Home edition: hørt om frokostrave?

Den beste måten å kickstarte dagen på!


Har du hørt om hypen Breakfast Beat eller frokostrave? Kort fortalt handler det om å starte dagen som en fest med digg musikk, dansing, glitter og for eksempel kaffe, økologisk frokost og ingefærshots! Flere og flere av disse eventene har kommet til Oslo, men hvorfor ikke lage en egen hjemmeversjon?

Idag startet jeg dagen med å tune opp Spotify, pynte meg med masse glitter og lage verdens beste ingefærshots. Vi er jo i den perioden hvor alle blir syke – aint nobody got time for that. Derfor er denne ingefærshoten et våpen kroppen din trenger akkurat nå:

  • Et halv grønt eple
  • 2-3 cm ingefær
  • En halv lime

Kjør alle ingrediensene igjennom en juicepresse. Leter du på nettet foreslår mange å fjerne skallet – helt unødvendig! Mange av næringstoffene sitter i eller rett innenfor skallet. Men vask de godt på utsiden. Ønsker du å unngå sprøytemidler kjøper du økologisk.

Finn en bra party-playlist. Jeg starter helst dagen med Major Lazer, Diplo og PARTYNEXTDOOR. Siden jeg har Telenor Yng abonnement kan jeg streame musikk fra mobilen helt uten å bruke av inkludert mobildata (fra Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer, Beat og Google Music), så da kan frokostravet vare hjemmefra og dit jeg skal! Thank heaven for Music Freedom!

Andre idéer til frokostrave? Inviter venner, lag kjøleskapsgrøt med god topping, masse kaffe og dans barbeint. Har du såpebobler? Det får du tak i på lekebutikken. Glitter er alltid gøy og mobilen står for musikken!

Masse farger en mørk torsdag!

Oslo Design Fair


Idag dro jeg hjemmefra; fargerik på utsiden. Og kom hjem litt mere fargerik på innsiden! Aaaah. Det er ikke alltid gøy å pusse opp hjemme når det er mørkt, kaldt og lommeboka er så godt som skrapa. Da er det digg å finne motivasjon i fargekomboer som minner om vår, stylinger med masse gull, farger, fløyel og blomster. Jeg har vært innom interiørmessen på Lillestrøm og window-shoppet masse inspirasjon!

Også må jeg bare presisere fordi flere har spurt på snapstory (kirsebaerhagen): dette er ikke en butikk, det er en innkjøpsmesse for butikker. Slik at det er massevis av stands hvor leverandørene viser frem produkter for neste sesong! Med andre ord; perfekt lokasjon  å plukke opp inspirasjon og kommende trender. Og ikke minst synes jeg det er gøy å se vakre stylinger, som får meg til å tenke nytt om det jeg har hjemme!

Musikk til nyttårsforsettene!

Get shit done!


Man får så mye mere gjort med en bra spilleliste i bakgrunnen. Den siste tiden har jeg slitt med å finne inspirasjon og kort fortalt vært skikkelig lei av alle spillelistene mine! Derfor har jeg ryddet opp og samlet sammen det beste, som jeg vil dele med deg! Alle spillelistene mine begynner med “kirsebærhagen” og kan søkes opp på Spotify. Her er et utvalg som passer til nyttårsforsettene dine: finne fokus, når du skal jogge, ha en rolig kveld i sofaen og rydde/vaske hjemme.

LINK TIL SPILLELISTEN: FOKUS

Den perfekte listen for å finne fokus i hverdagen. Lese til eksamen eller konsentrere deg foran skjermen? Målet med fokus-spillelista er å ha digge tunes i bakgrunnen som ikke stjeler tankene dine. En blanding av rolig lounge/house, elektroniske låter og musikk uten for mye lyrics. PS: dette er lista jeg ofte spiller i bakgrunnen på snapstories, som jeg får mange spørsmål om! 

LINK TIL SPILLELISTEN: JOGGE

Tidligere gjorde jeg den “feilen” at jeg hørte på altfor eksplosiv musikk når jeg skulle jogge. Resultatet var at jeg tok i for mye og egentlig slet mere med å holde en god kontinuitet. Denne spillelista inneholder upbeat låter som løfter deg, men uten intense take-offs. Perfekt for rolige løpeturer utendørs! Vil du øve på å bli en bedre løper? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut beaten som får deg til å løpe og lavterskelguide for å bli en jogger.

Les også: 5 tips til deg som trener med mobilen!

LINK TIL SPILLELISTEN: RELAX

Sjenk deg et glass rødvin, senk skuldrene og sett på denne listen. Fra John Legend, Lana Del Rey og Lykke Li – til låter du sikkert ikke har hørt før. To og en halv time med groovy sjelero og noen gamle slagere du blir glad for å høre igjen. Ps: sjekk også ut oldschool lista mi “SØNDAGSFROKOST“.

Les også: 5 album som er perfekt for 5 høstaktiviteter

LINK TIL SPILLELISTEN: RYDDE

Å rydde er LITT morsommere med hits fra 90/00. Selve lista sparkes igang med “Ice Cube  – You Can Do It” og derfra går det bare en vei! Groove deg igjennom tomflaskene, de støvete hyllene og søleflekkene i gangen med en spilleliste bestående av det beste fra glansdagene.

Les også: jeg starter året som et litt dårligere menneske

PSSSSST! Elsker du musikk? Da bør du sørge for å ha Music Freedom (inkludert i alle Yng-abbonement!), slik at du kan streame musikk uten å bruke opp inkludert mobildata. Gjelder streaming av musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer og Google Music. Kikk på boblen for å lese mer.

Rise and grind baby!

Når du ikke lengre har en trang for å fremstå som interessant for andre mennesker, da er du fri.


Altså jeg vet ikke med deg, men jeg personlig ble fryktelig inspirert av innlegget jeg selv skrev her om dagen (er det lov å si?): fem apper som gjør skituren smartere. Så denne søndagen startet jeg med å rense langrennskiene for to år gammel skismøring! Fjorårets ene forsøk på skitur var nemlig en skikkelig flopp. Jeg gikk ut i skogen der det ikke var løype, og hadde ikke fått av påskeklisteret fra året før. Resultatet? Høylytt banning, platå-sko-ski og kaving.

Dere som har fulgt med på Kirsebærhagen en stund vet at jeg flyttet ut i skogen alene, etter åtte år midt i Oslo sentrum. Å finne tid til å dra nytte av det er ikke alltid lett. Men når jeg først finner den tiden, kjenner jeg hvorfor det er magisk å bo her. Det er så digg å labbe rundt med bustete hår, i superundertøy og lukte peis. Hyttefølelse hjemme, rett og slett.

Et par uker inn i det nye har jeg fått litt dreisen på disse tegnegreiene forresten. Jeg klarer ikke finne tid til å gjøre så mye av gangen, men jeg fargelegger litt hver morgen mens jeg spiser frokost og hører på podcast (har skrevet om fargelegging/boken her!).

Idag har vært en sånn dag hvor naturen og været har vært LATTERLIG vakkert. Også ble jeg så himla glad for at jeg nailet skismøringen! Jeg både ønsket meg og fikk smørejern til jul, og idag fikk skiene gjennomgå en make-over ass. Gode som nye og jeg fikk masse ut av turen. Teknikken er kanskje ikke helt inntakt, men det spiller vel faen ingen rolle. Det var gøy, det var vakkert og vet du hva? Jeg var rimelig rask også!

Kanskje var det kirsebærsokkene som ga meg superkrefter?

Håper du har hatt en digg søndag!

Dårlig samvittighet

Det er lov å ta en chillpill


Idag valgte jeg å starte dagen ekstremt rolig, med “kirsebærspa” og varm mat til frokost. Det er ikke så lett å ha hjemmespa uten bad, men jeg dampet ansiktet i en kjele med kokende vann, skrubbet huden godt med en god peeling og smurte med lavendelolje blandet med hudkrem. Etterpå tok jeg et fotbad, barberte og smurte leggene. Det krever ikke så veldig mye, for å føles ut som noe ekstra.

Jeg har lurt litt på om jeg skulle dele om vanskelige perioder fra året som var, men har funnet ut at det egentlig ikke er spesielt konstruktivt. Derfor vil jeg heller dele det jeg har lært, som egentlig er sinnsykt digg! Og det handler om dårlig samvittighet. Du og jeg er nok ikke de eneste som har kjent på følelsen av å være ineffektiv, “burde ha gjort” ditt og datt, holdt bedre kontakt med venner og ryddet hjemme. Og å sitte igjen med dårlig samvittighet.

Når man er i en periode med lite energi, kjærlighetssorg eller for mye jobb er det noen ganger umulig å få til det man skulle, burde og ville. Og ofte kan det føles sånn over tid, men det som spiser deg opp er ikke lenger det lave energinivået, kjærlighetssorgen eller alle timene på kontoret. Men den dårlige samvittigheten over å ikke å strekke til over alt.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg har kommet meg over dette, men jeg har noen idéer.

Det siste året har jeg vært ærligere ovenfor venner, det er lov å svare at ting er litt tøft når noen spør hvordan du har det! På samme måte burde du ikke ha dårlig samvittighet for å prioritere jobb, det er faktisk umulig å leve uten å tjene til livets opphold. Og i perioder hvor jeg stirrer på rotet rundt meg, uten evne til å røre det – har jeg forsøkt å bryte opp “skulle + burde” med å gjøre noe HELT annet.

1. Ikke gidd å ha dårlig samvittighet ovenfor venner du har sett litt for lite, både du og jeg har dårlige perioder. Er du ærlig, vil en god venn forstå fremfor å bli irritert (med mindre du er en unnasluntrer av natur!).

2. Noen ganger har menneske-batteriet en gitt mengde strøm, og den strømmen er nødt til å brukes på jobb (fordi regningene ikke kan betales i minutter brukt på Netflix). Du får ikke gjort så mye mere med det faktum at den ikke strekker til lengre enn dette for øyeblikket. Det blir bedre.

3. Jeg har hatt såååå mye dårlig samvittighet for å ikke trene eller være mere aktiv. Også våkner jeg “den søndagen” som alt skulle føles annerledes, men nok en dag er alt jeg klarer å spise. Vet du hva? Die another day, man kan ikke alltid “Just do it!”, og det er faen meg greit.

4. En av de værste følelsene er å være handlingslammet, slik er jeg ofte når rot og klesvask har hopet seg opp. Istedenfor å *smack smack* rydde alt på 1,5 time, sleeeeper jeg meg rundt i 6 timer før jeg har lyst til å grave meg selv ned. Fuck it – gå ut istedenfor! Ikke vits i å kaste bort hele dagen på å IKKE gjøre noe?

5. Har du fortsatt dårlig samvittighet for å være en ubrukelig, ineffektiv og asosial drittperson? Jeg også. Iblant. Men ikke like ofte. Fordi helt ærlig – det mye deiligere å gi litt faen.

Fem apper som gjør skituren smartere!

The return of the langrennski!


Jeg tror at HELE Norges befolkning hatet å gå på ski etter barneskolen. Jeg sa i årevis “det skal jeg ALDRI gjøre igjen!”. Men en eller annen gang i tidlig voksenalder prøver man det igjen. Også synes man det er idyllisk, god trening, og til og med ganske koselig! Jeg er hvertfall tilbake til å digge langrennskiene, og deler derfor 5 appen som gjør skituren din morsommere, bedre og litt smartere!

SWIX  – smøre app

Denne er et skikkelig must! Å smøre ski riktig er en kunst, og ikke alle har tid til å studere denne kunsten. Derfor kan du lese av dagens vær på denne appen, og enkelt krysse av om snøen er finkornet/ny eller grovkornet/gammel. Voila, du har oppskriften på dagens smøring!

UT.no – tur app

Lei av den faste ruta, eller lyst til å finne ut hvilke turer som er i nærheten? Appen UT.no er Turistforeningen sin egen løype app og viser hvor du kan finne gåturer, skiturer og søndagsåpne hytte som selger kanelbolle.

Anglemeter – måle app

Lyst til å skryte av hvor bratte bakker du har kjørt? Klart du har. Denne appen er mega enkel, du holde telefonen inntil skistaven og får opp tall på hvor bratt helling bakken har.

Spotify – eller annen musikkstreaming

Musikk er viktig uansett om du skal på kosetur eller treningstur. Dersom du ønsker å holde et jevnt tempo kan det være en idé å finne en spilleliste som slår ca 130 beats per minutt. Det er fint tempo for en treningstur (søk på “130 BPM”)! Med Telenor Yng har du Music Freedom = du kan streame musikk uten å bruke av inkludert data! Yayyy.

Delt plassering

Denne tjenesten finnes i flere apper. Blant annet Messenger, Google Maps og Min Familie. Her er et innlegg om hvor du finner det i Messenger! Avtal med noen du kan dele plasseringen din med i tide og utide. Det er alltid lurt dersom noe skjer eller du går deg bort!

5 apper til skituren!

Hvem står du på ski sammen med? ⛷️😍 Her er appene dere må ha nedlastet før neste skitur! 💪 I samarbeid med Telenor Norge

Posted by Kirsebærhagen on Wednesday, January 17, 2018

God tur!

Hva så?

Bedre sent enn aldri


Når noen har en forventning til deg, er det større sjanse for gjennomføring. Å melde seg på (selv om det ikke er bindene) føles mere bindene enn en avtale med seg selv. Og det var akkurat det jeg gjorde *REGRETS* rett før jul. Jeg jobber jo med den gærne gjengen som lager magasinet ShapeUp, og på siste mandagsmøte før jul var det en liten håndsopprekning.

Hvem skal delta på kickstart programmet som kommer i januar utgaven?“. Joda, unge Fraas. Med brask og bram. Hadde trua og rakk opp handa!

#ShapeUpKickstart var egentlig ment å starte forrige mandag. Men vet du hva? Det fikk jeg ikke til. Så jeg begynte i går! Hva så? Om du vil være med kan du begynne neste mandag også – om du vil. Eller midt i uka! Det følger med en kalender inne i bladet med en treningsplan. Og inne i magasinet ligger det tre ulike økter!

Jeg jukser litt (ikke JUKSER, men justerer). Noen dager har jeg tenkt til å bytte ut den planlagte økta med min egen økt, eller kanskje jeg går en skitur! Det viktigste er å litt fart på sakene. Og denne planen skal hjelpe meg til å holde avtaler med meg selv, finne inspirasjon i nye økter og bli vant til å ha treningsrutiner igjen.

Og det gleder jeg meg til, for i det siste har jeg hatt sjukt vondt i vilja.

På tide å gi denne en detox!

Nei, jeg snakker ikke om kroppen eller sjela.


Selfiegame strong? Du har antagelig tatt en million bilder i året som var og det er på tide å la mobilen få en fresh start. Kall det gjerne en detox! Her viser jeg deg hvor enkelt det er å kopiere bilder og video til appen “Min Sky“. Appen gir deg tilgang til alle filene fra mobilen, men uten at de tar opp plass. Da kan du trygt slette filene fra enheten med rom for masse nye bilder.

På tide å gi denne en detox!

VIKTIG! Det er på tide å gi DENNE en real detox 😷✨ Nei, jeg snakker ikke om kroppen eller sjela. I samarbeid med Telenor Norge.

Posted by Kirsebærhagen on Monday, January 15, 2018

Fem steg til en 2018-klar mobil!

1: last ned appen “Min Sky

2: velg om du vil kopiere via mobildata/wifi

3: drikk sitronvann mens filene kopieres

4: slett apper du ikke har brukt på et halvår

5: mobilen din er klar for 2018!

Sorg, glede og den gangen jeg stjal noe!

“Fake happiness is the worst sadness”


Er jeg den eneste som nettopp har kastet ut julen? Juletreet sto der så fint fortsatt. Litt trist i grenene kanskje. Men fortsatt grønt og glitrende! Men så kom jeg borti det og *dryss*, ALLE barnålene lå på gulvet. Hahaha. Så sto det bare et nervøst skjelett igjen! Nå må jeg mentalt forberede meg på å finne barnåler i stua frem til neste år. Uansett hvor mye jeg støvsuger dukker de opp uke etter uke. Hvor har de gjemt seg?

Noen ganger kan jeg føle meg litt som det juletreet. Alt ser så sterkt, fint og flott ut. Så kommer ÉN negativ tanke borti meg – og *dryss*, alle de grønne barnålene som pyntet meg faller av og jeg står igjen som et nervøst skjelett. Jeg antar det er sånn det er å være et høysensitivt følelsesmenneske på godt og vondt, med alle følelsene utenpå kroppen til enhver tid.

Denne vinduskarmen får meg til å reflektere over slike metaforer. Her bruker jeg mye (men ikke nok!) tid. Både på å tenke over alle de fine tingene i livet, men også på å prosessere det vanskelige. Jeg synes det er viktig å være litt ærlig om det jeg. Selvom jeg lever et deilig liv og er kjempeheldig på så mange plan, så er hverdagen fylt med utfordringer også. Sosiale medier er ofte overfylt av falsk lykke!

Det var så deilig å få ryddet og støvsugd skikkelig. Nå er det endelig plass til meg i denne vinduskarmen igjen, etter jeg kvittet meg med en haug av halvdøde blomster og solblekede interiørmagasiner. Nytt år – nye timer i vinduskarmen! Det er noe å glede seg over.

Den svarte dicokula fikk ny plass i karmen denne gangen. Skal jeg innrømme en ting? Ikke fortell det til noen da. Jeg stjal denne discokulen på en Daft Punk fest i 2013. Hadde hatt lyst på en svart discokule såååå lenge. Og plutselig havnet jeg tilfeldig på en poolparty hvor de lå strødd utover en gressplen. Jeg bodde i telt på festival. Så etter å ha badet av meg festivallivet i poolen og drukket gratis øl tok jeg discokulen under armen og løp. Hahaha. Memories!

Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før?

En kopp te og ti tusjer


En av de fineste tingene jeg fikk til jul, var denne tegneboken. Fargelegging for voksne (som en slags mindfullness teknikk!) hadde en skikkelig hype for noen år siden, og da tenkte jeg helt ærlig «aint nobody got time for that!». Men til ettertanke: aint nobody got time for å være et stressa nervevrak! Og da må man ta seg tid til sånt. Lese en bok, koke kraft eller fargelegge litt..

Gjett om jeg kommer til å gi bort de fargelagte bildene mine da! De blir jo skikkelig fine til og med! Jeg skal utvilsomt signere de med «laget av Christina 27 år». Med krav om at mottaker henger de stolt på veggen!

Men fra spøk til revolver: jeg finner en sags ro når jeg bruker litt tid på oppgaver jeg ikke nødvendigvis «må» gjøre. Det er så lett å surre bort hvert ledige minutt på Netflix. Men det er digg å bruke tid på noe som er litt «zen» i ny og ne, bare nevner det.. For meg selv.. Fordi jeg har brukt mye tid på Netflix i det siste..

Jeg tror vi pliktoppfyllende, unge voksne er for dårlige på å ha hobbyer. Altså den slags hobbyer man hadde som barn. Ting man liker å gjøre, som ikke nødvendigvis må bety noe i det store bildet. Bruke tid på ting som bare gjør deg glad, rolig eller underholdt..