Mitt favorittsted

Det er noe eget med å sitte i en vinduskarm, det har jeg alltid syntes. Og helt siden jeg så dette huset for første gang visste jeg at denne karmen ville bli mitt favorittsted.


Da jeg kom hit var karmen dekket av tykk lakk på gulnet tre, det gamle har sin sjarm men vannskadet lakk og solfarget treverk er ikke det vakreste. Så jeg satt igang med vinkelsliperen og pusset karmen helt ned til rent treverk. Når jeg først får for meg at jeg skal gjøre noe skal det skje NÅ – så jeg tok meg ikke tid til å tenke på at HELE huset ble dekket i det tjukkeste laget pussestøv noen noensinne har sett. Det var så støvete at jeg ikke så skinnjakka mi som lå på sofaen!

Etter å ha pusset karmen ren malte jeg over to strøk med hvitkalket interiørbeis fra Jotun, og sprossene i vinduet fikk et par strøk bomullsfarget maling.. Den ene siden av karmen er frokost-siden, der kan jeg sitte og se ut på porten og den lille grusveien. Den andre siden er kvelds-siden, der ser jeg ut på fjorden og alle lysene som blinker fra byen med et glass rødvin og melankolsk musikk.

Långa nätter

där ute finns en värld av långa nätter

och jag sitter vid fönstret i mitt rum

och blickar ut över stadens alla ljus

– Melissa Horn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg