?

Dagen derpå var det duket for min egen bursdagsfeiring hjemme i Kirsebærhagen. Jeg hadde besøk av bestevenninnen min fra Gøteborg og vi var over 15 stykker samlet i stuen min! Herregud for en dritbra samling av venner jeg har. En skikkelig kosekveld med hjemmelaget burger og min signatur-bløtkake (hemmelig ingrediens: nughatti!). Se på den sjukt kule koppen jeg fikk i gave!

Jeg følte meg som en Queen hele kvelden! Mens søndagen ble spandert på sofaen. Med taco. Og burger. Og brownie. Og bløtkake. Og indisk. Og en helg haug chick-flicks på Netflix! Idag er det en litt blå mandag. Men det er vel baksiden med å fylle litt mange år.

4 HACKS TIL MERE DATA

Er du en av de som ofte skulle hatt bare litt mere mobildata?


Flaks, for jeg vil dele fire måter å skaffe seg flere gigabyte på – uten at det koster noe ekstra! Dette er lifehacks 2.0 for deg som er litt, middels eller svært avhengig av mobilen. Jeg hører til den siste kategorien.

4 hacks til mere data!

#annonseSå enkelt får du mere mobildata – uten at det koster noe ekstra! 😻 Har du en venn som alltid går tom for data? 🙈

Posted by Kirsebærhagen on Sunday, March 4, 2018

Enten du er på fjellet, i byen, på buss/tog eller på storbyweekend er det fort gjort å bruke mere mobildata enn planlagt. Selv én dag utenfor husets fire vegger kan spise opp en del av den inkluderte kvota, når du ikke er koblet til wifi! Mitt første råd er å alltid ha oversikt over eget bruk i Mitt Telenor-appen. Deretter følger du disse geniale tipsene for å skaffe deg masse back-up data du kan gosse deg med når det trådløse nettet er milevis unna.

VENNEBONUS

Med et par venner eller familiemedlemmer kan du fylle opp mobilen din med ekstra data uten ekstra kostnad – hver måned! Samle venner og familie i samme Familiebonus inne i Mitt Telenor-appen; jo flere Telenor-produkter, desto mer data. Digg når du sitter på hytta og lurer på hva som skjer ellers i verden!

MINDRE PRAT

Jeg hører på podcast på bussen, streamer masse serier og sjekker sosiale medier flere ganger på en dag enn jeg vil innrømme. Streamer du også mer enn du snakker i telefonen? Da går du inn i Mitt Telenor og switcher bort «fri tale» mot 1 GB ekstra data. Du har fortsatt 60 samtaler inkludert, altså 2 om dagen. Perfekt å ha i reserve! (Gjelder alle som har Yng!)

DELE/LÅNE

Nesten tom? Be den du henger med skru på delt nett, så logger du deg på! Feriebildet på Insta er ikke like stas lengre, om det dukker opp som en tilleggskostnad i regningen. Løsningen er å snylte data av reisefølget ditt! Telenor Yng har selvsagt bruk i EU inkludert, så reisefølget ditt deler bare av sin inkluderte datamengde. Uten å betale dyre utenlandspriser.

HENT DATAGAVER

Vinner Norge, så vinner faktisk du også! Under OL og Paralympics deler Telenor ut datagaver på 1 GB per medalje som våre norske alpinister tar! Er du klar over hvor mye du kan gjøre med én gigabyte? Du kan streame nesten 4000 sanger eller se 8,5 episoder av en serie. Du aktiverer datagavene i Mitt Telenor-appen (har du den ikke, kan du laste den ned her)!

*Må aktiveres innen 31. mars og gjelder ut april*

Telenor Yng – perfekt for deg mellom 18 og 28 år

Ringer du lite? Med Telenor Yng og Data Switch kan du bytte taletid med mer data! Perfekt for deg som snapper, surfer og streamer mer enn du snakker. Slik fungerer det: 1) Last ned Mitt Telenor-appen. 2) Gå inn i appen og bytt ut fri tale med 1 GB ekstra og 60 samtaler. Kan endres 1 gang pr. kalendermåned. Samtalepris utover inkl. er kr 1. Etter oppbrukt data kr 49 pr. GB.  Les mer om de andre Yng fordelene på telenor.no/yng