Avvisning

Klokken er 03:48


Har ligget våken en times tid i sengen, prøvd å snu meg fra venstre til høyre – fra rygg til mage. Fra mage til rygg igjen. Snu puten, legge et ben utenfor dynen.

Nakken sender en slags suselyd opp til hodet, som fra en høyspentmast. Lyden eskalerer etterhvert som minuttene går. Kan jeg ikke bare sovne fra den, kom igjen nå – sovne. Øynene og hjernedelen bak pannen er så inderlig trøtt, mens resten av kroppen er lys våken. Har jeg bitt tenner? Har så vondt i kjeven.

Jeg begynner å tenke på vonde minner, men det er ikke derfor jeg ikke sover. Likevel er det en uskrevet regel at dersom man ikke får sove, begynner tankene å spinne. Som gjør det hele mere avansert.

Jeg tenker på avvisning. Seksuell avvisning. På hvordan et menneske som var meg innmari nær enten ikke forsto meg, ikke ville ha meg eller ønsket å krenke meg. Når man er noen nær er det vanskelig å skille. Når det handler om eget selvbilde og kropp er det enda vanskeligere å prøve å forstå. Det er enkelt å se på det som kanskje er uvitenhet, som at den andre forsøker å være slem. Da er det lett å bli sint, når man egentlig bare er såret.

Men hva skal man gjøre, når den man elsker trekker til seg hånden. Hysjer på deg når du er full nok til å tørre å viske noen frekke fantasier inn i den andres øre, så ikke noen rundt skal høre deg. Når du forførende og stolt spør hvordan du ser ut i den nye badedrakten og han får lattekrampe og sier “åja, jeg trodde du tulla”.

Da blir man lei seg da. Og liten. Og stygg. Men mest av alt – sint. Fordi jeg vet at jeg er vakker og tiltrekkende. Ute i den store verden. Jeg vet det selv. Andre mennesker vet det. Men det spiller jo ingen rolle, for den jeg har valgt å bry meg om meningen til får meg til å føle meg trist, liten og stygg. Men han vil jo være med meg – så kanskje han ikke mente det.

Jeg ligger som en søledam på gulvet. En møkkete, flat og grumsete søledam.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg