Slik lager du kule ikoner til appene på mobilen

Jeg har pimpa homescreenen min ♥

Jeg bruker mange timer foran skjermen hver dag, 4 timer og 40 minutter i gjennomsnitt for å være eksakt. Er det ikke da motiverende å pimpe skjermen litt? Idag kom jeg over appen som heter CocoPPa i appstore, som har masse funky bakgrunner og custom ikoner jeg kan koble til appene mine opp mot! Litt fjasete og ganske kult.

Etter å ha testet litt endte jeg opp med denne popcorn-bakgrunnen og et utvalg av ikoner til de appene jeg har lyst å ha på førstesiden. Litt info som er greit å vite før du setter igang med å pimpe telefonen din:

  • du blir presentert for en bakgrunn med tilhørende ikoner, men du kan laste de ned hver for seg slik at du eksempelvis bare bruker bakrgunnen.
  • når du har funnet ikoner du liker trenger du ikke bruke alle fra samme “sett” med mindre du har lyst, jeg har koblet snapchat til et ikon fra ett sett, og facebook til et ikon fra et annet osv.
  • det er greit å merke seg at ikonene bare er snarveier til appene dine, så appene dine må fortsatt ligge synlige på telefonen (jeg har mine på side nummer to) så vil custom ikonet bare linke deg til appen.
  • dessverre klarer ikke custom ikonene å linke til alle slags apper, jeg ville for eksempel gjerne ha RuterBillett liggende med custom ikon på forsiden min men det funket ikke, heller ikke Tidal kunne linkes til (dette kommer sikkert), du kan heller ikke linke til funksjoner som ligger fast på iPhone.
  • jeg har ikke oppdaget noen form for bugs eller virus av appen, men kan heller ikke gå klar for at den er trygg annet enn egen erfaring – last ned og lek på eget ansvar.

Jeg har beholdt min “gamle homescreen” på side nummer to og laget side nummer en slik du ser på bildet, når jeg er lei av å ha custom ikoner som snarveier bare sletter jeg de. Men husk å IKKE slette de originale app-ikonene selvom du lager søte, fine, vakre snarveier!

Var ikke dette gøy? Happy playtime!

Hva om vi er litt ærligere?

Idag vil jeg snakke litt om gyldig fravær!


Uansett om du er trebarnsmamma, alenepappa, ungdom, gammel eller som meg – ung og har kun meg selv å ta vare på tror jeg du har opplevd å være sliten eller mentalt utmattet, at det føles umulig å delta på den aktiviteten, gå på den festen, holde den presentasjonen eller ta den veninne-kaffen. Har du følt det slik – eller tar jeg feil?

For min del er det lite som er mere ubehagelig enn å forstå at “dette går bare ikke, jeg kommer ikke til å orke det“. Noen ganger kan det være noe jeg har sagt ja til litt fordi jeg føler at jeg eller rettere fordi jeg burde, mens andre ganger kan det være noe jeg faktisk har skikkelig, innmari og veldig lyst til. Det siste er det værste, for jeg vil jo hvertfall IKKE virke som en unnasluntrer og SLITEN er jo ikke gyldig fravær. Eller?

 

 

Jeg hadde det slik i helgen da jeg skulle i en bursdag jeg hadde GLEDET meg til. Og jeg vet at de fleste ser meg som Christina – hun som alltid har masse energi. Og det er helt riktig! Men til og med jeg kan gå tom. Jeg går faktisk regelmessig tom. Uten noen spesielt god grunn. Jeg hvilte hele dagen, jeg var hjemme og tok det rolig kvelden før. Jeg har ingen god unnskyldning for å være brutalt utmattet – men det forandrer ikke det faktum at jeg faktisk var brutalt utmattet!

For det er jo så mye enklere om man kan si “Jeg er blitt forkjølet!” eller “Jeg har visst blitt matforgiftet!“. Det er totalt godkjente fraværsgrunner som alle har forståelse for uansett om du skal på jobb eller på fest. Og når du tenker deg om – har du kanskje skrytt på deg en omgangssyke eller forkjølelse som egentlig ikke var der noengang?

I think yess.

 

De fleste av oss har lagt på litt en eller annen gang når vi bare ikke har fått det til. Eller bare ikke har orket eller klart det, akkurat den dagen. Fordi kroppen sa stopp, eller hodet sa stopp, eller begge deler sa SOS – legg deg i senga, spis deg inn i matkoma og SOV istedenfor. Du er redd for at grunnen din ikke er god nok. Eller redd for at du er lat? Det var iallfall jeg redd for. Så min instinktive tanke var: herregud – hva skal jeg si??

Men sannheten var jo at jeg hadde LYST men maktet ikke, og er egentlig da en forkjølelse mere gyldig fraværsgrunnlag? Så jeg sendte en sms og sa det akkurat slik det var med en god klump i magen:

Hei, jeg har en skikkelig utslitt, drittdag og uansett hvor mye jeg vil så klarer jeg ikke å komme idag – sitter i kjolen med en tåre fordi jeg så innmari gjerne ville. Håper jeg kan gjøre opp for det en annen dag og nyt kvelden! C

 

Etter få minutter fikk jeg svar tilbake, med en gang jeg åpnet meldingen forsvant klumpen i magen og vekten på skuldrene. Ikke bare møtte jeg “god bedring” men også en personlig melding om at hun også kjente seg igjen i slike dager og hvor tunge de kunne være, ingen sure miner og ingen vonde ord. Selvsagt kunne vi ta det igjen siden.

Hva om vi alle er litt ærligere? Det skulle ikke være nødvendig å ljuge på seg hodepine eller omgangssyke om kroppen gir deg et signal på at det er på tide å gire ned ett hakk. Jeg vet hvertfall at jeg har det sånn iblant, og kanskje jeg hadde vært mere komfortabel med å innrømme det om noen flere kunne innrømme at de også har det sånn noen ganger.

Do it yourself or die trying!

Sponsorinnhold Finn.no


 

Puh – igår tok jeg en skikkelig pust i bakken. La meg på senga med en stor porsjon makaroni med pølse, litt blåmuggost, kaldt vann og en vitamin well i umiddelbar nærhet. Skrudde av telefonen og så ikke mindre enn fem episoder av Divorce (den nye serien på HBO vet du, med Sarah Jessica Parker), før jeg reiste til drømmeland rett etter klokka 21 og sov i hele 10 timer! Litt slått ut av forkjølelsen som ikke ville slippe taket, men nå har jeg forhåpentligvis sovet den ut.

Jeg har hatt noen helt fantastisk morsomme dager og dere som følger med på snap (fraasis) har sett litt av det. Jeg har nemlig noen helt awesome DIY-prosjekter på gang som jeg har filmet og vil vise frem de neste månedene. Alt er selvsagt laget av ting du kan finne hjemme/få tak i brukt og på budsjett!

Blant annet har jeg blåst liv i den gamle globusen de fleste av oss hadde i stua på 90-tallet (neida – ikke bare som hatt!) og transformert en gammel kommode til et ellevilt baderomsmøbel! Synes det er kjempegøy når jeg kan lage noe nytt av noe som har vært noe annet. Da får med en gang hjemmet mere sjel og du har en tilhørighet og historie rundt tingene dine. For ikke å nevne at gjenbruk er helt konge, både for miljøet og planeten. De ferdige prosjektene og «oppskriftene» kommer. Gleder meg sånn til å vise de frem!

Happy friday til deg. Gjør noe digg for deg selv idag da!