Jeg bygget garderobe uten å bruke en krone!

Walk in closet av gjenbrukte materialer


De første ukene i oppussingskaos “bodde” jeg i en plastkasse som måtte lukkes mellom hver gang jeg hentet noe, for å ikke støve ned. Siden den gang har det skjedd mye! Garderoben min er stort sett ferdig og endelig har jeg kunne pakke frem alle skattene. For selvom jeg elsker å tusle rundt sminkefri i en løs skjorte, er jeg ganske jentete også. Klærne og skoene mine får mye kjærlighet. Neste uke skal jeg vise frem noen vintage favoritter, men idag er det selve garderoben som er i fokus!

Ved siden av soverommet (som jeg har skrevet om her) ligger altså garderoben, som er den andre rommet i huset som faktisk er ferdig. Før-bilder skal du få se senere, akkurat idag vil jeg bare vise frem hvordan jeg har fått det så fint uten å kjøpe noe som helst nytt! Ja – absolutt alt jeg har brukt for å bygge garderoben er brukt og stort sett alle materialene har jeg jeg funnet gratis (bortsett fra maling, sparkel og skruer).

Det første møbelet jeg pusset opp for garderoben var kommoden (steg for steg her). En eldgammel sak som ble ny etter et strøk maling og fine knotter! Kanskje har noen i familien noe gammelt i en kjeller eller på loftet? Ellers selges slike til rundt hundrelappen på loppemarkeder de neste helgene.

En favoritt detalj er denne skohyllen som veldig enkelt er en lang, gammel planke skrudd fast i veggen. Planken er en “rest” fra annen oppussing og en god løsning for deg med skråtak! Den tar ikke opp plass og er dekorativ samtidig. Praktisk å ha skoene foran seg når man velger antrekk.

Denne fine bysten låner jeg av en venninne, til den dagen hun har stor nok leilighet til å få den tilbake! Først og fremst er det kult å ha hatter, smykker og belter på display. Men det er også en genial måte å oppbevare de på – samtidig som de er tilgjengelig.

Innerst langs hele langsiden av veggen har jeg en hylle hvor mesteparten av klærne ligger brettet. Denne hyllen er laget av bare gjenbrukte materialer funnet i hus og hage. Føttene er rester av tømmerpanel som huset originalt er bygget av, selve hyllene er rester fra et sted jeg måtte rive opp gulvet! Og imellom har jeg lagt gammel murstein for å skille hyllene.

Foran hyllen er et heng, laget av en lang trestokk (jeg fant min ute, du kan kjøpe en billig på byggern!). Den er enkelt og greit hengt opp med kroker og gammeldags hyssing. Dette for å bevare en rustikk look! Som du sikkert legger merke til er alle detaljene hos meg i gull. Dette går igjen i hengerne. En lifehack er å kjøpe tynne hengere, du får plass til uendelig mye mere. Mine er fra Clas Ohlson og er antagelig den største investeringen jeg har gjort i garderoben (og det sier litt, for de er absolutt ikke kostbare).

Garderoben min har sjel, er praktisk og miljøvennlig. For ikke å nevne budsjettvennlig!

Noen idéer du kan kopiere kanskje? <3

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg