5 ting jeg ikke tenkte på at mobilen gjør for meg

Gjorde 48 timer uten smarttelefonen meg smartere?


For noen dager siden gjorde jeg en test. Jeg fikk smarttelefonen min låst inne i et skap på jobben og satt simkortet i en gammel Nokia uten apper, kamera eller nett. Jeg vet allerede at jeg bruker21% av min båkne tid på mobilen hver dag og tenkte – når jeg bruker denne tiden på å se opp, vil jeg få mere ut av dagen? Vil jeg bli nødt til å “tenke sjæl”?

Første dag uten smarttelefon

Videodagbok #1 i min "omvendt SWAP challenge". Før jeg skal ta i bruk min nye mobil prøver jeg meg 48 timer uten smarttelefon! PS: har ikke emojis, derfor er ikke denne posten så fargerik, hihi.// i samarbeid med Telenor Norge <3

Posted by Kirsebærhagen on Tuesday, May 9, 2017

Jeg bekymret meg mest for abstinenser. To dager uten Snapchat, to dager uten å sjekke Instagram? Ifølge denne appen  sjekker jeg mobilen over 100 ganger hver dag, mest på grunn av sosiale medier. Og helt riktig – det føltes fortsatt så naturlig å ha den gamle telefonen i hånda hele tiden, ta den opp av lomma og “sjekke den”. Men det var jo ingenting å sjekke?

Dette viste seg i midlertid ikke å være det største problemet. Det kom som en overraskelse på meg hvor avhengig jeg egentlig var av mobilen min bare for å komme meg igjennom dagen, å være utn fikk meg til å legge merke til de “selvfølgelige” tingene utenfor sosiale medier jeg tar for gitt at mobilen løser for meg.

 • Høre på musikk. Dette punktet kommer først og trenger ingen videre forklaring.
 • Sjekke hvem som har ringt. Er jeg den eneste med telefonangst? Jeg sjekker alltid hvem som ringer før jeg tar den. Uten smarttelefon måtte jeg sende nummeret på SMS til nummeropplysningen og vente på svar. Jepp – vi kan krysse av at det fortsatt går an folkens!
 • Finne veien på kort tid. Jeg tenker ikke over at KART er spesielt viktig for meg, men det bruker jeg visst oftere enn jeg trodde. Kart er faktisk unnværlig for meg når jeg står på et gatehjørne og har en avtale om få minutter, men ikke finner en eksakte veien.
 • Reisekort og rutetid. Mobilen min er jo både månedskortet og reiseruten, jeg pendler til jobb og ante ikke før nå hvor ofte jeg sjekker at forskjellig kollektivtrafikk korresponderer med hverandre. Det var mildt sagt tungvint å sjekke alt på forhånd, planlegge og huske.
 • Sjekke saldo og betale for meg. Det er ikke lenge siden “Vipps” kom men det bruker jeg ukentlig, det virkelige problemet derimot var ikke ha tilgang til nettbank. Jeg sjekker ganske ofte saldo og er av typen som synes det er DØDELIG pinlig om kortet blir avvist, jeg switcher penger mellom kontoer hele tiden og har alltid oversikt over regninger og betalinger.

Mitt konklusjon er at NEI – selvom jeg i teorien “fikk mere tid” av å ikke ha smarttelefon var det så mye som måtte løses mere tungvint at jeg ikke følte jeg fikk mere ut av dagen. Og NEI – selvom jeg måtte “tenke sjæl” følte jeg meg ikke smartere uten en smart telefon. Den forenkler livet mitt mere enn den forstyrrer. Men snake, det kan det hende jeg vil savne!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg