Bursdag i Kirsebærhagen

Hurra for meg som fylte mitt år ?


Plutselig var dagen her for å tre ut av den fengende alderen tjue-sexy og begi meg ut på mitt tjue-syvende år, en alder uten morsomt ordspill. Jeg planla å skrive litt om dette før helgen men jeg har blitt søøøørpe forskjølet, så alt går i litt sakte film i Kirsebærhagen om dagen.

Siden jeg ikke var helt i hundre la jeg den perfekte planen for min bursdag; kake til frokost, shopping og lunsj med mamma, middag med farmor og familien – før jeg avsluttet kvelden med å begynne på den nyeste boka til Kepler i vinduskarmen, med smågodt i skåla og Sigur Rós i bakgrunnen. Og slik ble det.

Skal innrømme at den nye rosa fuskepelsen var Paris løftet formen et par hakk, den er umulig å ikke føle seg fabelaktig i og jeg hadde en nydelig dag med påspandert lunsj og fine nye vinglass i bursdagsgave.

Kvelden etter inviterte jeg de vennene som har vært aller nærmest for meg de siste månedene på en deilig middag med sashimi, kyllingsalat og mojitos her i Kirsebærhagen. Skulle gjerne invitert en hel haug men akkurat så hektisk det har vært de siste ukene, og akkurat så sliten jeg har vært i min kropp og min sjel – så var det helt riktig med et lite knippe og ikke en kjempestor feiring.

Skulle så innmari gjerne vist deg både borddekning og oppskrift på salaten – men den energien jeg hadde brukte jeg på helt andre ting enn å ta gode bilder, så det skal jeg notere meg at du har tilgode. For salaten ble så usannsynlig digg. Men det jeg derimot kommer til å vise frem asap – er de nydelige og gjennomtenkte gavene jeg fikk til Kirsebærhagen, som nøye skal få sine respektive plasser når roen har senket seg.

Nå ligger jeg fortsatt i sengen, klar for å stå opp og lage meg en SPICY smoothie som skal få renske opp litt i det systemet her. Kremt, host, hark. Happy sunday!

Med et smil og en sang

Noen dager bekymrer jeg meg. Tenk om all denne tiden har gått og jeg egentlig ikke har kommet videre, ikke har håndtert de store omveltningene i livet mitt slik jeg burde ha gjort – fordi jeg lager hver dag til en drømmeverden.

Og mens jeg sitter der i mine tanker og tårer ser jeg ut på havet og kirsebærhagen. Og jammen. Der, rett foran meg står det tre rådyr å spiser litt på det frosne epletreet mitt. Så fredelige og vakre. Naturen helt innpå meg.

Så tenker jeg; hva bekymrer jeg meg for. Noen dager er jeg trist, noen dager er jeg euforisk, mesteparten av dagene er jeg glad men idag. Idag er jeg Snøhvit, og jeg trenger ikke forholde meg til at det kanskje finnes en virkelig verden, for dette er min virkelighet og den er aldeles nydelig.

Video: 5 tips til hjemmekontoret

God morgen! ♥


En av de tingene jeg har vært mest happy for å ordne i Kirsebærhagen i det siste er denne lille sonen med skrivepult og godt dagslys midt i ansiktet – også kjent som hjemmekontoret.

Jeg har gledet meg til å ha et rolig sted å sitte å skrive, jobbe & filosofere. I god Kirsebærstil er selvsagt denne lille fredfulle oasen plassert midt iblant verktøy og materialer – ser du godt etter i denne videosnutten finner du både gardintrappa og sparkelpistolen. Sånn er det å bo i det som er halvveis en byggeplass.

Kirsebærhagens lille hjemmekontor

En av de tingene jeg har vært mest happy for å ordne i Kirsebærhagen i det siste er denne skrivepulten – også kjent som hjemmekontoret (trykk på HD). Et rolig sted å sitte å skrive, jobbe & filosofere. I god Kirsebærstil er selvsagt denne lille fredfulle oasen plassert midt iblant verktøy og materialer – ser du godt etter finner du både gardintrappa og sparkelpistol 😉 les hele innlegget her: http://kirsebærhagen.no/video-5-tips-til-hjemmekontoret

Posted by Kirsebærhagen on Friday, February 10, 2017

5 tips til hjemmekontoret:

♦ Plassering: det er lett å plassere møbler de ser finest ut i rommet, men som oftest og spesielt for hjemmekontoret er bruk viktigere enn utseende. Jeg holdt på å plassere min skrivepult inntil en vegg, men ombestemte meg og plasserte den mot vinduet – slik at jeg får dagslys i ansiktet og slipper å stirre i veggen når jeg tenker.

♦ Ladestasjon: når man er “in the zone” i et eller annet prosjekt (eller midt i en stalker-mission for den saks skyld) er det sinnsykt kjedelig å begynne husransakelse for å finne lader. Det er faktisk verdt å investere i et ekstra ladesett som kan stripses fast til hjemmekontoret. Da kan du feste det langs veggen, stripse de til bordbenet og la ledningene komme opp på baksiden av pulten, “usynlig” er det samme som pent. Og du slipper lete.

♦ Kontorkoppen (thermo!): wow, iløpet av en dag kan jeg alene ha produsert like mye oppvask som en familie på tre gjør på en hel uke – nitten kaffekopper og fjorten glass. Really Fraas? På videoen drikker jeg av en vanlig kaffekopp, men nå har jeg faktisk investert i et sånt litt fint take-away-thermo-krus som skal stå FAST på pulten. Når jeg vasker den opp setter jeg den tilbake på pulten. Når jeg henter mere kaffe skal det ikke være noen tvil om hvilket krus. Og det beste? Bruker du thermo-krus hjemme slipper du jo å bytte til ny varm kaffe HELE tiden.

♦ Boks til stygge ting: nå bekymrer du deg kanskje for at jeg egentlig er tom for tips, for dette var jo et kjedelig tips. Men nei – jeg er dønn seriøs. Jeg vil at hjemmekontoret mitt skal være både ryddig og fint, man blir inspirert av sånt. Likevel kjøpe jeg et skrivebord uten skuff, så jeg har en søt kremfarget boks hvor jeg putter alle de stygge tingene jeg trenger i min umiddelbare nærhet; nettbankbrikke, ekstern harddisk, antibac, tape, batterier, minnekortleser, usb penn.

♥ Noe grønt: jeg satt et pengetre på pulten min og etter det tjente jeg mere penger. Penger vokser på trær. True story. Men fra

spøk
alvor til alvor; ei litta grønn plante og kanskje et telys gjør noe med humøret. Det skaper friskere luft og ikke minst gjør det arbeidsplassen din litt mere levende når nettene blir lange og kulda setter inn.

..Ellers må jeg nevne at jeg er veldig happy med kortene jeg har dekoret med, de er fra papirkort.no! Og henger fra på hyssing med gamle klesklyper, noen er også tapet til vinduet i en kollasj.

Jeg er ikke helt ferdig ennå men fornøyd så langt, kanskje du har noen flere tips til meg?

 

Finnes det navnløse følelser, som vi bare beskriver som en kombinasjon av andre?

Kaffe og tanker fra sengekanten ?


Verden har satt ord på det følelsesspekteret vi skal forholde oss til. Lykke, sorg. Glede, frykt. Dette er følelser vi kjenner oss igjen i og er vant til å snakke om. Føler vi noe annet, hekter vi følelsen på en av disse allerede kjente og navngitte følelsene, eller forsøker å beskrive følelsen som en miks av flere kjente følelser. På en måte tror jeg vi undertrykker eventuelle følelser som ikke passer innunder de eksisterende paraplyene, ingen av oss er åpne for at det finnes noe mer.

Men jeg har flere følelser som ikke kan beskrives med disse ordene, som ikke er en miks av det ene og det andre.

Egne følelser, verdig sine egne navn. Likeverdig frykt. Likeverdig glede. Hvordan beskrev noen glede før ordet “glede” var definert? Har du noensinne kjent på en følelse som ikke har fått sitt eget navn?

Det finnes så mye mere. Og om flere har det slik kan vi danne en komité. Hvor vi møtes en gang i måneden, spiser muffins og drikker hundre kanner med kaffe mens vi lager navn til disse hittil ubeskrivelige, navnløse følelsene.