Lag en smarttelefon projektor av en skoeske!

Du er noen få steg unna en hjemmelaget prosjektor!


Jeg gledet meg sånn til å teste dette og entusiasmen var stor da jeg innså at dette faktisk funker. En mobil har ikke samme lysstyrke som en vanlig projektor men med helt mørkt rom kan du helt fint se en koselig film med din DIY smartphone projektor!

Smartphone projektor av en skoeske!

Du kan ikke dø uten å ha prøvd dette – lag din egen prosjektor av kontorrekvisita og mobilen din! 🤳 i kommersielt samarbeid med Telenor Norge 💙 se alle triksene i linken!

Posted by Kirsebærhagen on Monday, August 7, 2017

Du trenger følgende for å starte prosjektet: en eske med lokk (jo dypere, jo bedre), et forstørrelsesglass, en kniv, lim, dobbelsidig tape og litt isopor eller tykk papp.

♥ Første steg er å brekke eller kutte håndtaket av forstørrelsesglasset, dette skal nemlig bli linsen til prosjektoren. Deretter legger du glasset på kortsiden av esken og tegner rundt glasset.

♥ Bruk kniven til å skjære ut hullet til linsen, vær nøye når du gjør dette så hullet ikke blir for stort eller for lite. Sett glasset på plass og lim det fast med limpistolen fra innsiden.

 

♥ Deretter skal du lage standen til mobiltelefonen. Dette gjør du ved å måle opp to biter papp eller isopor, som passer i bredde og høyde med esken. Lim de oppå hverandre som en “L” og fest mobilen med dobbelsidig teip.

♥ Skru telefonen på full lysstyrke og skru autorotasjon av. Da kan du nemlig vise en video opp-ned (sliter du kan du selvsagt snu en videofil opp-ned under “rediger”). Sett prosjektoren mot et lerret, en hvit vegg eller et laken. Skyv standen frem og tilbake for å finne fokus.

♥ Bildet blir ikke perfekt, det får en “gammeldags” feel som er utrolig romantisk. Bruk litt tid for å finne avstanden til prosjektoren og best mulig fokus, len deg tilbake og nyt en hjemmelaget filmkveld utenom det vanlige!

^ Gjelder Yng-abo.: 18-28 år. Bytt og få 1 GB (ekstra) og 60 samtaler. Kan endres en gang pr. kalendermåned. Samtalepris utover inkl. er kr 1. Etter oppbrukt data kr 49 pr/GB.  Se telenor.no/yng

Lykke til! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg