Om et nytt år


Det har vært en annerledes romjul og etter en mindre glamorøs nyttårsaften skal jeg innrømme at jeg ikke helt har fått tydelig for meg at det er et nytt år før akkurat nå! Tjue-seksten var virkelig ei luremus som skapte forhåpninger hos flere om både det ene og det andre, men når det kom til stykket var det ikke mye til action gitt.

Trump er president og Brangelina har skilt seg, hvordan skal vi tro på kjærligheten? Hele desember har Kirsebærhagen vært et second-home for nære og kjære med kjærlighetssorg, vonde tanker og personlige kriser som jeg ikke ville unnet noen. Men om ikke annet har det forgående år lært meg og mange av de rundt meg om hvor viktig det er med vennskap. Ikke hyggelig, eller fint. Men viktig!

Da jeg gikk fra hele livet mitt lærte jeg mye om hva venner gjør for venner. Hva mine venner gjorde for meg. Å se at telefonen ringte, selv om jeg kanskje ikke klarte å ta den – kunne bety så mye. Noen bryr seg. Noen lytter. Det største komplimentet jeg fikk i fjor var å kunne være den personen tilbake.

Akkurat nå er jeg utslitt, tappet for energi og kreativitet. Ja jeg sier det høyt. For det er ikke “gratis” å være tilstede. Når du bryr deg, kjenner du den andres smerte på kroppen – eller vrenger hjernen din for å finne løsninger, gode ord og strategier for å ta byrden vekk fra vedkommende. Det er kjærlighet, det er vennskap. Jeg er utrolig heldig for hva jeg fått og hva jeg har fått lov å gi.

Jeg går ikke inn i 2017 som et nytt eller bedre menneske, her finnes ingen mål om trening eller sparing – men jeg går inn som enda litt tryggere på mine grunnverdier. Ærlighet. Respekt. Forståelse. Og å være inkluderende. Sånn, nå har jeg vært klisé-aktig nok for idag! Da kan det nye året begynne, selvsagt uten forhåpninger.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg