Grønn shopping med et stort minus!

Klesbytting er en genial måte å “shoppe” på!


Og da den lokale caféen skulle arrangere klesbyttedag tenkte jeg meg ikke om to ganger før jeg trykket “attending”. Det viktigste for min del var ikke å få meg noe nytt, men å delta for å vise at jeg digger sånne tiltak. Jo flere som deltar og får arrangementet til “å rulle” jo enklere er det for arrangørene å gjøre slikt oftere! Men én ting opplevde jeg som et skikkelig minus, jeg ble faktisk litt sur.

Jeg fikk nemlig ikke levere inn alle klærne mine! Jeg skal involvere deg litt i opplegget. På en slik byttedag kan alle ta med seg hele, pene klær som andre vil ha glede av. Man bytter inn klærne mot kuponger, og kupongene kan brukes til å velge seg ut “nye” plagg. Genialt, sant?

Hver person kan bytte til seg 7 kuponger. Likevel tok jeg med meg noen ekstra klær og startet samtalen i skranken med å si at “jeg vet jeg bare får 7 kuponger altså, men jeg tenkte likevel at kanskje noen andre vil ha større glede av disse kjolene og skoene enn meg“. Men da fikk jeg “nei” til svar, fordi de mente at de bare kunne ta imot den samme mengden klær som de leverte ut. Hva ble resultatet? Jo, at ikke alle fikk brukt opp kupongene sine fordi utvalget i “butikken” var for dårlig. Det sier seg jo selv at når man kan levere barneklær, leker og klær for voksne går ikke “kabalen” helt opp uansett.

Jeg gikk da altså hjem med en bag full av fine klær og sko, som jeg gjerne ville gi bort til noen som trengte dem. Vel, det var uansett et superbra tiltak og arrangement. Jeg kommer til å delta neste gang også! Og jeg fikk med meg en liten skatt hjem, en nydelig “bestemor kjole”. Da jeg plukket den med meg kom en jente løpende bort og sa “ååå, så gøy at du tar den – den har vært bestemor sin og det er så gøy å se at den skal få nytt liv!“.

Arrangeres noe slikt der du bor oppfordrer jeg deg til å dra, dagens samfunn trenger mere grønn shopping!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg