Er du hypp på å bli skækk eller?

Har du fått med deg årets store hit?


Hele Norge synger i kor om å være høy, fjern og skækk. Mens internasjonale artister blir sladdet med *beep* om de skulle finne på å si ordet “FUCK” i låta si. Hva skjer a? Jeg er en ganske laidback type, men er det virkelig fett at 10 åringene på stranda sitter med mobilhøytaleren sin og synger høyt “røyk joint med meg, mafakka”?

I fare for å høres gammel ut: låta jeg snakker om fenger og kunne vært skikkelig fet. Men det er ikke fett å være 14 år og synes det er sjukt fett å bli skækk på fleinsopp.

Jeg snakker selvfølgelig om Linda Vidala med låta Bængshot, den har følgende lyrics:

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Røyk joint med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Snort coke med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli skækk eller?

Spis sopp med meg, hoe

Bængshot mafakka

Er du hypp på å bli hjerneskada?

Drikk shots med meg, hoe

Hadde jeg vært yngre idag, i et miljø hvor jeg ikke var presentert for narkotika hadde jeg kanskje følt meg ukul! Eller unormal. Og det er veldig ukult og unormalt. Jeg hører gjerne på bad-ass musikk og føler meg litt gangsta, selv vokste jeg opp med mye hiphop og rap. Selvsagt namedroppes damer, whiskey og weed i fleng. Men det er ikke like nært som etter at Norsk musikk fikk en skikkelig oppsving for noen år siden som appellerer til en mye yngre målgruppe enn de som kan engelsk. For ikke å nevne at en hel sesong av SKAM innebar ganske avslappet forhold til å røyke hasj.

Jeg ble tilbudt narkotika på ungdomskolen. Uten å føle meg presset, utilpass eller mindre kul takket jeg nei. For jeg vokste opp i et miljø hvor det ikke var sett på som “tøft” i det hele tatt. Men jeg hadde platåsko, rosa hår og drakk øl. Hvorfor? Fordi det var så jævlig kult! Hadde samfunnet fått meg til å føle innerst i sjela at sopp, kokain og hasj var skikkelig kult håper jeg at jeg fortsatt hadde takket nei. Men skal jeg være ærlig – vet jeg ikke om jeg hadde det. Det synes jeg er en skummel tanke!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg