På eventyr i et nedlagt krittbrudd!

ELSKER, ELSKER IKKE, ELSKER


Denne roadtripen overgår forventningene. En sen kveld kjørte vi ut av sentrum for å finne et sted å sove langs kysten, men endte opp med å se så mange kule steder at vi utforsket halve natten. På morgenen kjørte vi tilbake hit – fordi dette måtte oppleves i sollys. Et nedlagt krittbrudd med 40 meter høye klipper rett ned i turkist hav. Hvem hadde trodd at Danmark hadde så mye å by på?

Alt rundt meg er hvit kalk og for å komme seg rundt må man klatre og holde seg fast i planter som vokser i skrentene. Kalken stammer fra fossile dyr og hvis man leter kan man finne rester av dem! Dersom du lurer ligger dette bare en liten time utenfor Køben og heter Holtug Kridtbrudd. Vi havnet her helt spontant, typ “oi en liten skogsvei – skal vi kjøre ned å se?”.

Blant store klipper og hvit sand vokser det masse små prestekrager. Elsker, elsker ikke. Elsker, elsker ikke? Elsker. I vannhullet nede i dalen bor det vannsalamandere og skjeldene planter. Jeg har gått barbeint hele uka og kunne fortsatt i dette tempoet for alltid!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg