Superdeal eller supersvindel?

Reklame | Telenor Yng

Jeg er en gudinne i shopping på nett.


Det må jeg bare få lov til å si. Det har vært netter hvor jeg har hatt på vekkeklokke, for å sjekke om jeg har blitt bydd ut av en auksjon på eBay hvor motstanderen er i en annen tidssone!

Hvorfor jeg handler på nett er det tre veldig gode grunner til:

 • Man får tak i unike ting som ikke nødvendigvis alle man kjenner har.
 • Mye kan man få tak i det man ønsker seg til en bedre pris om man leter litt.
 • Og sist men ikke minst; det er verdens beste følelse å scrolle etter skatter liggende i senga med hånden i en pose chips. La oss bare være ærlige om det!

Har jeg forsvart meg godt nok nå? Skjønner du at jeg ikke er ei gammal bestemor som ikke vet bedre? Fint. Da skal jeg innrømme at jeg tidligere i vår ble svindlet på internett når jeg skulle kjøpe nye løpesko! Som vi alle vet er det mange nettbutikker som fører Nike og de er alltid billigere i USA. Jeg googlet meg frem til modellen jeg ville ha og fant flere nettbutikker som hadde dem. Denne hadde litt billigere frakt enn de andre butikkene og alt så helt stuerent ut. 

Resultatet var at jeg etter noen dager hadde blitt trukket dobbel sum for skoene, som dessuten aldri kom. Det kom ingen bekreftelse på epost, nettbutikken er sporløst forsvunnet og betalingsinformasjonen inne i nettbanken gir heller ikke noe særlig informasjon. Noen falske nettbutikker er enkle å spotte, men flere og flere fremstår skikkelig legit.

Det florerer av falske nettbutikker og nye popper opp hele tiden. Her er en sjekkliste som er grei å tenke på før du handler.

 1. Hvis du ikke finner noen kontaktinformasjon til nettbutikken utenom et kontaktskjema, bør du være skeptisk. De er nemlig pålagt å oppgi geografisk adresse, e-post og organisasjonsnummer.
 2. Gjør et raskt søk på andres erfaringer, er nettbutikken seriøs kommer du forhåpentligvis over en god omtale. Eller kanskje noen advarer deg mot den?
 3. Dersom du ikke er helt sikker på om nettbutikken er trygg – aldri betal på forskudd. Velg faktura eller betal med et kredittkort. Skulle du bli svindlet er det enklere å håndtere.
 4. forbrukertilsynet.no ligger det en milelang liste over falske nettbutikker – sjekk den! 
 5. Sjekk ut Sikker ID fra Telenor, better safe than sorry!

Har du noen gang bekymret deg for at dine personlige data misbrukes eller spres av andre? Har du Sikker ID mottar du varslinger med en gang vi finner dine personopplysninger på avveie, og du får hjelp ved misbruk. 

Forsikringen sikrer deg hjelp dersom du er blitt utsatt for ID-tyveri, slik at du får advokatbistand og økonomisk kompensasjon ved misbruk og svindel. I tillegg får du hjelp om noen har lagt ut et bilde av deg uten ditt samtykke, eller har laget en falsk profil med dine opplysninger.

ID-tyveriforsikringen dekker deg selv, ektefelle/samboer og alle barn under 20 år som bor på samme adresse. Kampanje! Vi spanderer Sikker ID i 3 måneder. Kampanjen gjelder alle mobilabonnement (inkludert utgåtte). Når kampanjeperioden nærmer seg slutten mottar du en SMS om du vil videreføre Sikker ID. Tjenesten koster 49,-/mnd etter prøveperioden. Har du abonnementet Trygg er tjenesten alltid inkludert.

2 kommentarer
  1. Bra tips 👍🏻 Elsker jakken du har på deg (grönne og gule)!! Får jag lov til å spörre hvor den er kjøpt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg