Trenger man selfielys? Jeg tester 3 varianter!

En liten lifehack for glittersesongen!


Du tar selfies. Jeg tar selfies. Vi tar selfies alle sammen! Så la oss bare legge skammen på hylla og finne ut hvordan vi kan ta dem ennå bedre. Enig? Jeg tar antagelig et tosifret antall selfies hver dag. Litt fordi jeg tar bilder til sosiale medier men mest fordi jeg tuller rundt på Snapchat hele dagen.

Nå som dagslyset glimrer med sitt fravær og partysesongen er på vei, var det på høy tid å teste et fenomen sett på Instagram. Nemlig: eksterne selfielys og ringlights! Jeg kjøpte tre varianter det er enkelt å få tak i. Disse har jeg sett mange steder og selvom ikke alle er fra disse merkene er det gjerne disse “typene” man får kjøpt.

Christina tester 3 selfie-lys!

Mørkt ute, mørkt inne. Men ikke med ringlights/selfielys! 💁Sponset av Telenor Yng 💎 Kjenner du noen som trenger en av disse?

Posted by Kirsebærhagen on Thursday, November 30, 2017

Jeg syntes den lille ringlighten var aller best! Selvom det var fordeler med de to andre også. Lyset hjelper til med å belyse ansiktet fra den samme vinkelen som man holder mobilen. Innendørs lys gjør liksom ikke samme nytten. Et annet genialt triks er å snu lyset rundt og bruke det som erstatning når lyset er for dårlig, men blitz blir “too much”.

Så om du er klar for å ta Instafeeden eller videobloggingen din til neste nivå, er ikke et lite selfielys en dum idé! Og om du er såppas avhengig av mobilen din som jeg er, kan du sjekke ut Telenor Yng. Hver måned bytter jeg bort “fri tale” mot 1GB ekstra data, fordi jeg streamer, laster opp og blogger mere enn jeg ringer.

Smugstart på jul i Kirsebærhagen!

It’s beginning to look a lot like..


Idag har jeg klint til med en skikkelig smugstart på jul her hjemme. I fjor var liksom alt så kaotisk oppe i hodet mitt at jeg aldri rakk å få julestemning, så i år vil jeg gjøre mitt for å skape meg noen nye tradisjoner i Kirsebærhagen. Som tross alt er ett av de best tilrettelagte stedene for julestemning! Hvitt på plenen ute, juletrær i hagen og bambi på besøk veldig ofte.

Hvor søt er ikke denne måten å pakke inn på? En ting vi MÅ huske nå som desember kommer folkens, er at veldig mye julegavepapir ikke kan resirkuleres som papir og ender som søppel. Kanskje du kan bruke gråpapir eller avispapir istede? En tusj og litt teip slipper du fancy tilbehør som bånd og sløyfer.

 

Jeg prøvde å bake et sånt bittelite pepperkakehus man kan sette på kanten av et krus. Men det FAILET totalt! Hahaha. Skal legge ut en blooper på det senere. Men det ble hvertfall lukten av jul i stua og masse pepperkakedeig i magen.

Nå har jeg endelig byttet tilbake til Spotify og funnet frem til den ultimate julespillelisten min igjen! I årenes løp har jeg slettet og lagt til, gang på gang. Slik at det bare er de fiiiineste julesangene. Og ikke nok med det: denne spillelisten varer i 10 timer! Da blir man ikke lei. Den skal streames overalt, hele desember. Ps: om du har Music Freedom (klikk på bobla under) trenger du ikke tenke på å bruke opp dataen din, når du hører på julemusikk 20 timer i strekk. Det er digg, da.

Listen heter “Kirsebærhagen: JUL” om du vil søke den opp på Spotify!

Fire tiltak som redder mobilen i kulda!

Baby, it’s cold outside!


Jeg har for lengst tatt frem favorittkåpen min, de røde skinnhanskene og lange boots. Om morgenen trekker jeg ullstrømpebuksene godt oppunder armene og forbereder meg på det kjølige været som skal møte meg i morgentimene før solen gløtter frem. En ting det er lett å glemme, er at det ikke bare er jeg som fryser, telefonen er nemlig ikke så glad i kulda den heller!

Derfor vil jeg dele noen nyttige tips, slik at både du og mobilen din overlever vintermånedene. Nordisk klima kan være tøft, men med disse triksene i ermet bør både du og mobilen komme dere helskinnet gjennom frosten!

  1. Temperaturforskjell kan spise av telefonens kapasitet. For å spare på batteriet er det lurt å skru av WiFi, Bluetooth og andre oppgaver som kjører i bakgrunnen. Sett lysstyrken til minimum! Det er aldri dumt å ha med en liten powerbank.
  2. Når kulda biter skikkelig vil mobilen helst ikke ut av lomma. Bruk hodetelefonene til å bytte sang, svare når det ringer og til å snakke i telefonen! Benytt de talestyrte verktøyene for det de er verdt, slik som «Siri» på iPhone og «Bixby» hos Samsung.
  3. Har du sjekket om mobilen din har innebygget hanskemodus? Sjansen er stor for at du finner dette valget i menyen! Det betyr at du slipper å ta av deg på hendene for å tekste.
  4. Mange av mobilene på markedet er vannavstøtende. Endelig! Er du aktiv utendørs er det likevel lurt å investere i et LifeProof deksel, eller et annet vanntett/støtdempende etui for beskyttelse.

Better safe, than sorry! Hvis uhellet først er ute, lønner det seg å være forberedt på det også. Uansett hvor flink du er til å ta forhåndsregler, er det ikke til å stikke under en stol at ulykker kan skje selv den beste! Dersom du har Telenor Yng-abonnement og kjøper ny mobil med SWAP, får du automatisk SWAP Plussforsikring inkludert. Da er mobilen alltid forsikret mot både skader, uhell, tap og tyveri. Jeg testet forsikringen, sånn helt på ekte:

Jeg tester forsikringen!

Oops i did it again 🙅‍♀️💔 knust skjermen i tusen knas! Men – som ambassadør for Telenor Yng er jo det er GYLDEN sjanse for å faktisk TESTE arbeidsgiveren min! Mobilforsikringen, hvor god er den?

Posted by Kirsebærhagen on Friday, November 24, 2017

Flere dager uten telefon er ganske utenkelig for de fleste av oss. Derfor er det fint å vite at om du skulle være skikkelig uheldig, erstattes mobilen din med en tilsvarende mobil bare en virkedag etter.

Forutsetter SWAP-avtale på 24 mnd. og Yng-abo. (18-28 år) uten binding. Erstatningsmobil leveres innen en virkedag. Skaden/tapt mobil må godkjennes innen kl. 16 på en virkedag (norsk tid). Se vilkår telenor.no/swap.

Jeg laget min egen badebombe!

På presse-event

Mmmmm.. Smells so good!


Er det ikke litt ironisk at jeg skrev dette innlegget forrige uke, om at jeg dusjer utendørs i 6 minus. Og deretter blir jeg invitert til åpningen av en ny LUSH butikk i Bogstadveien? Hahaha. En liten tupp i ræva for å komme igang med prosjekt-bad. Jeg er såppas i underskudd på bading og velvære, at invitasjonen ble satt stor pris på. Jeg er en sucker for alt som glitrer, bobler og lukter godt – også fikk jeg lage min egen badebombe! En søt liten butter-bear med bare naturlige ingredienser, så nå kan mamma forvente en sms hvor jeg inviterer meg selv på besøk (les: spise middag og ligge i badekaret).

Jeg kom skikkelig godt overens med gründeren av LUSH Cosmetics, denne fantastiske skjønne, britiske damen med rosa hår og glitterstøvletter. Vi snakket om hvordan vi begge bor i gamle hus, renoverer med så mye gjenbrukte materialer som mulig og hvordan lykke kan skapes ved å holde ting enkelt. Hun var veldig opptatt av bærekraft og viste meg en genial måte å pakke inn juegaver på. Det skal jeg vise dere senere!

Sunday brekkie!

BAE (bacon and eggs)


Åh, idag var det så koselig å våkner her sammen med Amanda og Maria. Vi hadde vårt eget, lille intime “julebord” igår. På akkurat den måten vi liker best: masse fingermat, vin og musikkvideoer på storskjermen. Vi har danset i strømpelesten, sunget av full hals og spist omtrent 1000 kyllingklubber, mens vi har dyrket vår indre *girlpower*.

En god søndagsfrokost er det beste jeg vet. Siden jeg jobber selvstendig er det ikke nødvendigvis så stor forskjell på en onsdag og en søndag for meg, men på søndager er det hvertfall ingen som forventer at jeg skal svare på mail eller snakke i telefonen. Så den dagen går det an å holde litt hellig. Sjenke litt mere kaffe og sitte leeeenge ved bordet.

Idag blir det ikke så mye action i Kirsebærhagen, jeg skal få malt gulvet i garderoben der jeg får installert en peisovn imorgen. Men først skal jeg drikke hundre glass med vann (nesten like mye vann som jeg drakk vin igår!), sette på en dokumentar og la meg selv være litt lazy på sofaen. Håper du har en fin en!

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS..

Det er vel ikke for tidlig?


For å være helt sikker på at jeg får det jeg ønsker meg, gjør jeg meg ikke bare flid med gaver til venninner. Hvert eneste år ligger det en pent innpakket gave under treet med påskriften «til meg, fra meg». Helt sant! Gaven til meg selv er gjerne noe jeg trenger eller vet jeg vil sette pris på når hverdagen er tilbake.

Er du også en av de som kjøper julegave til deg selv? Øverst på manges ønskelister står sikkert en ny mobil. Mobilen er jo ikke bare av livsviktig nytteverdi, men også en fashion statement. Ikke alle trenger kanskje en ny mobil, men det finnes jo mye annet kult tilbehør. Derfor har jeg har samlet noen julegavetips som passer like godt til en god venn, kjæreste eller *trommevirvel* deg selv.

En personlig og genial venninnegave. Goo.ey case er et deksel som gjør at du kan klistre mobilen til speilet og videoblogge! Du kan velge et med mønster, eller en gjennomsiktig variant. Hva med å legge en bilderemse av deg og gjengen tatt i photobooth inni?

Produktene fra iDeal er så fine! Dekselet gjør din kjære iPhone trygg og vakker, men er også magnetisk, slik at du kan feste den inne i den tilhørende clutchen! Jeg forelsket meg helt i det appelsin mønstrede.

Sony sin nyeste modell Xperia ZX1 har knallbra kamera og kommer i denne nydelige fargen. Tips fra meg: Kjøper du den med SWAP og har Yng-abonnement er den forsikret mot skade, uhell og tyveri. Det er fint å vite, med en så dyrebar telefon!

Nye iPhone 8 troner nok øverst på mange ønskelister. Med enda bedre kamera enn forgjengeren og trådløs lading! Nok et tips fra meg: Kjøper du den med SWAP spiser den ikke opp resten av julegavebudsjettet ditt. Du betaler ikke noe up-front, men en lav sum fordelt på over to år. Digg!

Musikk er alltid viktig! Noen ganger er propper det enkleste, men jeg har lenge hatt lyst på et par skikkelige hodetelefoner, med god lyd og som stenger verden ute! Disse fra JBL er hvite, cleane og kule å se på.

Alle produktene er fra Telenorbutikken

Gjør så godt du kan, hvor det er en vilje er det en vei!

Foto: Ole Martin Halvorsen

Idag vil jeg snakke litt om “å gønne på” når ting er tøft, for det faen ikke enkelt.


Jeg vet jeg er ung, likevel føles det ut som jeg har levd et veldig langt voksenliv noen ganger (selvom jeg er ganske barnlig også). Jeg flyttet hjemmefra når jeg var 16 år og jobbet i klesbutikk ved siden av skolen, hver lørdag og en til to ganger i uka. Etter videregående jobbet jeg fulltid i klesbutikken og studerte mote på kveldstid. Men livet har ikke glidd avgårde i medvind og glitter hele veien!

Jeg har gått på den berømte veggen mer enn én gang (og kommer sikkert til å gjøre det igjen). Og med det har jeg lært noen tanker som hjelper meg når ting blir tøft. La meg starte med den første gangen jeg virkelig nådde en slags bunn. Jeg tror dette var i 2011, jeg hadde fått en “kul” men elendig betalt jobb i en ekslusiv butikk i Bogstadveien. Jeg har alltid vært ekstremt pliktoppfyllende og dette gikk utover psyken min når det skulle vise seg at sjefen var en psykopat.

Kort oppsummert sa jeg opp jobben og måtte involvere en advokat, legen min snudde meg ryggen og jeg hadde ikke råd til regninger, mat eller husleie (heldigvis har jeg familie!). Kjæresten min hadde flyttet ut og jeg hadde plutselig dobbel husleie. Jeg lå ved radiatoren i den lille leiligheten min på Majorstua og gråt, ante ikke hva jeg skulle gjøre med livet mitt og følte meg patetisk, ubrukelig og mislykket. Når alt rundt meg kræsjer, må vel jeg være problemet?

Da ringte søsteren min meg og sa “du finner en løsning, du er kreativ og hvis du vil lykkes så skal du det!“. Så sendte hun meg denne låta (Admiral P – gjør så godt du kan). De ordene og den låta skulle vise seg å bety mye for meg! Kanskje litt kleint, men det er helt sant. Dagen etter tørket jeg tårene og skrev minst 40 jobbsøknader! Jeg kjøpte papp og bandt inn søknadene i permer, med utskjæringer. Jeg mailet skamløst rundt til alle firmaer jeg kunne tenke meg å jobbe for og fortalte om hvor kreativ, positiv og arbeidsvillig jeg var!

Fikk jeg drømmejobben? Absolutt ikke. Jeg fikk jobb som selger ved et callsenter, men jeg hadde et ønske om å bli best, uansett om jobben var lang utenfor komfortsonen. Og det ble jeg! Jeg husker fortsatt at jeg sa “jeg stikker og kjøper meg en kaffe”, mens jeg egentlig løp ut og ringte mamma mens jeg gråt. Så ukomfortabel var jeg med å skulle selge et produkt jeg ikke helt hadde under huden ennå, så livredd for å bli satt til veggs. “Det er bare en jobb Christina“, sa mamma. Og setningen gjentar jeg for meg selv når jeg er nervøs.

Noen måneder senere var jeg salgssjef, som har vært en viktig erfaring for stillinger jeg har søkt etterpå. Det har vært jævlig turbulent til tider, men verdt det.

Og motivasjonen min?

Gjør så godt du kan

For hvor det er en vilje

Er det en vei og jeg vet at det er sant

Hold deg ved din plan-A

Så lenge det er selvtillit til

Kan hva som helst gå ann

Og når nervene tar overthånd? Da tenker jeg “men det er bare en jobb, om jeg driter meg ut er det ingen som dør, så nå går jeg inn dit og gjør mitt beste“.

Du bør advares mot dette produktet!

En natt fra helvete


Alle vi jenter vet at en gang iblant får man litt forstyrrelser i PH-verdien, der nede. Det er egentlig ikke noe jeg synes er flaut å snakke om! For alle opplever det i ny og ne, og det kan komme av alt fra stress, for mye stramme jeans, til å ha svømt for mye i klorvann. Og hva gjør man da? Jo, man kjøper et produkt som dette.

Det skal jeg aldri gjøre igjen! I min tidligere karriere har underlivet bare hatt besøk av melkesyre-kapsler, men helt tilfeldig kjøpte jeg gelé denne gangen. Mellom ett og to minutter etter jeg har brukt geléen som henvist får jeg ekstreme magesmerter nederst i magen. Altså, jeg er en jente som får grådig vonde menssmerter, og det var slik det kjentes ut først. Men smerten bare eskalerte i tre timer, frem til jeg ringte legevakten! Da lå jeg i sofaen fordi jeg holdt på å både besvime og kaste når jeg reiste meg.

Legevakten mente det kunne være en allergisk reaksjon på produktet, og ba meg skylle vekk det jeg kunne. En time og to Ibux senere roet krampene seg noe, og klarte jeg å sove litt. Da jeg våknet imorges måtte jeg bare legge meg rett tilbake når jeg forsøkte å reise meg. Ørene fyltes med en ringelyd som overdøvet alt annet, som etterhvert gikk over til susing. Magen er “hoven” nederst og vond bare jeg er nær den, eller reiser meg. Derfor har dette vært utsikten min idag!

Jeg har ganske høy smerteterskel og er ikke den som sier “au au” av ingenting. Det er sjelden noen hører meg klage! Men dette? Det har vært en natt fra helvete. Pakningsvedlegget sier at det ikke er fare for bivirkninger. Men når jeg googlet fant jeg et forum hvor flere forklarer lignende opplevelser, med ekstreme magesmerter som kan ligne spontanabort og til og med blødninger. Produktet heter Lactal Balance Gel og kjøpes på apotek.

Ta vare på vagina jenter – kjøp heller kapsler, og advar andre om dette.

Å dusje ute i 6 kuldegrader!

“Å fryse rumpa av seg”


Jeg tror de færreste vet hvordan det er å leve uten bad i 2017, men ingen hadde hatt vondt av det! Én ting jeg ikke er fan av er midlertidige løsninger. Det synes jeg er å kaste bort tid, penger og materialer. Derfor har jeg heller ikke laget noen midlertidig løsning mens jeg venter på å lage bad, og lever derfor meg utedo og utedusj.

Men den romantiske utedusjen fungerer ikke når det er minusgrader. Hva gjør jeg da? Enkelt og greit fyller jeg to baljer med vann fra springen, én med såpevann og én med rent. Deretter kler jeg meg splitter naken og går ut på trammen. Vasker meg med det varme såpevannet og “dusjer” med det rene!

Ute er det iskaldt men med dampende vann blir det en oppfriskende opplevelse for kroppen! Når jeg er ferdig løper jeg inn, hopper inn i deilig superundertøy og smører ansiktet med nattkrem, som jeg blander med noen dråper lavendelolje. Puster dypt inn – jeg bygger mitt eget paradis og jeg er sjef i mitt eget liv.

 

 

Hold kuken i buksa, vær så snill!

Når kjøttpølsa vil på photoshoot!


Snap er den morsomste kanalen jeg vet om, fordi det er så enkelt å dele og kommentere! De som følger Kirsebaerhagen på snap er helt fantastiske. Men for noen måneder siden fikk jeg plutselig en snap med bilde av en erigert kuk. Dette viste seg å skulle være “begynnelsen av slutten” for min snap-konto.

Den samme dagen kom det ikke bare étt kuk-bilde til, men hele 10 fremmede peniser sto og blomstret i postkassa. Hva faen foregår? Etterhvert fikk jeg vite av en kuk-eier at det var blitt lagt til en post på et forum som sa “jeg heter xxx på snap, liker dickpics”. Ingen signatur, ingen bilde, ikke noe navn. Kun denne simple, korte meldingen. Og med denne tynne invitasjonen var det et tosifret antall menn som tenkte at HER er det rett frem. Ikke noe “hei, var det du som skrev på forumet?”. Neida, rett frem med kølla! Endelig skulle kjøttpølsa få være med på photoshoot!

Etter å ha fått informasjon om forum-posten skrev jeg til eieren av nettsiden med én gang, jeg skrev også en egen post på forumet om at posten var falsk. Likevel rant de inn: tynne, lange, tykke og korte peniser. Rødsprengte, hårete ballesteiner og merkelige kreasjoner av overdreven forhud. Herregud så mye ekkel tiss det finnes! Men det største spørsmålet mitt er jo: hvor ligger tilfredstillelsen hen i at JEG som er helt anonym for disse mennene, skal se på tissemannen? Er det så mange menn med “blotter gen”?

På det meste fikk jeg 20 peniser om dagen. Da dukket den geniale idéen min opp! Jeg begynte å svare dem! Hver gang jeg uoppfordret fikk tilsendt en pikk, sendte jeg et veldig grotesk bilde av en død baby tilbake (slettet fort det google søket fra nettleser historikken min, for å si det sånn). Når mennene deretter svarte “HVA FAEN!?” svarte jeg “neste gang jeg vil sende deg et bilde av noe du antagelig ikke vil se, så skal jeg spørre deg først. Kan du gjøre det samme?”.

De fleste sluttet å svare rimelig raskt, noen beklaget seg. Om det hjelper fremtidige ofre for dickpics vet jeg ikke, men jeg håper kanskje kuk-eier satt frokostblandingen i halsen på samme måte som jeg gjorde når jeg ufrivillig måtte se deres erigerte kjøttfløyte! Desverre stoppet ikke dette nye peniser fra å ville være med på photoshoot, selv en måned etter fikk jeg et par lem tilsendt på daglig basis. Til slutt slettet jeg kontoen min og laget meg en ny.

Følg meg gjerne: kirsebaerhagen

Ikke tro død-baby-strategien kom til livet før jeg hadde prøvd å snakke fornuft med en hel haug av disse menneskene. De fleste svarte helt ute av kontekst, mens en presterte å si “Snapchat er en veldig seksuell kanal, så om du er kvinne og har en snapchatkonto, så har du jo bedt om å få dickpics“. Da kjenner jeg at jeg legger alle de gode argumentene mine på hylla, legger fra med den saklige rasjonelle tonen, spytter meg to ganger over skulderen og sier et rungende: FØKK YOU!