Men hva faen har skjedd med kidsa?

“Neeeei, jeg vil ikke!”


Denne sommeren har jeg tilbrakt hjemme i et overraskende varmt Norge. Herlig å kunne tilbringe noen skikkelige sommerdager på stranda her hjemme med sydentemp og tett opp mot tjue grader i vannet nesten hele sommeren. Det minner meg faktisk om da jeg var liten! (Ja folkens – jeg har faktisk vært liten. Helt lik som nå, bare litt mindre).

Men en ting jeg lurer på er – hva går det av barna nå for tiden egentlig? Nå banner jeg kanskje i kirka, men FOR noen pyser! På samtlige strender står foreldrene med vann til knærne og lokker på barna “kom uti da, det er ikke så kaldt“. Barna står på land og sier “neeeei, det er iskald!“. Altså, hæ – jeg skjønner ikke, er dette bakvendtland?

Jeg trodde barna skulle hoppe rett uti vannet og komme med dårlige påstander som “det er gloooovarmt” når termometeret måler 15 tynne streker, mens foreldrene sier “usj, at dere orker!”. Nå derimot sitter barna på brygga mens målestokken viser 20 varmegrader og sutrer mens foreldrene hopper opp og ned i det lunkne badevannet med motiverende strofer!

Er det sånn at barna generelt har blitt skikkelig pysete, eller gjelder det kun bading? Har de blitt bortskjemt på badetemperaturer på utenlandsreiser, eller  gjelder feigheten utenfor badebrygga også? Jeg har ikke barn – så her trenger jeg innspill fra dere som vet mere enn meg.

Det eneste jeg vet er at rollene på stranda har snudd: barna på 6 år ligger i solsteika og henger på mobilen, mens foreldrene maser om at barna skal komme ut i vannet og ta bomba. Og viss noen BARN leser dette: SLUTT Å VÆR SÅ PYSE A! Førstemann til flåta!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg