Dette får meg til å aldri ha lyst til å dra på byen igjen

Er du nedlatende bare fordi jeg ikke er identisk alle andre?


Breaking news: jeg er ikke jenta som alltid går i en sort kjole og nøytralt tilbehør. Helt innafor at majoriteten av jenter i hovedstaden jakter det samme stil – og skjønnsidealet – det kan ingen arrestere dem for. Jeg har alltid digget farger og klær som gir meg energi, noe jeg bærer med stolthet. Gir min rett til å kle meg som jeg vil, deg retten til å aktivt oppsøke meg for å spre negativitet? Ifølge menn på byen er det ikke rom for å gå i noe annet enn “uniformen” i 2017.

“Hva tenkte du på når du tok på deg det der?”

I tillegg til kommentarer er én ting som går igjen friheten til å stjele hatten min – en uetablert sannhet for disse mennene på byen er at “har hun hatt, kan jeg ta den“. Under finnes det en hattesveis som ikke bør se kveldens discolys. Jeg er på byen for å ha det gøy, ikke bruke all tid på å hente hatten min fra tilfeldige hoder i baren som ler høyt mens de spør om jeg “har kledd meg ut som politi” eller om jeg gikk egentlig skulle på kostymefest.

Bare la meg drikke ølen min da, please.

“Hvorfor har du på deg det der, egentlig?”

Her om dagen var jeg ute da noen prikker meg på skulderen på dansegulvet. Jeg snur meg og en fyr prøver å si meg noe, jeg må si “Hæ, hva sier du?” flere ganger, gå vekk fra veninnene mine og komme nærmere. “Hva har du på deg? En østeuropeisk folkedrakt?” sier han. “Nei, jeg har på meg en kjole?” svarer jeg. Deretter var han ikke videre pratsom og huket tydeligvis tak i meg for å skape en slags usikkerhet idet han snudde seg tilbake. Antrekket mitt så definitivt ikke ut som noen østeuropeisk folkedrakt, selvom jeg tror det kunne vært jævlig fett. Måtte jeg virkelig komme bort til deg på et bråkete dansegulv, for at du skulle slenge kommentarer til meg og deretter himle med øynene?

Jeg har ikke tid til det!

Heldigvis er jeg sikker i meg selv og kler meg slik jeg vil fordi jeg digger å være meg sjæl! Men det er ikke en selvfølge at alle unge, fremmede jenter du møter på byen er like trygge på egen stil og utseende. Og jeg synes vi skal få lov til å være bossy-ass-bitches og kle oss ulikt mengden, skape mangfold og rocke dansegulvet uten spørsmål som “har du kledd deg ut idag?” og andre nedlatende kommentarer!

Jeg må påpeke at i denne sammenheng opplever jeg skjeldent eller aldri et jenter er kjipe, vi gir hverandre komplimenter på do og fine kommentarer. Til alle gutter som tror at det å slenge en negativ kommentar vil gjøre meg søkende, underdanig og nyskjerrig på deg: BRENN, STIKK OG DØ!

Det er faen ikke sånn du får oppmerksomheten min.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg