Allergisk mot stress

Trodde du uren hud var forbehold fjortisperioden? Det trodde jeg også!


 Men det var ikke før jeg var over 20 år at min problemhud slo seg skikkelig vrang. Jeg husker første gang det ble ille. Sånn skikkelig ille. På den tiden jobbet jeg med det store eventet Vixen Blog Awards. Innspurten opp mot arrangementet var veldig stressende, i tillegg hadde jeg nettopp flyttet inn i ny leilighet med ny kjæreste. Samtidig som jeg ville prestere på jobben var jeg besatt av innredning og flytteprosess, alt skulle være perfekt – og det skulle skje NÅ!

I denne noe intense perioden ble huden min som allerede har akne-tendenser i hverdagen, et (u)rent mareritt. Store, underjordiske byller langs hele kjeven og hakepartiet. Ikke bare var det rødt og stygt, det gjorde ekstremt vondt også! Ingenting kunne skjule det og jeg forsøkte alt; detox med fruktjuice og urtetabletter, dyrere hudpleieprodukter og steambadstu flere ganger i uken.

Til slutt tenkte jeg «helvete heller» og bestemte meg for å gå helt sminkeløs i minst to uker! «Noe jeg legger på huden min må jo forårsake dette?» tenkte jeg. Jeg skjemtes hver gang jeg så meg selv i speilet på toalettet, men bet tennene sammen i håp om bedring. Men ingenting skjedde.

Den samme høsten skulle jeg en langhelg til Paris med min daværende flamme. Men hvor fin føler man seg på feriebildene, når man ser seg selv som en kvinnelig Quasimodo? Det føles som i går at jeg desperat løp inn på MAC og sa til make-up artisten som jobbet der «vær så snill å gjør meg pen, så skal jeg kjøpe alt du bruker!». Ut kom jeg med heldekkende produkter og ny leppestift.

//Bildene er fra årets usminket-utgave av Det Nye, selvom jeg fortsatt sliter med huden er den mye bedre nå.

HVA HJALP? IKKE DET JEG TRODDE HVERTFALL!

Sminke skal ikke være nødvendig for selvtillit! Men etter måneder med «kamp» mot eget ansikt var det en sann lettelse å få lov å føle seg «fin». Siden jeg tenkte at ytre påvirkninger måtte være grunn til kviseproblemene, innstilte jeg meg på forverring da jeg gikk fra sminkefri til full Kylie Jenner coverage på en helg. Men til min forbauselse; på tross av at huden ikke lengre fikk puste, ble den faktisk bedre. Hvorfor? Fordi jeg endelig sluttet å «obsesse» over problemhuden min.

Av alle de tingene jeg stresset med at skulle være perfekt, var det nå litt mindre fokus på én av dem. Og selvom jeg nå 4-5 år senere fortsatt sliter med uren hud, så går jeg uten foundation med hodet hevet! Kroppen er merkelig og kompleks. Hudproblemer kan komme av alt fra ytre påvirkninger, allergier, til hormoner og stress. Husk: ikke alt skyldes det som foregår på utsiden!

Enklere sagt enn gjort; å godta seg selv, slik man er – akkurat nå! Det har gjort utrolig mye for selvfølelsen min. Dersom huden min nå «eksploderer» skjønner jeg at det er på tide å jekke ned stressnivået et par hakk. Mirakelkurene har ikke gjort jobben for meg. En god natts søvn og en jentekveld derimot – hjelper i massevis. Jeg skulle gjerne hatt oppskriften til perfekt hud, men huden har oppført seg bedre etter jeg sluttet å lete. Rart, det der!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg