Hvor ble alle dagene av?

Hei mandag!


Plutselig er det mandag igjen og forrige uke? Den vet jeg ikke helt hvor ble av. Jeg er i en periode hvor jeg føler at dagene blir så fort spist opp. Og liker jeg egentlig IKKE! Så nå setter jeg ned foten og sier “BREMS”. Denne uken skal jeg ha kontroll over min egen tid, ikke surre bort ettermiddagene på å scrolle hvileløst igjennom Facebook-feeden og sitte igjen med å hverken ha brukt kvelden på noe koselig eller fornuftig.

Hvorfor har jeg en tendens til å surre meg inn i et stresset mønster jeg ikke trives i? Det vil jeg bli bedre på. Når det er hektisk blir ofte alt litt “fra hånd til munn”, som er helt greit synes jeg. Da sover jeg når jeg kan, spiser det jeg har for hånden og velger å ikke la meg stresse av klær på gulvet. Men tiden etterpå trenger liksom ikke være preget av det. “Jeg var litt stressa for fire dager siden, skjønner du!” er liksom ikke en unnskyldning å spise pasta rett fra kjelen, legge seg klokka to og ikke henge opp jakka. Hehehe, *skyldig*.

Så denne uka blir det andre boller. Og ikke minst, imorgen er det HALLOWEEN! Jeg elsker enhver anledning til å pynte, kle seg ut og leke med falskt blod. Tantebarna mine kommer ikveld og vi skal skjære gresskar. Jeg gleder meg!

Look at my hair, my hair is amazing!

En make-over for en god sak


Idag hadde jeg en litt annerledes forespørsel til frisøren enn normalt! På søndag skal jeg nemlig være backstage under sendingen av TV-aksjonen og snappe for Telenor. Så i anledning årets mottaker, nemlig Unicef, ønsket jeg å farge håret mitt i logoen deres. Rett og slett for å sette litt fokus på helgen som kommer!

Videoblogg fra frisøren!

En make-over for en god sak 💅🏻💙

Posted by Kirsebærhagen on Thursday, October 19, 2017

Personlig har jeg angst for å åpne døren dersom noen uanmeldt ringer på. Kjenner du deg igjen? Da er det OK+ å vite at du ikke trenger å ha nervene i høyspenn denne søndagen, for det er antagelig en bøssebærer. Søndag er nemlig Norges største dugnad, hvor alle penger går uavkortet til å hjelpe Unicef med arbeidet for å gi utdanning til barn som lever i områder med krig og konflikt.

Selv har jeg ikke hatt TV på årevis, men NRK kan man heldigvis streame gratis på nett (dersom du vil ha med deg sendingen!). Det viktigste er jo å bidra, dette er liksom den éne dagen hvor hele Norge går sammen om å gjøre en forskjell! Selvsagt vil man delta. Ta ut en bunke nostalgiske kontanter, eller gi over telefon/sms. Det er fortsatt mulig å bli bøssebærer om du vil få noe fornuftig ut av søndagen din. Man kan også gi over nett allerede nå!

Hva skal Unicef gjøre med pengene? Støtten fra årets TV-aksjon skal brukes i fem land: Syria, Pakistan, Colombia, Mali og Sør-Sudan. Det skal bygges nye skoler, kjøpse inn bøker og annet skoleutstyr til lærere og lever. Unicef skal utdanne lærere, og gi lærere opplæring i hvordan de kan hjelpe elevene å håndtere traumer. De skal kjøpe inn leker og sørge for at skolene står støtte i lokalsamfunnet.

Jeg er nok ikke den eneste som ofte streifer innom tanken “jeg burde bidra mer”. For uansett om lommeboka består av smuler mot slutten av måneden, er vi rike. Dropp noen øl på byen lørdag kveld, ikke kjøp den genseren på H&M, og flesk heller til med årets viktigste søndagstur (bøssebærer) eller en transaksjon som gir goood samvittighet denne helgen.

Video: 5 album som er perfekt til 5 høstaktiviteter

Høsten er bedre med musikk!


Høsten er bedre med bra tunes på øret!

Høsten er bedre med musikk all day, errday! 🎵 Derfor er Music Freedom (i samarbeid med Telenor Yng) mitt #1 tips akkurat nå. Sjekk innlegget for 5 album, som er perfekt til 5 høstaktiviteter 🍁😏🍷 her: https://kirsebærhagen.no/2017/10/17/telnyng-video-5-album-perfekt-5-hostaktiviteterutm_sourcekommersielt/

Posted by Kirsebærhagen on Tuesday, October 17, 2017

Jeg streamer musikk –  all day, errday. Av den grunn blir jeg aldri lei påfyll av musikktips å legge under “favoritter” på mobilen. Derfor tenkte jeg å liste opp noen gode album som passer til forskjellige høstlige anledninger.Viktig med å gjøre det beste ut av dagen når høstkulden er her, løvet har lagt seg på bakken og morgenene er mørkere.

Rødvin og sexytime: The Weeknd – Kiss Land

Det kleineste noensinne skjedde meg en gang  hjemme hos en gutt, og ting begynte å bli hett. Han hadde tydeligvis satt på “den spillelista” og plutselig kommer låta “Freak me baby” av Silk. Hvor teksten går sånn “..Let me lick you up and down till you say stop”. Om man håper på knilings vil man kanskje sette på noe smooth musikk. Foreslår dette albumet istede, så kanskje du unngår at daten knekker sammen i lættis.

Venner på middag: London Grammar – If you wait

Høsten er jo den perfeeekte tid for å invitere hverandre hjem på middag. Kveldene er mørkere, humøret kan fort bli deretter og derfor er det så viktig å bruke hverdagene sammen også. Ikke bare helgen! Da synes jeg det er digg med litt easy musikk i bakgrunnen, som setter stemningen men ikke tar oppmerksomheten bort fra samtalen. Dette går jeg aldri lei av, akkurat passe melankolsk og ikke for up-beat.

Morgenrutine i mørketiden: Iggy Azalea – The new classic

Når man skal stå opp mens det fortsatt er bekmørkt ute er det lett å IKKE våkne. Da sverger jeg til følgende quote: drink some coffee put on some gangster rap and handle it. Frem med kaffekoppen og det røde leppestiften! Iggy Azalea var kulest før hun ble skikkelig “pop’ete”, så det første albumet er fortsatt det aller beste. Hun er en bad as bitch from hell, og det vil jeg føle meg som før jobb også!

Koble ut i høstløvet: Rodrigues – Searching for sugarman

Denne mannen og dette albumet fikk jo SÅ mye oppmerksomhet i 2015, da “searching for sugarman” ble kåret til årets dokumentar. Jeg kom nettopp på det igjen da jeg gikk i skogen idag! Elsker virkelig alle sangene. Dette albumet her helt perfekt når du trenger på å fokusere på “nuet”, tusler i parken og sparker rundt i det fargerike høstløvet. Én gitar og en mann, så uperfekt, ærlig og catchy.

Trikken eller bussen til jobb/skole: Beyoncé – Lemonade

Da dette albumet kom ut følte jeg det forandret OG representerte livet mitt. Men ikke bli lurt til å bare høre låtene, se om du finner hele albumet sammenhengende. Låtene bindes nemlig sammen av “poesi” som er helt magisk! Ved anledning må du selvfølgelig se “the visual album” også, men å drømme seg inn i sårheten, tøffheten og realnessen Queen B legger i dette albumet? Priceless!

Looking sharp: kaktus og sukkulenter!

Det BESTE i hele verden er prosjekter.


Denne helgen startet jeg med besøk av min beste venninne Nathalie, fra Gøteborg. Før vi dro hjem til Kirsebærhagen gikk vi innom GRANIT hvor jeg kjøpte noen nye planter! Når Nathalie måtte reise hjem var det duket for noen små prosjekter i høstsola. Herregud så digg med både venninneheng, strålende sol og tid til å være ute! Jeg lever og ånder for prosjekter. Uansett hvor mye stress jeg har i hverdagen, overlever jeg på disse øyeblikkene. Denne gangen ble det å plante om plantene, og lage plass til de nye!

Jeg har virkelig ikke grønne fingre, men lærer! Kaktus er favoritten – de dør jo aldri! Og endelig fikk jeg meg en sånn høy og kul en. Én ting jeg har lært meg, er at de gamle plantene blir like kule som de nye når man bytter potte (lett å se seg blind når den har stått der en evighet). De andre tingen jeg synes er kult, er å mismatche potte og skål (teracotta potte + blå skål, og blå potte + teracotta skål, for eksempel!). Den siste tingen er at planter som ikke trenger mye vann, ser kule ut i en liten papirpose eller i en tekopp. Sånn, om du mangler potter liksom.

Nå skal jeg plassere de inne, viser frem resultatet senere!

 

Hva med å bo i en kirke, midt i Oslo?

På visning i Gamlebyen menighetshus


Jeg elsker Kirsebærhagen, men hadde vært villig til å synde for å bo i Guds hus! Da jeg så denne annonsen på Finn, la jeg med EN GANG ut en status på Facebook hvor jeg spurte vennene mine om kreative måter å skaffe 16 millioner på – ASAP. Forslagene jeg fikk, var alt fra å skaffe en sugardaddy, hvitvasking av penger, salg av nyre på svartebørsen, til flakslodd og flaskepant. Ikke helt uoverkommelige idéer for å bo i en kirke midt i hovedstaden, spør du meg!Uten å gå til kriminelle tiltak bestemte jeg meg hvertfall for å gå på visningen. For et sinnsykt kult sted! Storsalen er fredet, men bygget har en egen leilighetsdel hvor det nå bor en kunstner. Meninghetshuset brukes som atelier og har en veldig urban, kul, atmosfære. Som annonsen sier “Med litt hjelp fra oven, diverse arbeidskraft og kapital, vil dette kunne bli en helt unik eiendom å eie“. Indeed! Prisen er jo hinsides og man må beregne MYE på renovering. Likevel et spennende sted.

Vi listet oss rundt i gangene under menighetshuset. Brukte lommelykt for å oppdage små kriker og kroker. Så på trykket kunst og fargerike malerier. Vi fant til og med et elgehode! Ingenting er som å starte helgen med stor kaffe og oppdagelsesferd.

Jeg tror jeg har nok med å renovere Kirsebærhagen, men man skal jo aldri slutte å drømme! Og jeg kan definitivt se for meg et avslappet te-selskap, med 50 av mine nærmeste venner i kirkesalen hvor det er 10 meter under taket.

Gleder meg til å se hvem som kjøper det!

Video + lifehack: keen på litt ekstra mobildata, uten å betale for det?

We are family. Aren’t we?


Som du sikkert vet er jeg ambassadør for Telenor Yng og for noen dager siden spurte de meg om jeg kunne sjekke ut “Familiebonus”. Og jeg bare “hæ? du vet jeg bor alene, ikke sant?”. Men når jeg da forsto at jeg kunne få bonus-data, uten familie var jeg helt med på notene. For hvem vil ikke få ekstra mobildata hver eneste måned, uten å løfte en forbanna finger? Jeg vil hvertfall det!

Vil du ha ekstra mobildata hver måned?

Lifehack! 👊 Slik skaffer jeg meg 3GB mobildata, helt uten ekstra kostnader. 💸💸💸 I samarbeid med Telenor Yng. Jo flere man er, jo mere data! Hvem vil du gjøre det samme med?

Posted by Kirsebærhagen on Thursday, October 12, 2017

Se forklaring på hvordan du aktiverer bonusen i videoen over! Det har seg nemlig slik at familien man har med i sin Familiebonus, ikke trenger å bo sammen. De trenger ikke egentlig være i familie med deg heller! Jeg kommer fra en skikkelig “Modern Family” med halvsøstre, bonus-foreldre, fosterbarn og filletanter. Alltid åpent hus med venner og bekjente på besøk. Familiebonus funker litt på samme måte – jo flere samlet, jo mere bonus.

Så selvom jeg bor alene, kan jeg samle masse Familiebonus!

Hvis familien samler minst 3 produkter fra Telenor får man Familiebonus. Hvert produkt gir 0,5 GB bonusdata hver måned – helt uten at det koster ekstra $$$. All bonusen samles i en “skål” hvor man selv kan bestemme fordelingen. I videoen viser jeg et eksempel i sjokoladenskålen, hvor seks biter (produkter) tilsvarer 3GB data. Og det beste er at denne bonusen kommer hver måned.

Venner er den familien man velger sjæl. Hvem vil du ha med i din Familiebonus? 

Familiebonus forutsetter Telenor privat mobilabonnement og totalt minimum tre Telenor-produkter. Kontantkort inngår ikke. Se telenor.no/familiebonus

Det enkle trikset vil AUTOMAGISK gjøre deg raskere!

Beaten som får deg til å løpe!


Du har hørt om løpemusikkregelen, ikke sant? Den går ut på at det ikke er lov å dømme noen for hva slags musikk de hører på når de løper eller trener. Likevel er noen låter smartere å legge i spillelista enn andre, spesielt om du ønsker raskere progresjon på joggeturen eller mølla!

Det enkle trikset jeg nå skal fortelle deg vil AUTOMAGISK gjøre deg til en bedre løper – og det helt uten fancy utstyr! Tror du meg ikke? Finn frem joggesko, mobilen og et par ørepropper.

De som løper på elitenivå tråkker cirka 180 skritt per minutt. For å trene på dette er det en god idé å løpe mens du hører på musikk som har nettopp 180 slag per minutt slik at skrittlengden din synkroniseres med musikken. Dette gjør det også enklere for deg å «sone ut» til beaten mens bena følger rytmen, fremfor å få påminnelser via en app eller klokke.

Her er et utvalgt fete låter som slår nettopp 180 slag per minutt:

OutKast – Hey Ya!

Beyoncé ft. Jay Z – Bonnie & Clyde

Nas – N.Y State Of Mind

N’Sync – Bye Bye Bye

Jay-Z – Izzo (H.O.V.A)

Lou Bega – Mambo #5

Coolio – Gangster’s Paradise

Rihanna – Umbrella

Kanye West – Jesus Walks

Eminem. – Lose Yourself

Det finnes også en rekke spillelister med låter i dette tempoet dersom du søker på “180 BPM”, jeg digger denne lista. Et kjempepluss at den er på hele 6 timer, velg shuffle-play og plug in!

Music Freedom er genialt om du er avhengig av musikk når du trener! Tenk å aldri måtte tenke på offline spillelister igjen? Gjelder Yng abbonement (18-28 år) og streaming av musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music og Google Music. Klikk på bobla for å lese mer.  God løpetur!

Round round baby, round round!

På jentetur til Gøteborg


I helgen dro jeg sammen med jentegjengen til Liseberg for å feire bursdag! Det er faktisk årevis siden vi har vært på tur alle sammen, etter vi ble “voksne” (LOL, er vi voksne nå?) er det ikke lett å matche alles kalender. Men plutselig var vi ni stykker som hadde svart i en facebook tråd at vi kunne reise. Og plutselig var vi på tur!

En av mine aller beste venner bor i Gøteborg, så jeg er her minst et par ganger i året. Synes Gøteborg er så utrolig koselig, mange bra spisesteder, akkurat passe heftig uteliv, veldig kort unna Oslo men ikke minst – favoritten Liseberg.

Som barn tør man ALT men som voksen blir man mere rasjonell og ofte redd for de tøffeste karusellene. Udødeligheten går liksom over etterhvert. Kjenner du deg igjen? Men vi har ikke kommer dit helt ennå. Jeg sier som Britney: “I’m not a girl, not yet a woman”. Så vi pushet oss selv til å tørre ALLE de skumleste karusellene. Ikke bare den fine med hester.

Åh, det er så vakkert her synes jeg. Når jeg var liten (jepp – jeg har vært liten!) var vi alltid på båtferie langs svenskekysten og Liseberg var alltid sommerens store høydepunkt. Og like stas er det nå! Både fordi det er gøy leke hele dagen, men også fordi det er så idyllisk å tusle rundt.

Også for meg da, som bor på byggeplass uten bad – så er det alltid digg å komme seg en natt eller to på hotell. “Jeg drar hjem tidlig for å ta et bad” sa jeg fredag kveld. Lørdag morgen var jeg oppe igjen før alle andre. For å ta et bad! Hahaha.

Gjett om jeg gleder meg til den dagen Kirsebærhagen har badekar. Da skal jeg bade en uke i strekk!

 

Blåmandag og musejakt i Kirsebærhagen

Note to self: slutte å videoblogge når jeg er forbanna!


 

Noen flere enn meg?

Note to self: slutte å videoblogge når jeg er forbanna #blåmandag

Posted by Kirsebærhagen on Monday, October 2, 2017

Noen mandager går bare alt til helvete. Og selvom man vet at det er en dårlig dag og ikke et dårlig liv, så er det lov å lufte frustrasjonen når det renner over. Og det gjorde det for meg det idag. Fra da jeg åpnet øynene, til jeg mistet bussen for andre gang. Og da jeg kom hjem til et mystisk hull i posen med kokos. Finnes det en mus gjemt bak disse 375 kiloene med betong mon tro? Phew – flaks dagen snart er over.

Har du hatt en tøff start på uka? Don’t leave me hanging! Frustrasjon blir bedre når man deler den. Det var dagens inspirational quote fra Kirsebærhagen.