Mine topp 10 podcaster!

Dette lytter jeg til i sommer!


Det er lenge siden jeg fant ut at lydbok-app var genialt, men de siste månedene har jeg hørt mest på podcast. For det første er det så mye å velge i, enten om jeg ønsker å lære noe eller pur underholdning. Også er det gratis. Dessuten er det deilig å forholde seg til episoder. Jeg liker at det alltid kommer nye episoder. 

Foto: Kristine Slyngstad

Men i sommer har jo mange av podcastene tatt sommerferie! Hallo, det er jo nå jeg hungrer etter endeløse timer med underholdning? Greit, jeg forstår dere som lager podcast også vil ligge i en blomstereng å spise is. Det er vel rett og rimelig. Likevel fantaserer jeg tilbake til da jeg kunne binge-lytte til en av pod’ene som nå er mine favoritter. Sukk! Episodene tok liksom aldri slutt. Om du er i samme situasjon, kanskje du finner en ny favoritt blant mine?

1. KONSPIRASJONSPODDEN
Min absolutte favoritt! Bjørn Henning og Fredrik tar for seg en konspirasjonsteori per episode. Man blir grundig tatt igjennom historien, hva det konspireres om, faktabaserte argumenter for/imot, funfacts og til slutt en personlig (og noen ganger humoristisk) konklusjon. Det er så spennende!

2. IDA MED HJERTET I HÅNDEN
Jeg var litt skeptisk til en pod om kjærlighetssorg og forhold, men Ida er så sykt ekte og ærlig i denne podcasten. Hun sliter fortsatt med at hun ble dumpa for noen måneder siden og snakker med kjente gjester uten å legge noe i mellom. Det er sårt og ekte, relaterbart og lærerikt – ikke kleint. Anbefales absolutt.

3. TRUECRIMEPODDEN
Ikke hør på denne om du bor alene i et hjemsøkt hus, midt i skogen. Slik som jeg gjør! Hahaha. Hver episode tar for seg en av de værste morderne i historien. Sammenlignet med andre “mord podcaster” liker jeg at denne går rett på sak og ikke bruker evigheter på å bygge opp til det grusomme poenget. NB: grotesk.

4. POWER LADIES
Denne er det min gode kollega Yrja som står bak – men det er ikke derfor jeg anbefaler den! Power Ladies er en intervjupod hvor du i hver episode blir kjent med en rå dame som har skapt seg et liv av noe hun brenner for. Gøy og lærerikt å høre om kule damers guts og karrierevei, denne hører jeg på om morgenen. 

5. FROM THE HEART CONVERSATIONS WITH YOGAGIRL
Jeg har fulgt yogagirl på Insta i hundre år, ved første blikk virker hun kanskje som “just another yoga girl” men hun har alltid hatt captions og en måte å tenke på som er fantastisk ydmyk, reflektert og fri. Derfor begynte jeg å høre på pod’en hennes. Til å være en kjempestor internasjonal Influencer er hun jordnær og en som gjør at jeg “har trua”.

6. SKURK TIL KAFFEN
Måtte ta med denne, verdens kuleste konsept! Kenneth reiser rundt i Norge og tar en kaffe med landets største skurker! Her får vi historiene til en raner, en torpedo, en kidnapper – and the list goes on. Aner ikke hvordan han får disse menneskene til å snakke så frisinnet, men jeg tar gjerne “en skurk til kaffen”!

7. JONAS OG HENRIK
Du kjenner de kanskje fra YouTube eller NRK, jeg kjenner de faktisk fra barndommen! Jonas og Henrik er gøy tvers igjennom. Dette er en typisk moro-podcast om alt og ingenting. Veldig lite selvhøytidelig, masse barnslig humor og to boys som byr på seg selv. Jeg setter den på når jeg trenger å smile.

8. BRA DAMER
Tittelen sier det meste, hver episode er et intervju med en bra dame. Jeg må påpeke at luksusen med denne podcasten – som forøvrig hostes av Guri Solberg – er at den har vært skikkelig lenge! Med andre ord kan man scrolle seg igjennom alle favorittdamene sine og velge og vrake. Favorittepisoden min var den med Cess!

9. MY DAD WROTE A PORNO
Når du absolutt ikke vil lære noen ting, men underholdes. Tre venner samles, fordi pappaen til han ene har skrevet en erotisk bok. Det er akkurat så pinlig som det høres ut som. I hver episode leser de et nytt kapittel i boken, tolker den, gjør brutalt narr av den og ler seg ihjel. Det er faktisk sykt morsomt.

10. SERIAL
Dette var den første podcastserien jeg hørte på og jeg ble hekta! Flere podcaster tar for seg sanne krimhistorier/uløste drapssaker, men denne forteller ikke bare en historie. Sarah som hoster podcasten dypdykker inn i detaljene av dette mordet, snakker med alle involverte og belyser mange nye aspekter av saken som ikke har kommer frem tidligere! Fy fader. Tror kanskje jeg må høre den på nytt.

Gleder meg til høsten med nye episoder og sesonger..

Har du tips til en bra podcast?

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg