Slik får du LOL-kroppen!

Om superheltinner og kroppspress


Når jenter samles for å kle seg ut som superhelter og slossende gudinner, vil jeg anta at det oppstår et enormt kroppspress. Antrekkene er ofte utfordrende, og cosplayere hylles som forbilder på Instagram! Men etter en helg i det norske cosplay-miljøet sitter jeg igjen med en helt annen oppfatning enn at dette dreier seg om kropp og utseende. Jeg sjekket ut cosplay-scenen fra innsiden. For anledningen har jeg tatt form som rødtoppen Katarina, fra spillet League of Legends (også kjent som LOL). Se videobloggen min fra eventet her.

Cosplayer Tine Marie Riis lever av hobbyen sin og sosiale medier – og hun styrer karrieren sin rett fra mobilen. Hun er godt vant med at det tikker inn haugevis av likes på mobilen for hvert antrekk!  Detaljerte rustninger, spesialeffekter og fargerike parykker. Cosplayere møtes på arenaer hvor gaming er i fokus og lever seg inn i sine favorittkarakterer. Men denne livsstilen handler ikke bare om å kle seg ut, kostymene lages nemlig for hånd av deltakerne selv! Da ble plutselig jeg ekstra fascinert. Et cosplay med mange detaljer kan ta måneder å lage.

Cosplayer Tine Marie Riis som «Valkyrie Leona» og jeg som «Kitty Cat Katarina». Begge kostymer er laget av Tine Marie.

Om du sjekker ut «originalen» er ofte cosplayerne skremmende like karakteren de etterligner. Kostymene du møter på et cosplay-event er gjerne fra spill, japanske tegneserier eller superhelter. Min oppfatning er at miljøet har rom for de kreative, de som er med «just for fun» og de som er nysgjerrige! «Nerdehobbyen» cosplay er et fargerikt, sosialt, instagramvennlig univers hvor selv jeg – som ikke har «gamet» noe siden Super Nintendo var hot, føler meg inkludert.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg