Folkens, la oss bekjempe kroppspress med litt mere kropp da?

Dette er en ting jeg har hatt lyst til å si snakke om lenge!


Old news: verden er syk. På samme måte som at slengbuksa er tilbake, har stor rumpe og fyldige lepper blitt kroppstrender. KROPPSTRENDER! Jeg vet ikke om jeg skal LOL’e eller grine. Men sånn er det jo. På åtti-tallet var det solbrune kropper med svære tits som var trendy, og på nitti-tallet var det “heroin chic” som var tingen (altså syltynn som Kate Moss).

Og som en motreaksjon på vandrende Restylane-reklamer og silikonrumpa til Sophie Elise, har nå jenter med andre kroppsfasonger inntatt Instagram for fullt! Det er stort sett jenter med mere kjøtt på beinet som lager inspirasjonskontoer hvor de viser frem valker, cellulitter og undertøy i større størrelser. Vi har jo godt av flere skjønnhetsidealer og det er viktig å se at både store, små og alle midt i mellom er vakre! *I support this message*

Men for faen i helvete. Nå synes jeg dette også har gått for langt! For er ikke egentlig målet med alle disse inspirasjonsbildene med tilhørende “motivational quotes” å bekjempe kroppspress? Jeg er IKKE Instagram-politiet som roper høyt til alle som har fiksa på seg sjæl, legger ut bilde i bikini eller er stolt over treningsinnsatsen. Men når du lager en konto, i stor grad for å kle av deg – for å kalle det bekjempelse av kroppspress (ofte pakket inn som #kroppspositivitet). Blir ikke det i samme kategori som at Donald Trump vil bekjempe skoleskytinger med å utstyre lærere med våpen?

Jeg vet ikke helt hvor naturlig jeg synes det er, å ha ukentlige naken/undertøys-photoshoots for en Instagramkonto, hvor man ruller rundt i snøen uten klær eller rister puppene sine for fjortende gang. Jeg følger flere av disse kontoene, for jeg blir GLAD av å se ulike vakre jenter. Men jeg ender opp med å føle meg veldig splittet. For uansett om denne trenden skaper mangfold, er den fortsatt med å la fokuset ligge feil sted. Jeg blir fryktelig frustrert av å skrive om dette, for jeg forstår at intensjonen er god! Men gjør vi virkelig unge jenter i sosiale medier en tjeneste, ved å være enda mere unaturlig nakne?

La oss heller involvere alle kropper, i naturlige settinger? Eksempelvis har jeg tilgode å se en “pluz size” modell (hater btw det utrykket!) på forsiden av et magasin; UTEN at artikkelen om vedkommende inni magasinet handler om hvordan det er å være “pluz size”. Really? Come on! Verden må snart ha kommet til et punkt hvor det ikke er spennende å snakke om lengre. Samtidig som jeg synes det er lov å føle seg sexy i badedrakt tror jeg definitivt ikke på at enda mere kropp, skal være med å gjøre jenter mindre bevisst på at kroppen er det viktigste.

Jeg vet ikke om du la merke til det, men jeg kledde på meg ekstra mye (for å bekjempe kroppspress) i dette innlegget.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg