Kraftkoking – lag din egen superkraft selv!

En rask guide til å koke kraft 


Hjemmelaget kraft er noe av det mest næringsrike du kan få i deg, ved å la dyreben trekke på lav varme over tid (hallo – det lager seg selv) trekkes mineraler og gelatin ut av dyret og på 1-2-3 har du en gryte fylt av superkraft! Godt i suppe og som drikkebuljong. For ikke å nevne; dritbra for kroppen din.

Det er er par år siden jeg begynte med dette, egentlig fordi jeg synes det er forjævelig at vi slakter et helt dyr og bare bruker “fileten”. Dersom jeg kan ha på meg skinnet, spise kjøttet og deretter lage en velsmakende og næringsrik kraftsuppe på skinn, sener, fett og bein? Ja, da vil jeg si at ikke-veganismen min blir ett hakk bedre å leve med. Jeg er såpas opptatt av dette at jeg omtrent aldri kaster noe som helst, etter jeg har stekt bacon tar jeg vare på fettet i pannen og bruker det i en gryterett. Spiser jeg kyllingvinger sparer jeg slintrer, brusk og ben til kraftkoking.

Ja – du forstår greia.

Idag drakk jeg en kopp med kraft til brødskiva mi, istedenfor te. Mettende og digg! Etter å ha kokt kraft fyller jeg den opp i syltetøyglass som fryses ned. Da går det raskt å tine opp. Med noen skiver ingefær oppi under oppvarming og en squeeze med sitron blir dette en skikkelig vinter-boost for hud, hår og immunforsvar.

Du kan koke kraft på alt (både kjøtt og skalldyr) og det er helt safe å ha skinn/fett oppi, men husk at skall/ben er hovedingrediensen. Fyll kjelen med bena (misforstå meg rett, du bruker armene dine til å fylle kjelen med dyreben) og ha oppi kaldt vann til de såvidt dekkes. En skvett eddik eller sitron er anbefalt for å hjelpe til med prosessen, men er ikke nødvendig. La det koke opp og skru deretter varmen ned til under kokepunktet, deretter skal det stå og trekke en evighet. Personlig ønsker jeg ikke ta ansvar for din brannsikkerhet, men jeg lar komfyren stå på 1 i flere døgn. Skal du ha gjester på kvelden kan du selvsagt sette på en kraftgryte på morgenen og servere den deiligste suppen når de kommer!

Alt du trenger å vite om kraftkoking:

♥ Du kan koke kraft på all slags brusk/ben/skinn og rester

♥ Rått eller stekt, men stekt/brunet gir mere fylde og smak

♥ Grønnsaker og urter kan brukes men husk: mye smak kan begrense bruken

♥ Putt alt i en kjele og hell opp vann slik at innholdet i kjelen er dekt

♥ Noen snakker om å “skumme av” osv. underveis for å lage pen kraft men det bryr ikke jeg meg om

♥ La kraften trekke under kokepunktet med lokk så lenge du gidder

♥ Sil kraften av restene og du er ferdig!

VOILÁ! Lykke til med ditt nye liv med superkrefter (og uten buljongterninger, som bare er salt uansett)!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg