Hjemmegym på budsjett for under 2000 kroner?

Jeg er en av dem som har prøvd det meste. Yoga, gruppetimer, fitnessboksing for jenter og dansing. Men en eller annen gang faller jeg av lasset.


Kjenner du deg igjen? Instruktøren jeg likte slutta, studioet ble for langt unna det nye kontoret – unnskyldningene mine er helt legit! Likevel vil jeg ha en god treningsrutine. Derfor bestemte jeg meg for å lage et fleksibelt hjemmegym i Kirsebærhagen, som skal kunne bistå med mye: bevegelighetstrening når jeg har sittet for lenge foran skjermen (det skjer litt for ofte), en real svettefest før jobben og et sted jeg kan få fyre løs når jeg er frustrert!

Mental og fysisk trening i ett? Noen dager er det digg å bare dælje løs på boksesekken med høy musikk. Det kan være en økt i seg selv, eller en god oppvarming før hjemmetreningsprogrammet. Jeg deler mitt med dere senere. Jeg ga 600,- for denne boksesekken, nypris er det dobbelte!

Man trenger ikke mye eller fancy utstyr for å trene hele kroppen! Det meste kan du finne like bra brukt til en rimeligere penge. En kettlebell kan brukes til masse, har du i tillegg ei matte kan du gjøre en hel del med egen kroppsvekt. Mitt valg falt på en god gammeldags ribbevegg (så awesome, så retro!). Finn deg et hjørne hjemme, søk utstyr på FINN-appen og lag din egen kick-ass-hjemmegym! Jeg har endt opp med dette utstyret i mitt lille treningshjørne:

 • Boksesekk og rosa boksehansker
 • Ribbevegg malt med rester av gulvmaling
 • En kettlebell på 16 kilo
 • “Benk” laget av planke, som kan festes til ribbeveggen
 • En vektstang hvor jeg etterhvert kan supplere mere vekt
 • Små strikker for motstand
 • Yogamatten som enkelt kan rulles sammen

Ingen av disse tingene tar stor plass og man trenger virkelig ikke et helt rom.

I kategorien «sport og friluftsliv» i FINN-appen ligger utstyr til både innendørs og utendørs bruk. Jeg har spart langt over halvparten av nypris ved å kjøpe brukt! En håndvekt eller kettlebell kan fungere både til overkropp, underkropp og mageøvelser. En matte er alltid lurt å ha tilgjengelig. Har du en bosuball eller en ribbevegg er gymmen din så godt som proff! Sett sammen ditt eget program eller få hjelp av en PT.

Forresten, tusen takk til dere som hjalp meg på Snapchat rundt hvilket utstyr jeg burde skaffe! Det ble ikke en power rack som mange av dere foreslo, men jeg er helt sikker på at du kan finne det brukt også.

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg