Dårlig samvittighet

Det er lov å ta en chillpill


Idag valgte jeg å starte dagen ekstremt rolig, med “kirsebærspa” og varm mat til frokost. Det er ikke så lett å ha hjemmespa uten bad, men jeg dampet ansiktet i en kjele med kokende vann, skrubbet huden godt med en god peeling og smurte med lavendelolje blandet med hudkrem. Etterpå tok jeg et fotbad, barberte og smurte leggene. Det krever ikke så veldig mye, for å føles ut som noe ekstra.

Jeg har lurt litt på om jeg skulle dele om vanskelige perioder fra året som var, men har funnet ut at det egentlig ikke er spesielt konstruktivt. Derfor vil jeg heller dele det jeg har lært, som egentlig er sinnsykt digg! Og det handler om dårlig samvittighet. Du og jeg er nok ikke de eneste som har kjent på følelsen av å være ineffektiv, “burde ha gjort” ditt og datt, holdt bedre kontakt med venner og ryddet hjemme. Og å sitte igjen med dårlig samvittighet.

Når man er i en periode med lite energi, kjærlighetssorg eller for mye jobb er det noen ganger umulig å få til det man skulle, burde og ville. Og ofte kan det føles sånn over tid, men det som spiser deg opp er ikke lenger det lave energinivået, kjærlighetssorgen eller alle timene på kontoret. Men den dårlige samvittigheten over å ikke å strekke til over alt.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg har kommet meg over dette, men jeg har noen idéer.

Det siste året har jeg vært ærligere ovenfor venner, det er lov å svare at ting er litt tøft når noen spør hvordan du har det! På samme måte burde du ikke ha dårlig samvittighet for å prioritere jobb, det er faktisk umulig å leve uten å tjene til livets opphold. Og i perioder hvor jeg stirrer på rotet rundt meg, uten evne til å røre det – har jeg forsøkt å bryte opp “skulle + burde” med å gjøre noe HELT annet.

1. Ikke gidd å ha dårlig samvittighet ovenfor venner du har sett litt for lite, både du og jeg har dårlige perioder. Er du ærlig, vil en god venn forstå fremfor å bli irritert (med mindre du er en unnasluntrer av natur!).

2. Noen ganger har menneske-batteriet en gitt mengde strøm, og den strømmen er nødt til å brukes på jobb (fordi regningene ikke kan betales i minutter brukt på Netflix). Du får ikke gjort så mye mere med det faktum at den ikke strekker til lengre enn dette for øyeblikket. Det blir bedre.

3. Jeg har hatt såååå mye dårlig samvittighet for å ikke trene eller være mere aktiv. Også våkner jeg “den søndagen” som alt skulle føles annerledes, men nok en dag er alt jeg klarer å spise. Vet du hva? Die another day, man kan ikke alltid “Just do it!”, og det er faen meg greit.

4. En av de værste følelsene er å være handlingslammet, slik er jeg ofte når rot og klesvask har hopet seg opp. Istedenfor å *smack smack* rydde alt på 1,5 time, sleeeeper jeg meg rundt i 6 timer før jeg har lyst til å grave meg selv ned. Fuck it – gå ut istedenfor! Ikke vits i å kaste bort hele dagen på å IKKE gjøre noe?

5. Har du fortsatt dårlig samvittighet for å være en ubrukelig, ineffektiv og asosial drittperson? Jeg også. Iblant. Men ikke like ofte. Fordi helt ærlig – det mye deiligere å gi litt faen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg