Disse fem tingene bør du tenke på før du drar på festival!

Skal du på festival i sommer? Da må du lese dette, nummer 5 er bokstavelig talt en lifehack


1) ♥ Lær deg låtene uten å løfte en finger: 

Man har sjelden hørt om ALLE bandene på festivalen, og konserten er strengt talt alltid mer gøy når du kan synge med. Forbered deg ved å lage en spilleliste hvor du går inn på SAMTLIGE artister som skal spille, velg deres fem mest spilte låter på Spotify (eller der du streamer musikk) og la spillelista summe i bakgrunnen hver eneste dag før festivalen. Jeg lover deg at når den “ukjente” artisten kommer på festivalen er du den som bare “denne låta har jeg hørt før” og vennene dine bare “wow, for en verdensvant hipster du er”. Skjønner du hvor jeg vil?

Gjelder Yng-abo. (18-28 år) og streaming av musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music og Google Music. Klikk på bildet for vilkår. 

2) ♥ Spar på batteriet:

Skru av notifications på apper du vet du ikke kommer til å ha bruk for på festivalen, før du drar hjemmefra. Det er strengt talt helt unødvendig å motta mail når du står på hodet i en søledam og Instagram strenger ikke lyse opp skjermen for hver like. Skru av bluetooth, wifi, sett mobilen i strømsparingsmodus og juster ned lyset på skjermen. Tør ikke engang tenke på hvor tragisk det hadde vært å ikke ha strøm til å snappe den gangen veninnen min ble kastet ut av klubben etter festivalen.

3) ♥ Ha navn og nummer som bakgrunn på låst skjerm:

Sjansen er tilstede for at du danser mobilen din ut av lomma eller mister den på vei til neste konsert. De aller fleste mennesker er heldigvis ærlige. Avtal med en av vennene dine at du setter vedkommendes navn og nummer som bakgrunn på din telefon og omvendt. Om noen da skulle finne mobilen din kan de få tak i den du er sammen med for å levere den tilbake.

4) ♥ Kom deg trygt tilbake:

Om du skal hjem til et hotellrom, tilbake til teltet eller ut i skogen for å tisse. Sørg for å være trygg når du er alene! Mennesker er lugubre og du er potensielt beruset. Uansett bør du ta forhåndsregler. Sett på “delt plassering” på mobilen din, dette er en tjeneste som finnes blant annet på Messenger og du velger et tidsintervall og hvilke venner som kan se din plassering. Skulle noe skje deg kan vennene dine finne deg og følge med på hvor du er. Jeg ville satt tidsintervallet til HELE festivalperioden, så slipper du å tenke mere på dette. Slik setter du opp delt plassering i messenger.

5) ♥ Ta vare på minnene:

Åh, det hørtes klisjé ut. Men helt oppriktig, bildene fra en minnerik uke med klamme converse og allsang er umistelige. Så skulle uhellet ditt først være ute og mobilen blir borte – sørg for å være koblet til skyen. Da sitter du igjen med bildene og alle de teite snapsene du lagret underveis. Synes du det høres litt slitsom og tidskrevende (les: skummelt) ut å sette opp en bruker i en skytjeneste? Flaks jeg nettopp har testet denne skytjenesten og viser deg over video hvordan du setter opp Min Sky på bare 2 minutter. Du kommer hvertfall ikke til å angre if shit hits the fan.

Utenom dette vil jeg anbefaler deg å spise haugevis av mat – det meste du kommer over, drikke litt van i ny og ne. Og sist men ikke minst – ha det gøy! Sove kan du tross alt gjøre når du er død.

 

Video: kirsebærhagen tester Min Sky!

Er du også én av de som blir STRESSA av å lagre ting i “skyen”?


Isåfall er du ikke alene! Når det kommer til teknologi har jeg veldig liten tålmodighet i forhold til praktiske løsninger. Som for eksempel en skytjeneste. Praktiske løsninger er stengt talt ikke morsomme, det bør være enkelt å forstå og enkelt å ta i bruk. Derfor har jeg valgt å teste Min Sky, en skytjeneste-app fra Telenor som skryter av å være veldig enkel å forstå, trygg og lett å bruke.

Fem steg til å sette opp skyen på 2 minutter!

Én ting er at mobilen blir full, men tenk om den ikke kommer seg hjem igjen, og så er alle bildene mine borte? Jeg har sjekket ut SKYEN! ☁️ Les innlegget her: https://wp.me/p8A7fT-UX 🤳🏻 I kommersielt samarbeid med Telenor Norge 🖤

Posted by Kirsebærhagen on Tuesday, June 27, 2017

Denne filmen har jeg laget med mobilen min. Jeg bruker den som kamera og den blir fort full. Likevel har jeg kviet meg for å bruke skytjeneste. Hvorfor? To ting. Liker å ha kontroll på bilene mine, litt “pensjonist-nervøs” for å ha de svirrende i en slags “sky” ute i verdensrommet.

Og den andre grunnen er at jeg ikke orker tanken på et slags prosjekt med glemte passord og skjulte valg, hvor jeg ender opp frustrert over å ha kastet bort tiden min på noe upraktisk og ender med å slenge mobilen i veggen og spise en halv ostekake istedenfor.

Men det tok strengt talt bare noen minutter å sette opp. Så om du kom hit med samme “men” som meg, kanskje jeg kan drepe de for deg? Fem steg til å sette opp skyen på bare noen minutter:

  1. Last ned appen “Min Sky” og lag deg en bruker – det gikk veldig raskt
  2. Velg om filene dine skal lastes opp via wifi, mobilnett eller begge deler (jeg valgte begge!)
  3. Drikk kaffe mens filene lastes over. Deretter kan du velge å slette de lokalt
  4. Appen blir liggende som en slags bildemappe uten å ta plass
  5. Logg inn på min-sky.no fra laptopen og hent ut bilder og video tatt med mobilen

Filene ligger altså bare på appen på mobilen eller der du velger å logge inn for å laste de ned, du kan velge å lage album du deler med venner eller sortere bilende i mapper for ro, orden og zen i sjela.

Les også: slik redigerer Marie bildene sine til Instagram

Også er det ubegrenset lagringsplass (sålenge man har Telenor, da). Og én ting er jo at mobilen blir full, men tenk om den blir så dritings at den ikke kommer seg hjem igjen, og så er alle bildene mine borte? Ja, skyen er kanskje ikke så dum. Og denne var overraskende lett å bruke – få ut fingern så er feriebildene trygge. På fem minutter har jeg en egen bruker, bildene laster over og jeg forstår alt inne i appen.

Noen spørsmål om appen eller ønsker til hva jeg skal teste neste gang? Kjør på!

Hele livet har jeg vært en snill, trofast jente

Foto: Øystein Westlie 

 

Har det betalt seg for meg? Ja, i klamydia.


 

3 serier som hjelper deg å komme over SKAM-savnet!

Alt var love, men nå er alt trist.


Jeg innrømmer det. Det er trist som faen at siste episode av Skam er konsumert. Nå ligger jeg i senga med blues og skulle ønske noen kom med sjokoladecrossianter på senga. Skam og sukkerholdig frokost har vært min guilty-weekend-pleasure! Helgefrokosten skal liksom tilbringes med Nora, Sana og Vilde. Men her ligger jeg knein og aleine. Hva nå?

Selvom det føles som om enden er nær finnes det heldigvis andre serier som kan hjelpe med å komme over SKAM-savnet. Her er 3 av mine favoritter. Om du ikke har sett de anbefales det å tune inn i streaming mode NÅ!

BOYS 

Boys er en svensk feelgood serie om to gutter og all the struggles in life. Den er ærlig, rar og setter fokus på at gutta også har issues – akkurat som hundre serier har vist at vi jenter har. Elsket denne serien. Med fokus på vennskapet mellom gutter, at jenter kan være fuckgirls og at det ikke trenger å være feminint å ønske å bli dominert. Se den på NRK.

JANE THE VIRGIN

Jeg startet å se denne serien fordi jeg trengte å se noen hjernedødt, men endte opp med å sitte alene og LE MEG IHJEL. En av de beste tingene er at det er hinsides mange episoder tilgjengelig. Likte du Ugly Betty? Dette er en litt mere virkelighetsnær variant, men samme kaliber. Spoiler alert: Jane skal til gynekologen for å ta celleprøve, men blir inseminert med sperm. Du vil bli hekta. Se den på HBO.

GIRLS

Ånei, nå ser det ut som jeg foreslår “Girls” fordi jeg allerede har foreslått “Boys”. Men nei – denne serien er med på listen fordi den er livsviktig å se. Dette er “Sex and the city” uten gloss, shine og couture. Jeg elsker hvordan den er rå, upolert og føles ekte. Ikke engang sexscenene er pyntet på, og i tillegg til å underholde meg får karakterene meg til å føle meg forholdsvis normal. Se den på HBO.

To: all the independent women!

Sporty jenter gjør ting sjæl.


Og selvfølgelig skal vi få skryte av oss selv på sosiale medier! Sommeren har kommet og jeg er på vei ut av komaen min. Eeendelig. Jeg er fornøyd med å ha tatt årets første løpetur i skogen og begynt å beise den siste runden på huset jeg ikke rakk i fjor. Med throwback pophits av Destinys Child på øret, malekosten i handa og sola i ryggen.

Her om dagen delte jeg litt snaps fra stigen (følte jeg var imponerende høyt oppe – det måtte jo dokumenteres!). Mens jeg sto der oppe tenkte jeg «åh dette hadde vært et typisk kløne-øyeblikk». Meg, scrollende på snapfilter, mobilen som glipper ut av hendene og faller hele veien ned og treffer en stein. KNAS.

Lærdommen? Om du tror jeg skal si «sett mobilens sikkerhet før selfies» er vi ikke heeeelt på bølgelengde – det blir ikke mindre snaps herfra, altså. Derimot var det så digg å vite at om dette hadde skjedd, hadde det likevel ikke vært helt krise. Hvorfor? Fordi jeg har Yng-abonnement med SWAP-avtale. Da er mobilen min dekket mot det meste.

Mine 3 gode tips til deg!

♥ Husk å lagre bilder og kontakter i skyen. Med Yng-abbonement har du ubegrenset lagring av mobilbildene.

♥  Har du Yng får du SWAP Plussforsikring inkludert når du kjøper ny mobil med SWAP.

♥  Avhengig av musikk? Med Yng har du Music Freedom, som betyr at du kan streame musikk uten at du bruker av dataen din. (se vilkår og les mer her)

Kos deg utendørs.. Sees på snap @kirsebaerhagen

Kirsebærhagen by night

Snakk om å være byjente på landet!


Jeg kommer hjem sent om kvelden, stopper foran porten og tenker “det lukter grønn te her”. Så kommer jeg på at te er laget av planter. Planter kommer fra skogen. Og nå har jeg en helt egen liten skog voksende rundt huset mitt. En hemmelig lage som lukter sjasmin, gress og syrin!

Har jeg vært for lenge i sentrum når jeg tror at skogen lukter te, og ikke omvendt?

Istedenfor å låse meg inn hoveddøren og gå rett til sengs som jeg burde, går jeg ut på terrassen og ser utover.. Trekker noen dype pust inn og tenker på hvordan livet fort kan snu og hvor fantastisk det er. Jeg får en wake-up call iblant når jeg stopper opp og ser rundt meg. Bor jeg her nå? Sprøtt.

Selvom det er midt på natten blir det ikke skikkelig mørkt nå. Sola kommer opp like fort som den gikk ned, bålpannen og det uferdige utekjøkkenet er ganske koselig i rosa skumring. Det er langt over midnatt men umulig å sove når sommernatten er så fin.

Jeg har hatt masse fokus på utendørs belysning i år og en av de fineste kjøpene mine er disse fargerike lyktene. Akkurat nå har jeg ikke lys i dem – det er jo lyst uansett. Men de er fine likevel!

Da jeg kjøpte Kirsebærhagen var det ikke engang mulig å se at denne alléen fantes, espaljeene hadde falt ned og stien grodd igjen. Men etter å ha gravd litt og klippet noen busker kunne den skimtes. Mammaen min har gitt den liv igjen. Og nå er den det fineste i hele hagen. Spesielt i rosa nattelys!

På tide å si god natt, selvom Kirsebærhagen by night føles magisk.

Video: slik lager du en kul kunstvegg

Av brukte rammer, rester og gjenbruk ♥


Jeg liker ikke tomme vegger og når jeg først bestemmer meg for å lage noe skal det helst skje NÅ. Gjerne med noe jeg har hjemme eller enkelt får tak i, det skal ikke ta for lang tid og ikke være for avansert. I trappa mi har jeg laget en AWESOME bildevegg på budsjett.

Kirsebærhagen: lag en kul kunstvegg!

Vil du lage en awesome bildevegg for en slikk og ingenting? 🍓✂️😻 For en stund siden gjorde jeg et kreativt (kommersielt) samarbeid med FINN.no jeg synes ble så kult! Se mer: https://wp.me/p8A7fT-UALegg igjen en kommentar om du synes slike DIY videoer er gøy, så lover jeg å dele fler ❤️

Posted by Kirsebærhagen on Wednesday, June 21, 2017

Rammene fant jeg i boden og på Finn. Ingen av dem kostet mere enn en krølla femtilapp og jeg brukte rammer både i plast, tre og metall. Ingen av rammene matcher hverandre, derfor bruker jeg samme farge på alle – for å skape en tilhørighet i mismatchen.

Om rammene føles for glatte til at malingen skal sitte er mitt triks å vaske over de med litt sterkt salmiakkvann, dette funker på møbler og alt mulig. Salmiakken matter ned, bare husk å vente til det er helt tørt før du maler.

Jeg brukte rester av gulvmaling i fargen Fusion. Hvordan kan jeg beskrive fargen? Rolig trope! Og en perfekt miks mellom blå og grønn.  For å mikse det opp bruker jeg gull. Spray for å lage fade mellom fargene eller spray litt i lokket og mal på rammene med mønster.

Bruk det du har hjemme! – det er også veldig enkelt å bare spraylakkere rammer du nner brukt! Det hører med å få maling på henda! Det går bort med terpentin..

 Kunst trenger ikke være dyrt! Jeg har et par ne co eetable books liggende til pynt i vinduskarmen og brukte motiver fra dem, det er jo så mye nt fra Tim Walker som fortjener å se dagens lys mye oftere! Har du ikke noen slik bok liggende så klipp ut noe fra et nt magasin davel?

..In the making!

Veldig gøy å lage do-it-yourself på video, liker du slike videoer? isåfall lover jeg å dele fere i fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med hvordan veggen min ble, synes den ble levende med en miks av fashionfoto, gamle bilder fra engangskamera og glansbilder. Kirsebærpower!

 

Feber, filming og Finn.no

Fun day at work!


Det har vært litt stille fra meg de siste dagene. Jeg dro nemlig rett fra Aarhus til Geilo og deltok på Shape Up Weekend, som var fantastisk gøy helt frem til lørdag kveld. Da begynte jeg nemlig å få feber, hodepine og har ligget som et slakt frem til igår morges.

Heldigvis hentet jeg meg inn før gårsdagen for da kom noen jeg GLEDET meg til å få på besøk, nemlig Finn!

Hele dagen ble brukt på å filme mine do-it-yourself prosjekter i hagen og jeg gleder meg til å vise det frem senere. Her er noen sneakpeeks fra dagen sålenge!

Siste stopp på reisen!

I´m on a bike. I´m on a bike.

Everybody look at me, cause I´m riding on a bike!


Du har ikke vært skikkelig dansk før du har syklet byen rundt! Aarhus er ganske intimt selvom det er veldig mye å utforske, så akkurat den delen er ikke noe problem. I den evige jakten på inspirasjon var vi innom mange kule steder, men étt skilte seg spesielt ut. St. Pauls Apothek ♥

Cocktailbar med mat, tydeligvis ett av de aller mest populære stedene her i Aarhus. Og interiøret? *ching ching chng* mega inspirerende! Dette var tidligere byens apotek, hvor ingredienser ble dyrket og laget på et marked i bakgården og medisin produsert i et laboratorie som nå er en salong for lukket selskap. Deler mere fra dette siden, kommer blant annet til å dele en guide jeg har skrevet for magasinet DeNye  – senere.

Nå er jeg snart på siste stopp på denne reisen. Geilo og Shape Up Weekend! For nå trenger å Shape Up, bigtime..

Aarhus’ beste kaffe og 5 tips til cafékontoret

Akkurat nå sitter jeg på antagelig Aarhus’ kuleste coffeshop!


Det begynte plutselig å regne og da var det bare å komme seg inn. Litt av poenget med denne get-awayen til Danmark er å få litt påfyll, ny energi og jobbe fra et nytt sted. Det gir meg inspirasjon og jeg jobber ofte fra café.

Uansett hvor jeg er kobler jeg bare macen min opp til mobilen og bruker den som wifi-hotspot med delt internett/trådløs sone. Det funker like bra her i Danmark som hjemme og jeg faller aldri ut av nettet mens jeg jobber. Har selvfølgelig Telenor Yng, sånn at ikke det koster noe ekstra uansett hvor i EU jeg er. Kan ikke bekymre meg for sånt.

Ain’t nobody got time for that!

Når jeg er i nye byer eller andre land synes jeg det er kult å hunte ned stedene de lokale digger. Dette stedet heter “great coffée” og er skikkelig nerd på kaffe. Har du noensinne smakt cold brew?  Jeg drikker både kald (den i vinglass) og varm kaffe idag, cold brewen er brygget på fersken og snøvann fra Grønland og er helt amazing. Har skikkelig sansen for dette stedet og interiøret, det ligger i en gammel sjokoladefabrikk i latinerkvarteret her i Aarhus.

Mine fem tips til cafékontoret:

Ha med propper! Summingen av mennesker i bakgrunnen hjelper ofte å fokusere, men det er alltid lurt å ha med ørepropper i tilfelle behovet for å blokke verden ute og streame egen musikk dukker opp.

Ikke lag vaner! Det er lett å sette seg på den samme kjedelige kaffesjappa fordi man vet passordet til nettet der, dropp det! Bruk mobilen som hotspot, vær uavhengig og sitt nye steder hele tiden.

♥ Dropp kjedene! Det er så mange små unike steder man kan utforske istedenfor de store kaffekjedene, for det første er det kult å backe de lokale, små. Dessuten er det ofte mere inspirerende atmosfære og unikt interiør.

Se opp! Står du fast uten gode idéer eller har skrivesperre? Se opp fra skjermen en stund og kikk på andre folk som sitter rundt! Mennesker er rare, men det går vi glipp av om vi ikke tar en pause. Weirdness makes inspiration.

Kjøp kaffe! For guds skyld, du er ikke hjemme. Ingen liker en snylter – du trenger ikke splurge men legg igjen litt for lånet av sitteplassen. Dessuten er kaffen bedre på café enn hjemme!

Smask fra meg og kaffebarten