Mobilen er min beste og værste venn.


Jeg er så drittlei av å scrolle igjennom sosiale medier og se et bilde av snacks eller noe annet som ser digg ut, men i teksten under bildet står det “lov med litt!” eller hashtags som #cheatday. Må vi virkelig påpeke dårlig samvittighet for å kose oss? Er jeg den eneste som koser meg iblant uten å tenke at jeg “jukser” og istedenfor tenker at jeg.. Lever?

Vi har heldigvis kommet dit at om en jente med kurver eller “litt ekstra” legger ut bilder av seg selv på sosiale medier, i bikini eller shorts – så heier vi på henne for å tørre. Men de få gangene jeg har sett en “stor jente” i front for en kampanje gjøres det alltid et POENG av at hun er plus-size. Har vi egentlig kommet langt i det hele tatt om vi må påpeke at “hun er annerledes“?

Jeg er drittlei av prat om dårlige og gode forbilder på sosiale medier. Jenter som etter dagens perfekt-målestokk legger ut bilder av seg selv er gjerne omtalt som dårlige forbilder, fordi de legger press på “oss vanlige”. Mens en med litt flaws er et godt forbilde – fordi vedkommende viser at variasjon er bra. Burde vi ikke holde oss for gode for bodyshaming GENERELT? Det vi burde slå ned på er jo ikke stolthet! Vi burde slå ned på behovet for å redigere oss selv, behovet for å se ANNERLEDES ut enn vi gjør.

Det er gammelt nytt at noen er store og noen er små (og noen er søte med sukker på). På 80-tallet var den “perfekte kvinnen” brun, formfull og svulmende i alle retninger med stort hår og fyldige lepper. På 90-tallet var den “perfekte kvinnen” tynn og hengslete, med små pupper og lite former. Men hallo – jeg er ikke en jævla genser! Jeg orker ikke at kroppsfasongen min skal være TRENDY eller UTRENDY!

Mobilen gjør meg tilgjengelig, sosial, oppdatert ja – generelt er veldig mye av det aller beste i livet mitt samlet der. Men sosiale medier er også grunnen til at 9 år gamle jenter har spisevegring og at 20-something-girls har injeksjoner som et selvfølgelig punkt i timeplanen.

Generelt er jeg drittlei av at VI skaper dette presset som det med god grunn er mye fokus på om dagen. For det er faktisk vi som gjør det – brukerne av sosiale medier. Fordi vi sammenligner oss selv med fremmede på internett. Og det må vi slutte med, NÅ!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg