Lavterskelguide: bli en jogger!

Guiden for deg som har lyst til å begynne å løpe


Jeg har alltid trivdes med å være i aktivitet, men akkurat det med å løpe har aldri vært min greie. For det første er det ikke morsomt, for det andre er det smertefullt. Likevel fascinerer løpere meg – tenk så komfortabelt å kunne sprinte avgårde, nyte den friske lufta, rense hodet for stress og ha en skikkelig økt samtidig . Kjenner du deg igjen i tanken?

Da skal jeg fortelle deg hvordan jeg klarte å gå fra å hate å løpe til å løpe en hel mil flere ganger i uka! Oppskriften er ganske enkel og kan klassifiseres som en skikkelig lavterskel check-liste for deg som vil øve på å jogge eller bli komfortabel med å løpe. Jeg satt meg som nyttårsforsett å lære å like å løpe. Det er faktisk et uoppnåelig mål å løpe langt eller fort – dersom du ikke liker å løpe først. Så vi starter der. First things, first!

Kom deg ut, deretter NO PRESSURE!

Bestem deg for at du skal komme deg ut for en løpetur to ganger i uka. Den ene dagen kan du våkne med masse guts i magen og lette føtter. Den andre dagen kan være skikkelig seig. Om presset for HVA du skal gjennomføre når du først har kommet deg ut ikke er så stort? Da kommer du deg ut mye oftere! Og det er bedre enn å bli inne. Derfor skal du være like stolt av den dagen du orket å gå, som den dagen du løp lengre enn du noensinne har gjort. Stjerne i boka for alle økter.

LEARNING BY DOING, mål effekten!

En stor motivasjonsfaktor er å se benefits av aktiviteten. Et aktivitetsarmbånd lar deg måle søvnkvalitet og treningsresultater. Alle økter registreres og har forskjellige fordeler, absolutt alt teller – fra rolig gåtur til heftig svettefest. Visste du at den rolige joggeturen er best på fettforbrenning? Det er motivasjon den dagen du egentlig ikke orker. Som oftest kan du se “dagen din” rett på klokka, men logge inn i en tilhørende app på mobilen og se alle øktene, sammenligne dem og se fremgang.

Jeg har akkurat oppgradert til klokka Polar A370 og er dødsfornøyd, den leser av puls hele tiden og er nett nok til å bruke døgnet rundt.

Bruk tid på spillelista, DEN BETYR ALT!

Planlegger du spillelisten din relativt nøye kan dette være selve nøkkelen til suksess. Eller andre vei – fallgruven som gjør at du stopper å løpe når flyten endelig dukket opp. Starten på listen bør være oppvarmingslåter, mens resten bør være up-beat sanger uten for stor variasjon i tempo. Bruk øreproppene for å bytte sang og dropp shuffle-play. Når du egentlig er for sliten til å fortsette er det nettopp beaten som gjør at du fortsetter. Har spillelista flyt – får du flyt!

NOTIFICATIONS AV, Runkeeper på!

Mobilen skal være din beste venn, men kan bli en distraksjon om du ikke skrur av notifikasjoner. Den eneste appen du trenger akkurat den tiden du har satt av til økten er Runkeeper (gratis). Den tracker løperuten din, lagrer fart og fremgang. Men best av alt; den forteller deg i øret hvor lenge, langt og fort du løper. Etterhvert vil du se at det blir mindre gange og mere jogging, mindre jogging og mere løp – og motivasjonen til å øke gjennomsnittsfarten vil komme av seg selv.

 

Music Freedom ♥ Gjelder Yng-abo. (18-28 år) og streaming av musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music og Google Music. Se telenor.no/yng. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg