YALA – You Always Live Again

Good times, good music, good memories!


For et par uker siden skrev jeg dette innlegget om at sommeren ikke ble helt som jeg planla. Men det er vel ikke for sent? Idéen om endeløse netter på festival med musikk, øl og venner ble byttet ut med roligere dager i Kirsebærhagen. Det var absolutt nødvendig, men gjorde det så mye mere stas når min gode venninne Nastaran spurte om jeg ville være med på sen-sommer-festival for å se ett av mine idoler – nemlig M.I.A!

Jeg er skikkelig på søken etter påfyll av energi nå før høsten setter inn. Det kjenner jeg at jeg trenger! Så litt ferie-feeling var skikkelig digg denne helgen og jeg har faktisk tenkt litt på å ta meg en kort ferietur alene iløpet av september også! Har du noen gang reist alene? Det er noe jeg tror hodet mitt hadde hatt veldig godt av. Både  utfordringen og roen man finner ved å gjøre noe på egenhånd. Enten en liten hotell-get-away i Norge eller noen dager et varmt sted. *dreamy*

Jeg blir alltid amazed når Nastaran tar meg med rundt om kring, hun jobber nemlig med kommunikasjon for Nordic Choice Hotellene og reiser derfor typ hele tiden. Det resulterer i at hun alltid vet hvor vi burde drikke øl, hvor vi burde spise og hvor vi burde ha cafékontor. Denne gangen hang vi i loungen på Comfort Hotel Union Brygge, nettopp fordi de hadde warm-up og festivalvors.

Jeg synes det var ganske kult at dette hotellet ikke hadde noen tradisjonell resepsjon. Resepsjonen er baren! Jeg tror det heter en “barception”. LOL – hvorfor har ikke alle bar og resepsjon i ett? Genialt, spesielt fordi jeg ikke følte jeg var på et hotell men i en foodcourt-aktig bar med masse forskjellige steder å henge ut – for eksempel på en huske.

Jeg har egentlig aldri vært i Drammen annet enn på noen møter i jobbsammenheng, men ble veldig positivt overrasket. Og spesielt festival arenaen! For meg er liksom M.I.A huuuuge, så jeg forventet et større og mere kaotisk festivalområde, men alt var jo så lite og oversiktlig? Ikke lite i negativ forstand – tvert imot. Lite på den måten at vi ikke måtte flytte oss nære senen tidlig for å se godt. Slapp å stå i do og bar-kø, the good kind!

Vi brukte endel tid på å gå gatelangs og spise mat fra boder. Drikke øl på den lokale puben og sjekke ut livet i denne lille byen jeg ikke kjenner. Deretter startet vi festivaldagen rolig med Sondre Lerche i sommernatta. Jeg elsker festivallivet uansett, men det er ikke ofte jeg synes alt går like smooth som dette. Ingen ubrukelig fulle mennesker, dytting eller kjipe opplevelser. Bare fine lyslykter, ganske fint vær og bra musikk.

Så kom mitt høydepunkt da. Starstruck! Jeg elsker virkelig M.I.A og har hatt girlcrush på henne siden jeg var 13 år. Musikken hennes er så bad-ass og hun har så evig kul attitude og klesstil. DJ’en hennes varmet opp så bra at jeg har lyst til å reise jorda rundt om han spiller alene på noen klubber. Hun var ganske magisk også, men desverre var lyden elendig! Hvorfor er det noe som så ofte går igjen på Norske festivaler? Jeg har minner fra både Øya og Hove om festivalopplevelser som trekkes sååå ned fordi lyden er “pakket inn i snø”. Lydmannen: you had one job. ONE JOB!

5 tips til deg som trener med mobilen

Nummer fire er min favoritt!


Det er på tide å komme igang med treningen etter sommerferien, for min del sklir det alltid ut litt for lenge og å dra seg inn på gymmen etter lange dager på stranda føles så tungt. Derfor en skogen min beste venn, et kompromiss mellom bevegelse og å nyte livet utendørs enda litt lenger.

 

  1. Ørepropper som ikke faller ut. Om jeg først har kommet meg ut på joggeturen, men valgte øreproppene som faller ut annethvert minutt? Da får jeg lyst til å hoppe og trampe på dem og bestiller pizza istedet. Invester i et par som sitter, eller (lifehack!) bruk hårbånd for å holde de på plass.
  2. Sørg for å beskytte mobilen. Jobber du godt vil svetten sprute, er du ekstra heldig belønner naturen deg med en vaskeekte regndusj på veien hjem. Et støtdempende deksel som beskytter mot fukt er alltid en god idé.
  3. Trening = musikk. Løpetur uten musikk er død og fordervelse spør du meg. Hallo liksom – underhold meg! En funky spilleliste er alfa omega, lag den på forhånd eller bli inspirert etterhvert som du finner en god flyt.
  4. Skru av notocations. Det er enkelt å bli distrahert, spesielt de dagene det er litt ekstra tungt å komme i gang. Hører jeg et *pling* i oppoverbakken kan det være lett å stoppe for å sjekke. Skru av notifications på messenger og snapchat. Det er ikke viktig nok før noen ringer.
  5. Det er lov å skryte. Glem hva de andra barna sier – selvsagt er det lov å dele økta eller poste en selfie!

Og du? Har du et Yng-abonnement og kjøper ny mobil med SWAP, får du automatisk med SWAP Pluss. Med den er du godt sikret – uansett hva som skjer med mobilen!

 

 

Dette får meg til å aldri ha lyst til å dra på byen igjen

Er du nedlatende bare fordi jeg ikke er identisk alle andre?


Breaking news: jeg er ikke jenta som alltid går i en sort kjole og nøytralt tilbehør. Helt innafor at majoriteten av jenter i hovedstaden jakter det samme stil – og skjønnsidealet – det kan ingen arrestere dem for. Jeg har alltid digget farger og klær som gir meg energi, noe jeg bærer med stolthet. Gir min rett til å kle meg som jeg vil, deg retten til å aktivt oppsøke meg for å spre negativitet? Ifølge menn på byen er det ikke rom for å gå i noe annet enn “uniformen” i 2017.

“Hva tenkte du på når du tok på deg det der?”

I tillegg til kommentarer er én ting som går igjen friheten til å stjele hatten min – en uetablert sannhet for disse mennene på byen er at “har hun hatt, kan jeg ta den“. Under finnes det en hattesveis som ikke bør se kveldens discolys. Jeg er på byen for å ha det gøy, ikke bruke all tid på å hente hatten min fra tilfeldige hoder i baren som ler høyt mens de spør om jeg “har kledd meg ut som politi” eller om jeg gikk egentlig skulle på kostymefest.

Bare la meg drikke ølen min da, please.

“Hvorfor har du på deg det der, egentlig?”

Her om dagen var jeg ute da noen prikker meg på skulderen på dansegulvet. Jeg snur meg og en fyr prøver å si meg noe, jeg må si “Hæ, hva sier du?” flere ganger, gå vekk fra veninnene mine og komme nærmere. “Hva har du på deg? En østeuropeisk folkedrakt?” sier han. “Nei, jeg har på meg en kjole?” svarer jeg. Deretter var han ikke videre pratsom og huket tydeligvis tak i meg for å skape en slags usikkerhet idet han snudde seg tilbake. Antrekket mitt så definitivt ikke ut som noen østeuropeisk folkedrakt, selvom jeg tror det kunne vært jævlig fett. Måtte jeg virkelig komme bort til deg på et bråkete dansegulv, for at du skulle slenge kommentarer til meg og deretter himle med øynene?

Jeg har ikke tid til det!

Heldigvis er jeg sikker i meg selv og kler meg slik jeg vil fordi jeg digger å være meg sjæl! Men det er ikke en selvfølge at alle unge, fremmede jenter du møter på byen er like trygge på egen stil og utseende. Og jeg synes vi skal få lov til å være bossy-ass-bitches og kle oss ulikt mengden, skape mangfold og rocke dansegulvet uten spørsmål som “har du kledd deg ut idag?” og andre nedlatende kommentarer!

Jeg må påpeke at i denne sammenheng opplever jeg skjeldent eller aldri et jenter er kjipe, vi gir hverandre komplimenter på do og fine kommentarer. Til alle gutter som tror at det å slenge en negativ kommentar vil gjøre meg søkende, underdanig og nyskjerrig på deg: BRENN, STIKK OG DØ!

Det er faen ikke sånn du får oppmerksomheten min.

 

Ny sesong, ny mobil?

Ny sesong betyr ofte en oppfreshing av garderoben


Lufta er litt kaldere og jeg er tilbake på kontoret, du er sikkert back to business på jobb eller studier. Tenkte det ville være en fin ting å komme med noen gode sparetips til deg som tenker på å oppgradere til ny mobil! For det er ikke bare klesskapet får en detoxi starten av ny sesong, jeg vet at mange oppgraderer tech-garderoben også!

Mine 5 aller beste sparetips til deg som skal kjøpe ny mobil nå!

  • Bytter du ut en fint fungerende telefon mot en nyere en? Selg den gamle (til en rettferdig pris) istedenfor å spare den som “back up telefon”. Jo lengre den ligger i skuffen jo mindre blir verdien, noen andre kan ha glede av den selv om den ikke møter dine krav og de ekstra kronasjene kommer godt med til den nye telefonen!
  • Spar penger på kjøpe mobil med mindre lagringsplass. Visste du at en av de tingene vi bruker mest plass på er offline musikk? Er du glad i musikk, kan det være smart å ha et Telenor Yng-abonnement med Music Freedom. Da kan du streame så mye musikk du vil uten å bruke inkludert data. Det betyr at du slipper å bruke plass på offline-spillelister.
  • Ikke lyst til å punge ut en formue med en gang? Det er et stort hakk i lommeboka å kjøpe ny mobil og det er ikke alltid tid til å spare når man plutselig trenger ny (believe me, I know!). Kjøper du mobilen din med SWAP betaler du en fast pris hver måned i to år, men kan etter étt år “swappe” den inn i en ny. Veldig smart om du liker å ha ny mobil hver sesong men ikke kan eller ønsker å betale alt «up front».
  • Kjøper du ny mobil med med SWAP (altså, at du betaler litt hver måned og kan bytte hvert år) og har Yng-abonnement har du automatisk SWAP Plussforsikring inkludert. Da er mobilen din forsikret mot alle skader, tap og tyveri (les mere her).
  • Kan den nye mobilen erstatte andre gadgets du har hjemme? Når jeg kjøpte min Samsung Galaxy S8 for noen måneder siden fant jeg ut at jeg faktisk kunne selge kameraet mitt. Når jeg først begynte å rydde solgte jeg en eldre telefon jeg hadde liggende og en GoPro som aldri blir brukt. Kanskje roteskuffen kan spytte inn noen hundrelapper i den nye mobilen din? Jeg finansierte halvparten av min nye mobil ved å følge disse triksene.

Her kan du se hva noen av de mest poppis mobilene koster med SWAP-deal.

Klikk på bildene eller sjekk alle modellene her.

 Samsung Galaxy S8 (den jeg har)

iPhone 7 (vurderte den veldig!)

Lykke til med å velge!

 

Er du hypp på å bli skækk eller?

Har du fått med deg årets store hit?


Hele Norge synger i kor om å være høy, fjern og skækk. Mens internasjonale artister blir sladdet med *beep* om de skulle finne på å si ordet “FUCK” i låta si. Hva skjer a? Jeg er en ganske laidback type, men er det virkelig fett at 10 åringene på stranda sitter med mobilhøytaleren sin og synger høyt “røyk joint med meg, mafakka”?

I fare for å høres gammel ut: låta jeg snakker om fenger og kunne vært skikkelig fet. Men det er ikke fett å være 14 år og synes det er sjukt fett å bli skækk på fleinsopp.

Jeg snakker selvfølgelig om Linda Vidala med låta Bængshot, den har følgende lyrics:

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Røyk joint med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Snort coke med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Spis sopp med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli hjerneskada?

Drikk shots med meg, hoe

Hadde jeg vært yngre idag, i et miljø hvor jeg ikke var presentert for narkotika hadde jeg kanskje følt meg ukul! Eller unormal. Og det er veldig ukult og unormalt. Jeg hører gjerne på bad-ass musikk og føler meg litt gangsta, selv vokste jeg opp med mye hiphop og rap. Selvsagt namedroppes damer, whiskey og weed i fleng. Men det er ikke like nært som etter at Norsk musikk fikk en skikkelig oppsving for noen år siden som appellerer til en mye yngre målgruppe enn de som kan engelsk. For ikke å nevne at en hel sesong av SKAM innebar ganske avslappet forhold til å røyke hasj.

Jeg ble tilbudt narkotika på ungdomskolen. Uten å føle meg presset, utilpass eller mindre kul takket jeg nei. For jeg vokste opp i et miljø hvor det ikke var sett på som “tøft” i det hele tatt. Men jeg hadde platåsko, rosa hår og drakk øl. Hvorfor? Fordi det var så jævlig kult! Hadde samfunnet fått meg til å føle innerst i sjela at sopp, kokain og hasj var skikkelig kult håper jeg at jeg fortsatt hadde takket nei. Men skal jeg være ærlig – vet jeg ikke om jeg hadde det. Det synes jeg er en skummel tanke!

Når du liker insta-bildet til eksens nye dame!

Vi jenter er verdensmestere i stalking, men iblant går det galt.


Åh, det føles så skamfullt. Likevel har flere av oss enn de som tør å innrømme vært der. Du sitter å scroller på instagram og *plutselig* er du helt tilbake i høsten 2015 i feeden til eksens nye dame. Hvordan i alle dager havnet du her?

Alt er fryd og gammen helt til det fatale skjer. Inne på det ene strandbildet leser du kommentarene og klarer *by mistake* å like en av KOMMENTARENE under bildet. Eller som værre er – selve bildet!

Selvsagt unliker du bildet i samme sekund. Men da dukker spørsmålet opp – er det for sent? Du googler som en hårball på speed og forsøker å finne ut hvordan dette blir seendes ut som på vedkommendes telefon.

Jepp, det stemmer. Om vedkommende har på alle notifications for instagram på låst skjerm (..og hvem har ikke det?) kan denne like’n synes selvom du har fjernet den.

Men slapp av, likte du en KOMMENTAR og deretter fjernet like’n – vil det ikke synes hverken på låst skjerm eller i nyhetsoppdateringen. Men dersom du liker et bilde og fjerner like’n vil det synes på låst skjerm.

*InstaStalker2017 har likt en av bildene dine*. Hvilket bilde derimot, synes ikke. Du vil altså ikke bli tatt i å like et bikinibilde fra 2015, men vedkommende vil se at du likte et bilde men ikke finne ut hvilket i nyhetsoppdateringen.

Det beste du kan gjøre nå er å håpe at vedkommende ikke har like-notifications på låst skjerm, krype tilbake i hulen din og heretter forbli usynlig. Også kan du kjenne litt på skammen. Åh, den skammen.

 

Om jeg gir meg selv fullt og helt til en annen..

..Må jeg da låne meg når jeg trenger meg?


Værsågod – her har du litt av meg og halve hjertet mitt. Gjør hva du vil med det.

Det sies at ingenting er større enn å elske og å bli elsket. Lykken er større når den deles og en veldig stor del av livet handler om å finne en å dele livet sitt med. Som singel snakker vi om dating, om dårlige Tinder-dates, om bra sex eller om issues vi sliter med etter eksen. I et forhold handler det om neste steg eller å forbedre det vi har sammen.

Når vi går inn i et forhold med et annet menneske lar vi den utkårede få en litt større del enn om vi bare var venner. Vedkommendes mening betyr litt mere. Litt av min lykke ligger i dine hender. Er du i godt humør, er jeg det samme. Når du er lei deg, er jeg også trist. Når du smiler stråler hjertet mitt.

Og hva nå, når jeg lar deg eie litt av meg? Det skumle er at denne biten av hjertet havner utenfor vår kontroll. Grunnen til at jeg gir deg biten, er selvfølgelig fordi det livnærer meg og fyller meg med lykke. Samtidig gir jeg deg joysticken til min hverdag og på sekunder kan du styre meg rett i veggen. Har du lyst, kan du pakke hjertet mitt sammen til en snøball og kaste det rett i veggen. For når jeg ga deg muligheten til å vanne meg fikk du også muligheten til å tørste meg ut.

Alene i livet kan ingen fucke opp dagen min, annet enn meg. Når jeg er alene hjemme vet jeg at det aldri blir en unødvendig krangel, kontrollen over min egen energi er bare min.  Når jeg beholder hjertet mitt kan ingen ødelegge det.

Ekte kjærlighet er altoppslukende og vakkert, skummelt og blant alt det fine følger det med et slags mørke. Mørket er skyggesiden av å la en annen eie litt av hjertet, med muligheten til å løfte, glede og knuse det. Tenk litt på ordene “jeg er din”.

For om jeg gir meg selv fullt og helt til en annen. Om jeg er din – må jeg da låne meg når jeg trenger meg?

Video: det ultimate utekontoret – jobb fra hvor som helst!

Fem tips til å gjøre overgangen fra ferie til studier/kontorlyfe litt enklere


Kirsebærhagens ultimate utekontor!

Back to business? 😴 Lag et kreativt kontor for å overleve overgangen 👅 i kommersielt samabeid med Telenor Norge. Sjekk alle tipsene i linken!

Posted by Kirsebærhagen on Wednesday, August 16, 2017

♥ Om du deler nett fra telefonen din kan du koble opp din PC eller Mac hvor som helst, helt uten å være avhengig av wifi. På iPhone velger “delt nett” mens på android velger du “trådløs sone”. Deretter finner du nettverket på laptopen din. Voila! Sørg for å ha nok inkludert data så er du fri som fuglen.

♥ Selvom du sitter et annet sted enn kontoret eller lesesalen er poenget å få noe gjort, lag en liste over det du skal gjøre og huk av etterhvert som du gjennomfører punktene. Om du huker av istedenfor å fjerne punktene ser du til slutt hvor mye du har gjort og kan klappe deg på skulderen. Jeg anbefaler appen “Keep” fra Google. Enkel og fin liste-app du kan dele med andre devices.

♥ Et godt tips er å ikke høre på musikken du digger mest når du jobber eller leser, det kan lett gjøre deg distrahert. Du skal være effektiv – ikke drømme deg vekk. Jeg pleier å sette shuffle play på spillelistene under «FOKUS» på Spotify og Tidal og synes det er helt prima! Ps: når du jobber uten wifi sparer du data på å ha Music Freedom.

♥ Siste tips? Vær litt kreativ og søk ny inspirasjon på nye steder – har du god dekning og nok mobildata er det ingen grunn til å sitte på den samme gamle plassen fordi du kan nettverkspassordet. Les også: Mine fem tips til cafékontoret!

 

Lag en egen hengestol på bare 5 minutter!

En ganske perfekt start på dagen, med kaffekoppen i handa!


Jeg har hatt lyst på en hengestol skikkelig lenge og det jeg har merket meg er at uansett hvor jeg leter – så finnes det ikke en billig hengestol! Hvorfor skal en hengende stol koste så mye mere enn en som står på bakken? Jeg tok saken i egne hender!

Lag din egen hengestol på 5 minutter!

Lyst på hengestol? Jeg tok saken i egne hender og lagde min egen 💪😍 #likebrabrukt i samarbeide med FINN.no ❤️

Posted by Kirsebærhagen on Wednesday, August 16, 2017

Pinnestolen fant jeg brukt på Finn.no, jeg valgte en massiv trestol i fargen som matcher Kirsebærhagen. Utenom dette brukte jeg kraftig tau og et litt stort bor. PS: pass på å ikke gjøre den feilen jeg viser helt i slutten av videoen.

Nå er jeg ganske fornøyd med mitt magiske kastanjetre og tror jeg skal få glede av det utover høsten også. Tenk å legge et lammeskinn i hengestolen og krølle seg sammen med en bok? Hos meg skal sommeren vare lenge.

Dette er en hengestol DIY jeg tror ALLE klarer å lage. Kanskje du til og med har alt du trenger hjemme fra før? Ellers er det bare å jakte på den perfekte gamle pinnestolen og sette igang. Min skal kanskje få plass i et hjørne innendørs når vinteren kommer!

Husk å tagge dine do-it-yourself prosjekter med #likebrabrukt så vi kan inspirere hverandre!

 

Jeg vil dele mere av meg selv

En mer personlig Kirsebærhage!


Sommeren ble ikke helt som jeg forventet. Egentlig så jeg for meg både å være på en haug av festivaler og kanskje oppdage en storby alene! Men når fridagene først kom var ikke det behovet der. Jeg trengte å rydde opp. Både i hodet, i hagen, i garderoben min og i menyen på bloggen. Lage litt orden rett og slett, kombinert med søvn og lange frokoster.

Nå kan du se at jeg har ny header, takket være Øystien på CaféCafé. Menyen øverst har jeg også ryddet opp i, siden jeg skriver om alt fra oppussing, kjærlighet, reise, til apper og sosiale medier. Tanken er at det skal bli enklere å navigere seg og jeg vil gjerne ta imot alle slags innspill og spørsmål, om du har noe du vil se mere av i Kirsebærhagen vil jeg nemlig gjøre nettopp det.

Men det viktigste jeg ville si med dette innlegget er at jeg ønsker å dele mere fra hodet, dagboken og hverdagen min. For det var nemlig slik dette startet. Min personlige historie om livet på godt og vondt, i kombinasjon med reisen min med huset og prosjekter er essensen av Kirsebærhagen. Og jeg føler meg klar for å dele mere av det personlige igjen. Slik jeg gjorde i begynnelsen.

Det siste året har vært det beste og værste i mitt liv. Disse oppdagelsene og tankene vil jeg være mere åpen om fremover. For livet er gøy, men det er faen ikke for pyser!