BITCH DON’T KILL MY VIBE!

Hva tenkte du på når du tok på deg det der?


Jeg er ikke jenta som alltid går i en sort kjole og nøytralt tilbehør. Det er helt innafor at mange jenter jakter samme stil og skjønnsideal, det skal ingen arrestere dem for. Alle skal få kle seg slik de selv ønsker. Er du ikke enig? Personlig har jeg har alltid digget farger, vintage og unikt tilbehør; som jeg bærer med stolthet. Men nå begynner jeg å lure på, er det slik jenters rett til å kle oss som vi vil gir menn rett til å aktivt oppsøke oss for å spre negativitet? Ifølge et utall menn er det nemlig ikke rom for å gå i noe annet enn «uniformen» på fest

«Hva tenkte du på når du tok på deg det der?» eller«hvordan tør du å gå sånn?» er spørsmål jeg har fått en rekke ganger. Det er enkelt å skille uskyldig dumskap fra et kritisk tonefall, likevel får jeg ofte høre at «herregud, han prøvde sikkert bare å flørte!». Den typen unnskyldninger for å ikke klare å oppføre seg i offentlighet, kjenner jeg at i 2018 burde være passé. Mamma lærte meg i ganske tidlig alder at dersom jeg ikke har noe pent å si, er det bedre å holde munn. Hvor er mødrene til disse guttene egentlig?

En uetablert sannhet for mange menn på byen er at “har hun hatt, kan jeg ta den“. Under finnes det en hattesveis som ikke bør se dagens sollys, eventuelt kveldens discolys. Jeg er på fest for å ha det gøy, ikke bruke all tid på å hente hatten min fra tilfeldige hoder i baren som ler høyt mens de spør om jeg “har kledd meg ut som politi” eller om jeg gikk egentlig skulle på kostymefest. Bare la meg drikke ølen min da, please.

“Hvorfor har du på deg det der, egentlig?». Her om dagen var jeg ute da noen prikker meg på skulderen på dansegulvet. Jeg snur meg og en fyr prøver å si meg noe, jeg må rope “hæ, hva sier du?” flere ganger, gå vekk fra veninnene mine og komme nærmere. “Hva har du på deg? En østeuropeisk folkedrakt?” sier han. “Nei, jeg har på meg en kjole?” svarer jeg. Deretter var han ikke videre pratsom og huket tydeligvis tak i meg for å skape en slags usikkerhet idet han snudde seg tilbake. Antrekket mitt så definitivt ikke ut som noen østeuropeisk folkedrakt, selvom jeg tror det kunne vært jævlig fett. Måtte jeg virkelig komme bort til deg på et bråkete dansegulv, for at du skulle slenge kommentarer til meg og deretter himle med øynene? Jeg har ikke tid til det!

Heldigvis er jeg sikker i meg selv og kler meg slik jeg vil fordi jeg digger å være meg sjæl! Men kjære gutter: det er ikke en selvfølge at alle unge, fremmede jenter du møter er like trygge på egen stil og utseende. Og jeg synes vi skal få lov til å være bossy-ass-bitches og kle oss ulikt mengden, skape mangfold og rocke dansegulvet uten spørsmål som “har du kledd deg ut idag?” og andre nedlatende kommentarer!

Jeg opplever veldig sjelden, faktisk så godt som aldri (!) at jenter er kjipe, vi gir hverandre komplimenter på do og fine kommentarer. Til alle gutter som tror at det å slenge en negativ kommentar vil gjøre meg søkende, underdanig og nyskjerrig på deg: BRENN, STIKK OG DØ!

Det er faen ikke sånn du får oppmerksomheten min.

FOTO: Kristine Slyngstad

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg