Visste du at Askepott og prinsen ble kjærester på ordentlig?

..Og at fortellerstemmen er Kongen i Reisen til Julestjernen? 


Det er julaften og  jeg gjør antagelig det samme som resten av dere – sitter med bena godt oppe i sofaen og ser på legendariske Tre Nøtter til Askepott på NRK. Vi begynner å diskutere fortellerstemmen og vipps har jeg lest meg opp og funnet ut både det ene og det andre om hele Norges julaften-tradisjoner på TV!

//foto fra filmen Tre nøtter til Askepott

For det første, visste du at fortellerstemmen i Askepott er KONGEN i Reisen til Julestjernen? Bak “Askepott, Aaaaskepott” står faktisk denne mannen, Knut Risan, som de fleste av oss ser rett etter Tre Nøtter til AskepottReisen til Julestjernen! Han er pappaen Gulltopp! Vet dere hva det betyr? At Knut Risan EIER hele den Norske Tv-tradisjonen. Heia han ass. For en legende.

//foto fra filmen Reisen til julestjernen

For det andre, visste du at Askepott og prinsen ble kjæresten på ordentlig etter at de spilte inn filmen? Det er helt sant. Desverre ble det slutt, men det er jo ikke poenget. Poenget er at det er sinnsykt romantisk og gøy å se på Askepott og vite at de antagelig forelsket seg mens de spilte inn filmen. På en måte er de datidens Brangelina, men det tok jo slutt det også – så la oss konkludere med at det var en dårlig referanse.

//foto fra filmen Tre nøtter til Askepott

For det tredje! Askepott heter Libuše Šafránková i virkeligheten, i år er hun 63 år og ligner seg selv veldig. Prinsen heter Pavel Trávnicek, men han gidder jeg ikke legge ved bilde av siden han ikke vist seg i tights siden Tre nøtter til Askepott! Har du sett makan til skjønn dame?

//foto Listal.com

Og det var Kirsebærhagens oppdagelser for idag – nyt juledagene! ♥

Lys og mørke

Utdrag fra min private dagbok ♥


Kanskje du ga meg så mye lys at jeg mistet mitt mørke. Og ved å miste det lille av mørke jeg har, mistet jeg min dybde. Som gjorde meg svevende rundt på overflaten, uten kontakt med røttene som bare finnes under jorden. Og det er der min kreativitet og mitt tankespinn kommer fra. Høye bakketopper, lave bergdaler. Tidlige morgener med rødvin og soloppgang. Sene nattetimer med kaffe svartere enn himmelen og prosjekter andre ikke ville tørre å begynne på. Så ved å være for god mot meg drepte du meg. Du drepte meg med godhet, positivitet og en «perfekt» hverdag.

Og det er derfor jeg ikke kan være sint på deg. For det du gav meg er det alle andre vil ha. Hva jeg vil ha vet jeg ikke ennå.

Julegavetips med skjult agenda

Ok, la meg være ærlig – dette er ikke en sak om diverse gode “julegavetips”. Dette er min personlige ønskeliste som jeg pakker inn som en sak om “julegavetips” for å virke mindre frempå.

Og for deg som ikke gidder å lese alt: jeg ønsker meg først og fremst ro og fred, synes også det er veldig hyggelig med hjemmelagde pepperkaker eller en flaske rødvin. Pepperkakene ønsker jeg meg fordi Kirsebærhagen ikke har komfyr ennå så jeg kan ikke bake mine egne – og har derfor ikke spist hjemmelagde pepperkaker i år. Og rødvin? Vel, jeg ønsker meg rødvin fordi jeg lever det bohemske liv (..noen ville sagt alkoholiker men det høres jo negativt ladd ut?).

Ønskeliste og julegavetips 


Lys i mørket

 

♦ RAINBOW bestikk fra Lagerhaus – jeg hylte når jeg så det. Tenk at det finnes? Ett sett koster 399,- (16 deler, 4 av hver) så om du vil ha 8 av hver bør du ha to sett. ♦ Synes denne sekken er så kul, hele er refleks! Den kunne jeg gjerne hatt på vei til og fra Kirsebærhagen, for her er det bekmørkt. Den koster 500,- og er fra Weekday.  ♦ Kubbelys, telys og duftlys er forbruksvare og aldri feil! Jeg hadde blitt glad for en pakke telys fra IKEA, et stort kubbelys fra Nille eller et finere duftlys slik som dette fra Indiska ♦ Et hjem får aldri nok levende lys spør du meg, og til Kirsebærhagen ønsker jeg meg en STOR rustikk/indisk inspirert lykt, den bør være så stor at den kan stå på gulvet forann peisen med et stort kubbelys og være en monument for seg selv. Synes denne (Også Indiska, ca 500,-) er såååå fin!


Jeg har allerede HBO og Netflix

..Og en sofa, og en bolle med chips. Derfor kunne jeg tenke meg en slik one piece pysj å ha på meg mens jeg sluker to sesonger av en serie på en dag. Som er grunnen til at andre juledag er HELLIG! ♦ Den ene er fra Lindex og den andre fra Bikbok, men det finnes jo slike overalt!


Julepynt og elefanter

♦ Synes det er så fint å få én og én julepynt jeg! Ønsker at jueltreet skal bære preg av minner og personlighet. Så jeg vil heller ha én eller to – som jeg vet at du valgte med omhu. Denne kula er fra Kremmerhuset og koster bare 39,- ♦ Jeg så først en variant av denne lysholderen med forstørrelsesglass på Milla Boutique men kom over en rimeligere variant på Indiska som er minst like fin. Love it! ♦ Elefanter er alltid fint, har en superfin tekanne fra Indiska som jeg er helt forelsket i og som de fortsatt har i butikk. Denne pyramiden er også nydelig. Hadde ikke blitt misfornøyd med en eller annen Indisk elefant til mitt nye hjem (Indiska, seff..) ♦


Heia Kremmerhuset!

♦ Om noen jeg var glad i hadde gitt meg en Buddhafigur hadde jeg vært overbevist om at den ville betydd lykke, synes denne fra Kremmehuset har så fine detaljer og jeg liker at den er så stor! Synes den definitivt er verdt 399,- ♦ Mitt kommende kjøkken kommer til å bære preg av mye messing, men siden jeg er en gull-junkie blir det nok en god miks! Digger denne knaggrekken (også fra Kremmerhuset) i messing med gullknagg. VIL HA! ♦ Okei WOW, denne indianerdekorasjonen er håndlaget og så utrolig vakker. Jeg vil ha den hengende på speilet inne på soverommet mitt ♦


Du vet du har blitt gammel når du ønsker deg et lite teppe til å ha på veggen!

..Men nå er det faktisk slik at jeg ønsker meg en slik veggdekorasjon, og elsker alle disse i makramé fra Kremmerhuset. Er du litt fingernem kanskje du hekler eller på et eller annet vis mekker en sjøl? isåfall er du min helt, og jeg kan invitere deg på kaffe og “noe attåt” mens vi ser på den fine veggdekorasjonen ♦ noe jeg også ville gjort om du kjøpte en til meg selvsagt.


Og ellers? Vel, jeg er IKKE fan av å gi gaver bare for å gi gaver. Jeg mener at man aldri MÅ gi julegaver. Kanskje en oppmerksomhet eller et kort, men ikke den holdningen at “jeg må finne noe til ham/henne til den summen”. Det viktigste med julen er å kose seg og det er en klisjé vi burde ta mere på kornet fordi veldig mange pålegger seg selv forventninger i store og det vide når det kommer til innkjøp og stress.

Ta deg tid til å puste og nyte, det er en større gave til de rundt deg at du er glad og frisk enn at de får den perfekte gaven.

Video: fra toppen av verden

Throwback til en solskinnsdag på toppen av Kirsebærhagen,

i prosessen med å fjerne det gamle taket før det nye ble lagt på


 

Jeg spraylakkerte kjøkkenet signalgult

Sunshowers ◊


Kjøkkenet besto av mange søte små treskuffer, hyller med utskjæringer og en gammeldags kjøkkenbenk med store skuffer og skap. Men herregud så utrolig møkkete og råttent. Selv etter å ha skubbet ned hele benken med stålull og sandpapir ville jeg ikke legge brødskiven min i nærheten av den.

Før:

Planen er jo å bytte ut kjøkkenet med tiden men det er ikke først på listen, så jeg tok affære og gjorde kjøkkenet litt gladere. Kjøpte 4-5 spraybokser med signalgult og ga kjøkkenet en uhøytidelig, unøyaktig og happy makeover.

Etter:

 

Video: inspirasjon fra Christiania

København ♥


En av de mest fornuftige tingene jeg gjorde i sommer var å dra til København for å sykle, være glad og se Beyoncé. Her er et lite klipp fra obligatorisk sykkeltur i Køben, og man kan vel ikke bygge sitt eget bohemske hippieparadis uten å hente inspirasjon fra fargerike hus og hemmelige hager i Christiania?

Hva slags tak skal man velge?

Med tak over hodet!


Det var mange store spørsmål når jeg kjøpte Kirsebærhagen, men at jeg måtte bytte ut dette taket var ikke ett av dem. DET behøvdes. Prosessen med å plukke av det gamle taket du ser på bildet over kan du lese om HER (merk: ikke for starte sjeler). Men med ny og tett takpapp medfølger avgjørelsen på hva slags ny takstein som skal legges og det preger jo i VELDIG stor grad hvordan huset blir seendes ut!

 

Inspirasjonsbilder fra Monier.

Første steg mot nytt tak er å bestemme om du skal ha takplater eller takstein. Et stort pluss med takplater er at de er 100% tette, de er betydelig billigere å legge da de kommer i plater og monteres rett på taket samt at de generelt er noe billigere enn vanlig takstein. Minus med takplater er at de ikke ser helt ekte ut, spesielt i kantene der man eller ville sett opp under en ekte takstein. Og etter å ha kjørt rundt i nabolaget synes jeg det ser ut som de raskere enn annen stein tar til seg mose og sopp (kan ikke signere på dette).

Når det kommer til god gammeldags takstein er det jo mye å velge i, men jeg fant fort ut at dersom det skulle bli dette måtte det bli teglstein. Dette er steinen du vanligvis finner på de eldste husene og er kjent for å holde i en evighet og litt til. Dette var det som lå på huset mitt allerede hvor alle steinene fortsatt var hele etter alle disse årene.

Et betydelig minus ved takstein er at de legges på én og en, dette tar tid så i tillegg til at selve steinen er kostbar er også monteringen dyr. Men et stort pluss ved god gammeldags takstein er jo hvordan de blir seendes ut; genuint, klassisk og vakkert. Velger du i tillegg en type som er sjattert i fargen vil det ta tid før eventuelt mose og sopp synes og i det hele tatt feste seg.

Når du ser huset mitt fra bakkenivå er faktisk 60% av utsikten tak, så det jeg trodde ville være en enkel avgjørelse som ville ende i takplate endte opp som en stor avgjørelse med innspill fra familie, venner, mange runder photoshopping og turer til Byggesjappa. Det ble snart ingen tvil om at huset skulle påkostes teglstein og jeg sto imellom to varianter; klassisk “oransj” slik det originalt var, eller en rødlig variant med sjatteringer.

 

Valget falt til slutt på denne stenen: Monier KDN i fargen Engbobert Høstrød. Og jeg er SÅ fornøyd! Siden huset er mørkt med røde karmer tålte det denne ekstra fargen på toppen også.

Ethvert hus kan kle forskjellig tak, men i mitt tilfelle er jeg så glad mine foreldre snakket meg vekk fra den raske avgjørelsen jeg holdt på å ta om å legge plater.

Hva synes du?

Jeg har ikke mistet meg selv, det føles så bra.

Jeg strippet livet mitt ned til ingenting. Ingen mann, ingen leilighet, ingen jobb, ingen plikter, ingen fritidsaktivitet som ventet på meg, ingen studier.

Jeg dedikerte tiden min til et stort prosjekt og forsto hvor hel jeg fortsatt er uten alle de tingene som pleide å definere meg. “Jeg heter Christina, jeg jobber med bla-bla-bla, jeg trener ditt og datt og jeg bor i en slik leilighet”. Sånn ville jeg pleid å presentere meg.

Men nå har/er jeg ingen av de tingene. Og jeg er fortsatt meg!


Livet med venner, med familie. Uten filter. Livet uten sminke. Livet barbeint.

The mile high club

Jeg har ikke hatt sex på et fly, men jeg har blitt ufrivillig analt penetrert av en rusten spiker på toppen av taket. Tells det? Var ikke helt sikker på om jeg skulle gråte eller le, så jeg gjorde begge deler.


Jepp, det er det som skjer på bildet nederst til venstre. Blinkskudd. Jeg kom fra det hele uten varige men, sett bort ifra hissig solbrente skuldre, kutt og blemmer på hendene og hull i tighsen. Ja og kampen mot et bebodd vepsebol – men slikt må man bare tåle.

Å kaste taksten ned fra taket er nydelig trening og definitivt verdt å gjøre selv. Jeg har spart mye på å preppe før snekkerne gjør fagarbeidet (jeg plukker ned, de setter opp nytt). Taksteinen plukkes radvis av fra topp til bunn, er man flere er det effektivt at to plukker løs stener og legger i hauger – mens to plukker fra haugene og kaster ned på bakken. Når man kaster ned på bakken må man sikte slik at de faller flatt ned og ikke treffer andre takstein – da sparer du mye tid på å slippe å plukke knust sten etterpå.

Er du heldig har du et lite ryddemannskap på 1-3 personer på bakken som plukker sten mens du henter nye fra haugen, slik at bakken er klar for nye sten. Med en slik 3-stegs-strategi tømte vi mitt tak på litt over en dag. Inkludert latter, skader og grillpause.

Alt i alt en nydelig dag i høyden!