Bygg ditt eget spisebord av en seng!

5 enkle steg til å bygge ditt eget rustikke bord


Jeg har fått mye skryt for bordet mitt som kun er bygget av resirkulerte materialer (forøvrig helt gratis!). En seng er en perfekt og enkel ramme for å bygge et bord. En gammel enkeltseng finner du på loppis, i boden til foreldrene dine eller billig på Finn.no. Og hvor kult er det ikke si at du lagde det selv? 

Nr 1 ♥ Sørg for å ha alt du trenger – det er så kjedelig å mangle noe midt i byggingen

Du kommer til å trenge selve sengen, ribbebunnen som hører til og noen ekstra ribber eller andre planker. Vil du male bordet kan det være fint å ha noen spraybokser for hånd, ellers trenger du en drill for å skru sammen senga og feste ben. Du kan lage ben selv eller kjøpe ferdige bein, jeg anbefaler sistnevnte. Hvorfor leser du lengre ned.

Nr 2 ♥ Start med å montere sammen selve sengerammen

Den er i de aller fleste tilfeller mega enkel å montere sammen og skruene følger som oftest med. Sengen har allerede en list som ribbene (ribbebunnen, der altså!) skal ligge på, denne ser du bildet. I sengens karriere som SENG skal denne lista ligge på bunnen. Men i sengas nye karriere som BORD snur vi bare senga rundt slik at listene kan bære plankene på toppen som skal bli bordplaten. Med andre ord: jobben er allerede gjort for deg!

Nr 3 ♥ Gjør klar ribbebunnen/plankene som skal dekke toppen 

Et bord må ha en bordplate og her kommer den gamle ribbebunnen inn i bildet. Jeg syntes ribbebunnen som fulte med denne senga hadde litt spinkle ribber så jeg ville blande dem med litt planker i variert stil og størrelse. Dette er smak og behag. Ribbene er allerede i rett lengde, skal du bruke andre plankebiter kan du bruke en ribbe som mal for lengden.

Nr 4 ♥ Tips: ikke lag ben selv dersom du ikke er veldig handy, det er lov å jukse litt.

Den største forskjellen jeg gjorde da jeg bygget bord for andre gang var å KJØPE bordben fremfor å lage de selv. De selvlagde ble veldig fine, men de var et hel***** å feste. Så denne gangen kjøpte jeg fire ferdige ben med gode fester. Skru de på sengerammen og snu den rundt. Bordet er nå stabilt og klart for bordplate.

Nr 5 ♥ Legg plankene på toppen og bestem hvordan bordplaten skal bli

Sengerammen har nå har listene ØVERST og bena NEDERST. Legg planker og ribbebunn på listene. Finn en rekkefølge du synes er fin og sørg for at plankene ligger tett inntil hverandre når du sier deg ferdig med å plassere dem. Når du er fornøyd er bordet ferdig – eventuelt kan du dytte litt trelim ned i sprekkene for å feste de for alltid.

Fiks ferdig! Nå mangler jeg bare rydde opp og style det nye utebordet mitt til hagefest. Det kommer det en video på senere!

Har du laget noe lignende? Tag @kirsebaerhagen og #LIKEBRABRUKT på instagram så jeg kan få se da!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg